kdaj bo konec zaprtja vsega
Znalo bi se zgoditi, da – glede na stopnjo znanja, ki je takole nasploh prisotna v druzbi – tam cez nekih sto, morda dvesto let. Vmes pa bi lahko bilo povsem mogoce, da se bo prezivela populacija ukvarjala s povsem primarnimi potrebami, kot je zagotavljanje hrane, ipd.
Ponavadi mi tvoja razmišljanja niso ravn blizu, s temle si pa zabil žebljico na glavico 🙂
Folk samo razmišlja, kdaj bo konc, da bomo lahko živeli isto kot do zdaj.
Tega me je strah, po eni strani skoraj toliko kot kolapsa zdravstva pri virusu ali še bolj.
Nisem en paničar, ne teoretik zarot. Ampak tole se mi zdi opozorilo narave. Eno zadnjih. Ali pa drugače: če je ne bomo slišali, bo samo še glasneje hrumela. Že tako nas opozarja z viharji in zblaznelim vremenom. Očitno ne dovolj glasno, pa je izumila virus, ki je očistil nebo.
Tale virus, ki napada pljuča, tudi simbolno kaže, kaj delamo Zemlji. Od zagoftanega zraka ne vidimo neba. In ko enkrat ne bo več zraka za dihat, jebeš polne trgovine robe, ki je 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sploh ne rabimo.
V tehle časih se je pokazalo, kaj v resnici rabimo.
Čist zrak in vodo.
Ogljikove hidrate, nekaj beljakovin, vitamine in minerale v obliki sadja in zelenjave.
Streho nad glavo in gretje ter nekaj obleke in orodja za kaj popravit in pridelat.
Zdravstveno pomoč, če zagusti.
Človeško bližino in nekaj kulture. Pesem na oknih v Italiji to dokazuje kljub izolaciji.
In skret papir.
Dobro je sicer imeti tudi informacije in znanje, da jih klasificiraš v bolj in manj verodostojne. Zato poleg knjig tudi internet rulz in mobiteli, ki nas povezujejo.
To je pa v glavnem to na osebnem nivoju.
Na nivoju družbe bi nas Zemlja preživela toliko le, če bi naše osebne nivoje čim bolj uskladili z njenimi cikli in modrostmi. In živeli v skladu s potrebami, ne željami. Ker pa ne, ker “je treba nujno potovati”, “je treba imeti cunje po zadnji modi”, “je tako poceni, da raje stran vrži namesto popravi”,. imamo en kup nepotrebnih dejavnosti, s katerimi zasmrajamo planet.
Ampak dušimo samo sami sebe.
Samo to večini sploh ni jasno. Večino samo zanima, kdaj bo konec tele krize, da bo spet vse po starem.
V Italiji so povedali, da so ocenili da rabijo 15 dni da ukrepi začnejo prijemat. Potem moraš računat še dodatnih 14 dni, da se ljudje “razkužijo”. Kater ga bo zihr sral, tako, da za povrhu dodaj še en teden.
Skupaj 5 tednov od nedelje naprej, ampak samo, ČE BOMO PRIDNI IN UPOŠTEVALI KAR SO NAROČILI!
V ZDA so pa že napovedali, da bo pandemija trajala do Julija ali Avgusta. Odpovedali so tudi njihovo maturo (SAT teste), ki je bila predvidena za maj. Taka odpoved se mi zdi kar relevanten podatek za to koliko časa bo vse skupaj trajalo.
Ponavadi mi tvoja razmišljanja niso ravn blizu, s temle si pa zabil žebljico na glavico 🙂
Tega me je strah, po eni strani skoraj toliko kot kolapsa zdravstva pri virusu ali še bolj.
Nisem en paničar, ne teoretik zarot. Ampak tole se mi zdi opozorilo narave. Eno zadnjih. Ali pa drugače: če je ne bomo slišali, bo samo še glasneje hrumela. Že tako nas opozarja z viharji in zblaznelim vremenom. Očitno ne dovolj glasno, pa je izumila virus, ki je očistil nebo.
Tale virus, ki napada pljuča, tudi simbolno kaže, kaj delamo Zemlji. Od zagoftanega zraka ne vidimo neba. In ko enkrat ne bo več zraka za dihat, jebeš polne trgovine robe, ki je 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sploh ne rabimo.
Čist zrak in vodo.
Ogljikove hidrate, nekaj beljakovin, vitamine in minerale v obliki sadja in zelenjave.
Streho nad glavo in gretje ter nekaj obleke in orodja za kaj popravit in pridelat.
Človeško bližino in nekaj kulture. Pesem na oknih v Italiji to dokazuje kljub izolaciji.
In skret papir.
Dobro je sicer imeti tudi informacije in znanje, da jih klasificiraš v bolj in manj verodostojne. Zato poleg knjig tudi internet rulz in mobiteli, ki nas povezujejo.
Na nivoju družbe bi nas Zemlja preživela toliko le, če bi naše osebne nivoje čim bolj uskladili z njenimi cikli in modrostmi. In živeli v skladu s potrebami, ne željami. Ker pa ne, ker “je treba nujno potovati”, “je treba imeti cunje po zadnji modi”, “je tako poceni, da raje stran vrži namesto popravi”,. imamo en kup nepotrebnih dejavnosti, s katerimi zasmrajamo planet.
Samo to večini sploh ni jasno. Večino samo zanima, kdaj bo konec tele krize, da bo spet vse po starem.
[/quote]
Ne, ne bo isto kot je bilo. Če ne bodo nehali paničarit, se bo sesulo gospodarstvo, umrli bomo od lakote, ne od korone. Pa ta virus je bil umetno narejen in spuščen iz labolatorija, ni ga narava naredila, eni res kar sanjate in filozofirate.
Naj poiščejo bližnjo ambasado. Verjetno se bodo morali obrniti na ambasado v Pekingu
https://www.gov.si/zbirke/drzave/tajska/za-drzavljane-tajske/ – če te informacije držijo.
Zaenkrat pa – važno da so zdravi!
Vse dobro!
Ne, ne bo isto kot je bilo. Če ne bodo nehali paničarit, se bo sesulo gospodarstvo, umrli bomo od lakote, ne od korone. Pa ta virus je bil umetno narejen in spuščen iz labolatorija, ni ga narava naredila, eni res kar sanjate in filozofirate.
[/quote]
a umetno je bil narejen virus?
pa ti je znano, kake epidemije so skozi stoletja že bile?
en tak virus ni nič posebnega. vsake toliko časa se generira kaj podobnega. tako je bilo skozi tisočletja človeške zgodovine
[img]http://shrani.si/f/1V/13A/3xjyh9m6/epidemije2.jpg[/img]
Čist zrak in vodo.
In skret papir.
F
[/quote]
In, verjemi – žal – bo potem spet vse po starem, oz.še slabše … (Kako smo se spremenili po krizi 2008; nismo se, kvecjemu še na slabše
..)
Človeštvo je povsem pobezljalo ….