Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Rad bi se zahvalil vsem, ki so prejšni teden izropali trgovine

Rad bi se zahvalil vsem, ki so prejšni teden izropali trgovine

Resnično hvala vam.

Prav vi ste ravnali najbolj pametno, ker ste si že ob začetku naredili velike zaloge hrane. Seveda so vas “kvazipsihologi” označili za ljudi z osebnimi stiskami, ampak dejstvo pa je da zdaj ste prav vi tisti, ki ne hodite ven vsak drug dan v trgovino po stvari za sproti ter se ne izpostavljate nevarnosti kot npr. ti kvazipsihologi, ki zgleda tudi v teh časih, ko pozivajo da bodite doma, nakupujejo vsak drug dan in s tem povečujejo možnosti širjenja bolezni.

Raje sem “paničar” in si 1x na mesec kupim zalogo in ne hodim ven, kot pa da sem “normalen” in hodim na vsaka dva dni v trgovino, kot da ni nič.

https://siol.net/novice/slovenija/vas-je-strah-in-vas-skrbi-vsi-ti-obcutki-so-normalni-520991

Hvala :-)))

Se popolnoma strinjam

Zakaj pa potem očitno vedno več folka visi na spletnih trgovinah? Vse so zabezecane, mercator se je sploh kar ukinil..

Zato ker prejšni teden niso upali it, zdaj jih je pa preveč strah, ker je že tok okuženih, v trgovinah pa se je red (glede na prejšni teden) precej spremenil.

Zdaj ti isti zganjajo paniko preko interneta.

…kje so bunkerji kamor so spravilii robo.

tam, kjer je imel šarac prazno. V javnem magacinu, ki ga je mislil napolnit do konca leta.
Je pa neverjetno, kako se kar sam izdaja.

Zaloga omogoča, da se gre zelo redko v trgovino pa še to samo za nekaj stvari in kratko zadrževanje v trgovini. Ukrepi se lahko še bolj zaostrijo in se omeji število ljudi v trgovini…do te mere, da bodo dolge vrste zunaj in dooolgo čakanje.

jaz bom počasi morala v trgovino, sem pa tudi nabavila zaloge prejšnji teden in ja hvala bogu, sem pač motena po mnenju psihologa..
Kaj bi šele bilo, če nihče ne bi nabavil in bi vsi zdaj rinili v trgovine.
Grem verjetno spet v torek,sredo drug teden.. do takrat pa preudarno, po pameti, pa verjetno bom še kak kruh spekla, ker je kruha iz skrinje in toasta zmanjkalo..

V teh razmerah je pameten tisti, ki gre 1x na mesec v trgovino, nakupi za en mesec, in ga ni en mesec nazaj.

Čim manjše druženje v javnosti je trenutno najbolj zaželjeno.

To nam je lahko šola za naprej. Vedno je dobro imeti nekaj zalog doma. Tudi ob morebitnih predvidenih ali predvidljivih situacijah je dobro pravočasno narediti vsaj plan. Pri nas smo nekje sredi januarja že zaslutili, da s potovanjem v marcu ne bo nič. Tudi predvidenega oddiha v termah nismo rezervirali. V začetku februarja smo opravili vse opravke, nato pa pri vsakem nakupu kupili nekaj več (živila, toaletne zadeve, zdravila). V začetku marca smo imeli “vse pod streho“ in smo že manj zahajali ven, razen nekajkrat v službo.

Jaz bom morala v trgovino po sveže sadje in zelenjavo, sploh sadja mi manjka, zelenjava bi počakala do naslednjega tedna.

Kaj naj vzamem razen jabolk in pomaranč? Kaj je takega, da lahko stoji cel mesec? Pa spet, razmišljam, če gre samo 200g jaolk in 200g pomaranč na osebo na dan, je to 6kg enega in 6kg drugega za cel mesec! Za eno osebo! Kako rešujete ta problem?

Kompoti spet, une velike piksne, to je ogromna količina za družino za cel mesec!

Najbolj me je strah, da zbolimo in ne bomo mogli v trgovino, zato zdaj gledam, da ko grem, si naredim zalogo vsaj za 2 tedna in jo potem tedensko dopolnjujem, ne vidim druge rešitve.

Kako hudiča naredite mesečno zalogo?

Jaz sem šla v našo malo vaško trgovino in sem prav vesela, ker dobiš občutek, da je vse skoraj normalno, samo malo se je treba prilagoditi.
Pretirana panika je odveč. Zboleli bomo, večina od nas se bo okužila z virusom, to je dejstvo. Zdaj moramo paziti predvsem na občutljive in ostarele, pa da nas ne zboli preveč hkrati – kar nas pa ne bo, ker nas je večina doma.

Jaz bom morala v trgovino po sveže sadje in zelenjavo, sploh sadja mi manjka, zelenjava bi počakala do naslednjega tedna.

Kaj naj vzamem razen jabolk in pomaranč? Kaj je takega, da lahko stoji cel mesec? Pa spet, razmišljam, če gre samo 200g jaolk in 200g pomaranč na osebo na dan, je to 6kg enega in 6kg drugega za cel mesec! Za eno osebo! Kako rešujete ta problem?

Kompoti spet, une velike piksne, to je ogromna količina za družino za cel mesec!

Najbolj me je strah, da zbolimo in ne bomo mogli v trgovino, zato zdaj gledam, da ko grem, si naredim zalogo vsaj za 2 tedna in jo potem tedensko dopolnjujem, ne vidim druge rešitve.

[/quote]

Kivi zdrži zelo dolgo, lahko se ga hrani skoraj kot krompir, samo kupi trdega.

Kivi zdrži zelo dolgo, lahko se ga hrani skoraj kot krompir, samo kupi trdega.
[/quote]

Ja kivi zdrži zelo dolgo. Hraniti ga je treba ločeno od jabolk ipd. sadja.

[/quote]

Dolgo zdrži kivvi, mango avokado do 5 dni, sicer pa agrumi, jabolka, hruške in to je to.

Od zelenjave zelje, najprej poješ svežega surovega, potem kislo kot solato.

Tisti ki trdijo da jim en meseec ni treba nikamor najbrž ne jedo svežega sadja in zelenjave..

Jaz dokler je možno naročam na spletu, vedno naročim malo več,, najprej pojem tisto kar se hitro kvari, npr solato, potem pa mlatim zelje…

Od solate tudi radič štrucar dolgo zdrži. Rdeči radič po mojih izkušnjah manj.

Dolgo zdrži kivvi, mango avokado do 5 dni, sicer pa agrumi, jabolka, hruške in to je to.

Od zelenjave zelje, najprej poješ svežega surovega, potem kislo kot solato.

Tisti ki trdijo da jim en meseec ni treba nikamor najbrž ne jedo svežega sadja in zelenjave..

Jaz dokler je možno naročam na spletu, vedno naročim malo več,, najprej pojem tisto kar se hitro kvari, npr solato, potem pa mlatim zelje…
[/quote]

Hruške meni ne zdržijo tako dolgo, manj kot en teden, jabolka in pomaranče pa znajo biti dolgo, na kivi se nisem spomnila, torej tudi kivi pride domov.

Od zelenjave vzamem nekj bučk in paprik, pa češnjevca in kumare, to je za par dni, čeprav imam bučke v hladiniku že en teden in so še lepe, pa paprika se je tudi dobro obnesla, zelja imam več, to je za solato, ker smo res eni solatarji, pa še zdaj v pomanjkanju svežega, o pasalo več zeljne solate.
Korenje, koleraba, zelna, to imam za razne enolončnice, grah v konzervi, da ne zaseda zmrzovalnika, fižol svež in konzerviran.

Kako pa brokoli in cvetačo shranjujete? Koliko časa zdrži?

Prav tisti, ki so se drenali teden do štirinajst dni nazaj, imajo največ možnosti, da so okuženi.

Hruške meni ne zdržijo tako dolgo, manj kot en teden, jabolka in pomaranče pa znajo biti dolgo, na kivi se nisem spomnila, torej tudi kivi pride domov.

Od zelenjave vzamem nekj bučk in paprik, pa češnjevca in kumare, to je za par dni, čeprav imam bučke v hladiniku že en teden in so še lepe, pa paprika se je tudi dobro obnesla, zelja imam več, to je za solato, ker smo res eni solatarji, pa še zdaj v pomanjkanju svežega, o pasalo več zeljne solate.
Korenje, koleraba, zelna, to imam za razne enolončnice, grah v konzervi, da ne zaseda zmrzovalnika, fižol svež in konzerviran.

Kako pa brokoli in cvetačo shranjujete? Koliko časa zdrži?
[/quote]

Brokoli in cvetačo čimprej, vsaj naslednji dan obdelat, vsaj v sopari, potem se ju lahko hrani v hladilniku ali zamrzne, surovo pa začne kmalu gnit.

Bučke, paprike, paradižnik se dobro držijo tudi izven hladilnika v nepretopleem prostoru. Pri paradižniku in papriki če ju jeste surove se priporoča pranje v raztopini sode in kisa, tako kot tudi ostalo zelenjavo ki se jo je surovo. Pri zelju pa jaz samo olupim nekaj zunanjih listov ki jih porabim za prilogo iz mešane zelenjave, ostalega pojem surovega.

Za nekaj dodatnih vitaminov morda posejete semena za kaljenje ali za mikrozelenjavo, npr rdeče zelje, brokoli, ohrovt, pesa, repa, kreša, bazilika, sončnice…Nekaj od tega se reže že čez 3-5 dni.

Kaj je sploh prav v tej Sloveniji? Ropat trgovine in potem manjkrat (se) okuževat ali večkrat (se) okuževat pa ne ropat trgovin? Delati več testov ali delati manj testov? Masko nositi ker ščiti ali maske ne nositi ker ne ščiti? Šarec je zasral situacijo ali Šarec ni zasral situacije? Prav je ustaviti gospodarstvo ali narobe je ustaviti gospodarstvo?
Pa se sploh slišite bedaki zaplankani?
Normalni narod ima zdravo kmečko pamet, točno loči zrno od plev, zna triažirati probleme…Ta blesava Slovenija je pa eno samo ZA in PROTI jajcanje.

Najboljša je kmečka pamet in samo ne verjeti politikom, ker vam po medijih lažejo, lažejo in lažejo. Psihologi so itak bog pomagaj. V Sloveniji je vsak sam sebi prepuščen, govorili so maske so neuporabne, sedaj jokajo po tv, da je situacija resna, da ni mask…enako govorijo kako smo na vse pripravljena država, pa kdo jim sploh lahko še verjame, če država nima niti osnovnih stvari, kot so maske na zalogi. Vse so pokradli v 30 letih. Ne morem verjeti, da je še vedno toliko privržencev teh nagnusnih politikov, katerim je kapital pred zdravjem in življenjem. Tonin je prej po TV govoril situacija je resna, zelo resna. A bejž no, delavci pa v proizvodnjah brez mask, opreme, kaj a delavci niso ljudje? Za delavce ni situacija resna? Tudi oni se bodo ali so se že okužili in raznolsili virus po vsej državi.

Daj ne piši takih, da bomo vsi zboleli! Si sploh predstavljaš, kako je dihati na škrge in se dušiti?? Zakaj s takim veseljem napišeš kaj takega. Normalnega človeka je groza, ti pa to še napoveduješ. Ni rečeno, da vsi zbolimo. Zakaj na pamet govoriš?

[/quote]

Ali pa zemljico obdelovat, kdor ima možnost

Ali pa zemljico obdelovat, kdor ima možnost
[/quote]

Pa s puškami stražit njivice al kaj? Sem par let nazaj nehal s tem ker so mi vse xyz pokradli ali divjad požrla. Zdaj se bo šele kradlo.

Daj ne piši takih, da bomo vsi zboleli! Si sploh predstavljaš, kako je dihati na škrge in se dušiti?? Zakaj s takim veseljem napišeš kaj takega. Normalnega človeka je groza, ti pa to še napoveduješ. Ni rečeno, da vsi zbolimo. Zakaj na pamet govoriš?
[/quote]

In kaj tebi ni jasno? Se ti zdi, da je taka galama zaradi enega bogega nedolžnega virusa kašlja? Takšnega virusa še ni bilo.
In vsi, ki zbolijo, se niti slučajno ne dušijo, ne pretiravaj in ne zganjaj panike. Nekateri to bolezen prebolijo z blažjimi simptomi, kot marsikdo navadno gripo – si že kdaj sploh imela ta pravo gripo ali poznaš koga, ki jo je imel? Je zelo zelo hudo – korono mnogi prebolijo lažje. Lani je pri nas, v Sloveniji, zaradi navadne gripe umrlo 150 ljudi. Pa si histerirala? Si histerirala, če jo je kdo od domačih dobil? Torej ne paniciraj po nepotrebnem. Fajn je, če ne zbolimo vsi hkrati, ampak se razvrstimo potem, ko bo že kar nekaj ljudi imunih, ko bomo imeli kakšno dobro zdravilo za lajšanje težav, sploh pa, če/ko bo cepivo.
Fora teh ukrepov ni, da ne bi nihče več zbolel, ker je to nemogoče doseči. Ampak da gremo po kontroliranih valovih.

New Report

Close