A LAHKO NEHATE MANIČNO NAKUPOVAT
A lahko za božjo voljo nehate manično hrčkat hrano, onemogočat spletne nakupe in na sploh zganjat histerijo?!!!
S tem SAMI spravljate stvari v obsedeno stanje!
In NE, tretja svetovna vojna se NE bo začela! Hrane NE bo zmanjkalo! In tega bo kmalu konec.
Zato nehajte spravljati soljudi (in sebe) ob živce povzročati kaos!
Iz Italije sporočajo, da so trgovine založene, dostop do živilskih trgovin je in bo vedno omogočen. Na Kitajskem, kjer so bili ukrepi precej bolj skrajni kot pri nas, ljudje sploh niso kopičili zalog!!! Kdo bi si mislil, da so pametnejši od nas?
DAJTE SE UMIRIT, ZA BOŽJO VOLJO!
Baba čorava, pa se ti zavedaš, da nekateri kupujemo za več starejših skupaj in ko peljem iz trgovine dva kartona moke in dva kartona mleka, to ne pomeni da bom požrl sam…
Tako opravim en sam nakup in potem razdelim, ker se mi ne da hoditi in tudi ni pametno, da grem petkrat v isto trgovino…
Ti pa gledaš samo na svojo rit in si lahko vsak dan v parih trgovinah, tako pa te vse moti!
Sram te naj bo
Baba čorava, pa se ti zavedaš, da nekateri kupujemo za več starejših skupaj in ko peljem iz trgovine dva kartona moke in dva kartona mleka, to ne pomeni da bom požrl sam…
Tako opravim en sam nakup in potem razdelim, ker se mi ne da hoditi in tudi ni pametno, da grem petkrat v isto trgovino…
Ti pa gledaš samo na svojo rit in si lahko vsak dan v parih trgovinah, tako pa te vse moti!
Sram te naj bo
[/quote]
Popolnoma nič me ni sram! Ker nisem bila že ne vem koliko časa. Ko bi pa rada opravila normalen nakup, ga pa ne morem. Ker ste ljudje zblazneli! Še on line, kjer sem večinoma kupovala, ne morem, ker je trgovina non stop dol zaradi prevelikega navala. Zato mi ne govorit, da kupujete v normalnih količinah, ker čisto nič ne govori temu v prid.
Popolnoma nič me ni sram! Ker nisem bila že ne vem koliko časa. Ko bi pa rada opravila normalen nakup, ga pa ne morem. Ker ste ljudje zblazneli! Še on line, kjer sem večinoma kupovala, ne morem, ker je trgovina non stop dol zaradi prevelikega navala. Zato mi ne govorit, da kupujete v normalnih količinah, ker čisto nič ne govori temu v prid.
[/quote]
No, če si že ne vem koliko časa zdržala brez nakupov, boš pa še dalje. Kako te je ravno zdaj popadla potrošniška strast?
[/quote]
Hahaha, ja, če nisi že dolgo nakupovala, potem s tudi ti nahrčkala kar nekaj LOL 😀 😀
JAAA, hrčkam, danes grem v trgovino, da dopolnim zalogo za en mesec, precej imam doma, kar nekaj bom še dokupila in potem ne grem v trgovino ene 3 tedne, tako nekako planiram, da bom imela vedno doma zaloge za najmanj 14 dni.
Eh, nekaj mi je zbrisalo … Pa še popravit ne morem takoj ..
Glede na to, da so celo paniko s tem nakupovanjem naredili že prejšnji teden in izropali, bi človek pričakoval, da jim cel mesec ne bo treba ničesar kupiti … Od kje potem sedaj takšna gužva???
[/quote]
Zdaj se nažirajo s hrano zaradi zblaznelih čustev.
Hahaha, ja, če nisi že dolgo nakupovala, potem s tudi ti nahrčkala kar nekaj LOL 😀 😀
JAAA, hrčkam, danes grem v trgovino, da dopolnim zalogo za en mesec, precej imam doma, kar nekaj bom še dokupila in potem ne grem v trgovino ene 3 tedne, tako nekako planiram, da bom imela vedno doma zaloge za najmanj 14 dni.
[/quote]
Po vsak liter mleka posebej res ne hodim – če je to zate hrčkanje, tudi prav. Definitivno pa NIKOLI ne vlačimo domov kartonov olja, mok, konzerv ipd. So zaloge v normalnem obsegu, da ne rabiš vsak dan in za vsak drek letat v trgovino, in so obsedene zaloge. In nehajte se že pretvarjat, da jih ne delate, sicer situacija ne bi bila taka, kot je.
In ja, lahko se razpočim, pa ne bo nič drugače. Čisto res. Lahko se pa vsaj malo spiham. Evo.
Kje imate sploh še vedno gnečo?
Včeraj sem bil v trgovini, kupil toliko kot običajno (za 1 teden). Malo gneče je bilo samo pred vhodom, pa še to zato, ker so folk spuščali po obrokih notri. Ampak to je postopalo 5 ljudi. Pa ni jim bilo treba dolgo čakati, da so jih spustili.
Delala je le 1 blagajna (običajno 2 ali 3) ampak je vzelo ravno toliko časa, kot ponavadi, da prideš čez.
Police pa založene kot običajno.
Nad spletno trgovino sem obupala in sem šla v najbližjo. Sem bila prav vesela, ker sem se malo pomirila, ni tako grozno, organizirali smo se, preživeli bomo, prodajalke so imele maske in rokavice, kupci vsaj rokavice, nakupovali smo pa res vsi kar veliko.
Hkrati pa moram priznati, da niti ne znam kupovati na dolgo zalogo, za en teden še, za kaj več pa pravzaprav ne. Okej, suhe hrane že imam za cel mesec, krompirja za dva tedna, potem se pa počasi že neha, kar se tiče daljših zalog. Trgovina je bila zelo dobro založena, zmanjkalo je edino jajc in so imeli le še nekaj škatel ta malih, in Domačice, ki je bila v akciji. Pa kruha in peciva dobivajo malo manj kot sicer.
Ta huda, a na to pa ne pomislis, da v “normalnih” casih za hrano malokdo uporablja spletne nakupe? Vecina ljudi se sprehodi do trgovine, si pogleda sadje in zelenjavo, se pogovori z mesarjem, kateri kos in kako odrezan…
Zdaj je pac povprasevanje po spletnih nakupih vecje. To ne pomeni, da vsi hrckajo, ampak samo, da pac vec ljudi naroci dostavo, da ne hodijo okrog.