Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ne razumem, kako je nekdo nesrečen, ko je doma

Ne razumem, kako je nekdo nesrečen, ko je doma

Živim z možem, doma živi od obeh otrok samo še eden.
Zakon popolnoma zavožen, živiva eden mimo drugega, sva na tem, da se razideva…
Pa mi vseeno ni jasno, kako in zakaj naj bi zdaj trpela, ko smo vsi doma.
Od prejšnjega petka, torej en teden, nobeden od nas treh ni zapustil bajte, ker izolacijo jemljemo zelo resno. In nikomur ni dolgčas, mučno, kakorkoli neprijetno.
Kako je torej lahko mučno ljudem, ki živijo v kvalitetnih zvezah?! Zakaj??
Enostavno ne razumem tega!

Ves dan smo doma, del dneva skupaj, počnemo kaj skupaj, potem počne vsak kaj po svoje ali pa delamo nič…

Vsaki dan se slišim s kakšnim prijateljem/prijateljico, z najbližjimi imamo tudi maratonske pogovore, ogromno se nasmejimo tudi po telefonu… TV-ja skoraj ne gledam (v normalnih časih ga sploh ne), facebooka nimam… Dan pa mine kot bi trenil.

Pa sploh nisem introvertirana oseba; pravzaprav sem zelo družabna, v družbi zelo glasna in ogromno se smejim.

Ampak resnično ne razumem, kaj naj bi človeku manjkalo kakšen mesec, tudi dva, ob domačih opravilih, ki jih nikoli ne zmanjka, ob knjigah, TV-ju, v tem času celo ob internetu in z možnostjo, da kadarkoli pokliče prijatelje; ploh tistim, ki imajo ob sebi še partnerja, s katerim se dobro razumejo, in otroke, ki so še majhni in še potrebujejo velik del dneva starše zase. Pa saj je dan še prekratek, da bi človek opravil vse, kar je mogoče in kar rad počne! 😉

Kaj bi ta hip dalo zdravstveno osebje in trgovci, pa še marsikdo, za dva, tri tedne karentene!!

Ampak enim še vedno ni jasen celoten point zadeve. Nobenemu ni hudo, dolgčas ali karkoli drugega, ker more biti doma. Hudo je to, da bo po tej paniki gospodarstvo začelo propadati, da bodo odpuščanja, revščina, da ne bomo imeli za hrano, to je hudo. Če si sposobna razmišljati za malo naprej v prihodnost boš ugotovila, da se nam ne obeta nič dobrega. Zato nas stiska, smo živčni in ne moremo spati in ne zaradi tega j….virusa.

Ampak enim še vedno ni jasen celoten point zadeve. Nobenemu ni hudo, dolgčas ali karkoli drugega, ker more biti doma. Hudo je to, da bo po tej paniki gospodarstvo začelo propadati, da bodo odpuščanja, revščina, da ne bomo imeli za hrano, to je hudo. Če si sposobna razmišljati za malo naprej v prihodnost boš ugotovila, da se nam ne obeta nič dobrega. Zato nas stiska, smo živčni in ne moremo spati in ne zaradi tega j….virusa.
[/quote]

To mi je popolnoma razumljivo! Vendar ne govorim o tem.

Ljudje se pritožujejo, da jim je doma za znoret. Tega ne razumem.

Ne gre za to, kam nas bo to pripeljalo.
Groza zaradi nevarnosti okužbe, posledic, ki jih lahko okužba prinese, predvsem pa dolgoročnega vpliva na gospodarstvo mi je jasna!!

Ne razumem pritoževanja, kako hudo je biti doma, zaprt notri, odrezan od sveta in te reči.

To mi je popolnoma razumljivo! Vendar ne govorim o tem.

Ljudje se pritožujejo, da jim je doma za znoret. Tega ne razumem.

Ne gre za to, kam nas bo to pripeljalo.
Groza zaradi nevarnosti okužbe, posledic, ki jih lahko okužba prinese, predvsem pa dolgoročnega vpliva na gospodarstvo mi je jasna!!

Ne razumem pritoževanja, kako hudo je biti doma, zaprt notri, odrezan od sveta in te reči.
[/quote]

No vidiš, smo si pač različni. Meni pa ni jasno, kako si lahko 24/7 zaprta za 4 stenami. Pa tudi če imaš ogromno dela in razvedrila, postane človek navičan enega in istega prostora. Niti ni zdravo, da ste samo noter. Še po televiziji so povedali, da naj grejo ljudje malo ven, na svež zrak, seveda sami, ne s kupom prijateljev. Da to razbremeni psiho, stres in krepi imunski sistem, kar v tej situaciji nujno potrebuješ.

Glede ostalega pa se strinjam. Kaj vam manjka doma? Kaj pa drugače? A res kar naprej nekam hodite in ste kar bolani, če ni okrog vas cela horda kolegov, prijateljev in žlahte?

[/quote]

🤣😂ona pa celo v razhodu. Počakaj teden, ko se poleže, ko bo nova vlada usekala. Prva bo tu jamrala, ima razhod na zadnjiku, kot je omenila. Mogoče bo jutri rekel, marsikaj ob samozadostnosti. Ki ji je danes samoumeven. Na koncu bo pa tiho. Nekje se izravna. 🤣😅😂😅😅😅
Dragi, nimam za pet dek zenfa. 🤷‍♀️

Pozabila sem, da sedaj niso samski na tapeti Mon.
Kaj več pa avtorica.

🤣😂😂😂😂😂😅😅😅😅😅

Rrs je avtorica.
Delam v domu starejšoh.
Najprej so rekli, da pri nas ne bo pozitivnih, da bo takoj vsak šel v bolnico.
No, sedaj imamo prostor zanje.
Takšni, ki bi lahko bili že zdaj pozitivni, so tam.
Skrbimo zanje ampak še za druge, enako osebje.
Nimamo zaščitne opreme.
Nimamo niti dovolj uniform, da bi se ob vsakem odhodu v tiste sobe preoblekli.
Ker k njim ne greš samo 5-krat na dan, ampak na 3 ali 2 uri.
To so starostniki. Slabo jedo, pijejo. 10- krat moraš k njim, da spijejo 500 ml. Če imaš srečo.
Zaposleni pa brez zaščite. Lahko odnesemo virus na druge ali nase in svojim domov.
Aja. Ko bo dokazano kdo pozitiven, bomo zaposleni, tudi spali v domu.
In ne bomo skrbeli za nedokazano negativne.
In moja družina naj se znajde!
Nekateri pa se pritožujejo, da ne morejo biti doma.
Jim je dolgčas.
Zamenja kdo z mano?

[/quote]

Se bo pač moral prekvalificirat, preusmeril drugam. Moral delat nekaj drugega. Tisto kar bo še laufalo. Kar pač bo takrat delovalo. Nepomembne in meglo mešalne službe pa kar naj propadejo.

Koliko jih je, ki so povsem zamenjali branžo in delajo povsem konra izobrazbi.

Točno!! To je grozljivo, ne pa biti doma s svojo družino!
Mi smo zadnji, ki imamo v tej situaciji razlog se spraševati, kako dolgo bo trajala karantena.

Želim ti VSE DOBRO!!! 🤞🍀🍀🍀🍀

Daj odpoved. Jaz ne delam v proizvodnji, ciscenju, negi starejsih in strezbi, sem raje brezposelna na zavodu ker imam uni.diplomo. ves koga? Ce bi vi s srcem opravljali svoje sluzbe, skrbeli res da se starejsi dobro pocutijo, bi vsak dan veselo sli v sluzbo in delali. Zgleda da vas dosti jemlje sluzbe ki vas ne veselijo in da ne marate stika z ljudmi.

Daj odpoved. Jaz ne delam v proizvodnji, ciscenju, negi starejsih in strezbi, sem raje brezposelna na zavodu ker imam uni.diplomo. ves koga? Ce bi vi s srcem opravljali svoje sluzbe, skrbeli res da se starejsi dobro pocutijo, bi vsak dan veselo sli v sluzbo in delali. Zgleda da vas dosti jemlje sluzbe ki vas ne veselijo in da ne marate stika z ljudmi.
[/quote]

Takšne nehvaležnosti in tako nespoštljivega odnosa do medicinskega osebja in negovalk v tem trenutku pa še bolj ne razumem.

Ta gospa bo to težko obdobje s svojimi oskrbovanci nekako pregurala in bo potem dalje zadovoljna, srečna oseba.

Ti boš pa nehvaležna in nespoštljiva najbrž ostala.

[/quote]

Srečni ste eni, ki živite pri mamicah in očkotih. Jaz imam tudi diplomo, pa delam v živilaki trgovini! Ja, rajši bi bila doma, zelo lepo mi je doma, a na žalost ne živim z očkotom in mamico in na socialni.

Joj no, nihče ni takšen kot ti s tvojo miselnostjo. Ljudje smo različni.

Ampak res, natančno to se sprašujem tudi jaz. Sicer me zelo zelo skrbi ekonomska situacija. Pa ne rečem za družine, kjer so kakšni alkoholiki, ki sedaj niti po beznicah ne morejo in morda doma razgrajajo. Teh me je groza. Ampak družin v katerih ni nekih večjih težav, pa ne razumem. Midva oba delava od doma, ta mala ima celo dopoldne ful stvari za šolo, vmes na obroke skuhamo in pojemo kosilo, popoldan na teraso ali okoli hiše in na vrt in je že večer. Se poročil ne uspem pogledati in ob tej uri šele malo brskam po spletu. Nobenega dolgčasa, vseeno pa uživamo v tem drugačnem ritmu. Jaz tudi ne razumem tega jamranja, da se jim po nekaj dneh že vsem mesa pri hiši. Samo to se poslušam in se čudim. Midva sva očitno z nekega drugega planeta 🙂

[/quote]

Uf, kakšen zapis, toliko pravpisnih napak, da kar oči bolijo. Te ni sram? Tako izobražena, pa pišeš kot drugošolčki? Si dokaz, da lahko danes diplomira vsako polpismeno tele.

Srečni ste eni, ki živite pri mamicah in očkotih. Jaz imam tudi diplomo, pa delam v živilaki trgovini! Ja, rajši bi bila doma, zelo lepo mi je doma, a na žalost ne živim z očkotom in mamico in na socialni.
[/quote]
Kdo ti brani? Delaš kar želiš!

[/quote]

Nobena diploma ti ne pomaga če si sociopat. Kdo te je vzgajal? Žensko ki reskira svoje življenje in življenje svoje družine zato da pomaga drugim nagovarjaš s takim tonom? Po pravici se meni sedaj ti bolj smiliš kot ona. Ker ona je očitno dober človek, ima družino, ljudje so ji hvaležni (tudi jaz popolna tujka mislim da je krasna trenutno)…..ti pa čepiš doma sama s sabo. In more bit težko. S takim groznim človekom živeti do smrti. Verjetno ti je bil edin svetel trenutek dneva da si se pohvalila z neuporabnim papirjem in zlila ves žolč in gnus, do same sebe na nič krivo osebo. Lep dan.

Vsaka ti čast in tudi tvojim kolegicam. Delo, ki je že samo po sebi psihično in fizično težko, je zdaj še težje. Dobro se drži in ostani zdrava.

Vsaka ti čast in tudi tvojim kolegicam. Delo, ki je že samo po sebi psihično in fizično težko, je zdaj še težje. Dobro se drži in ostani zdrava.

Sicer pa tudi jaz težko razumem, da je tako težko biti doma. So napetosti, sploh na trenutke in v začetku, a čez čas se zadeve nekako ustalijo. Pa toliko stvari je, za katere je prej zmanjkovalo časa.

[/quote]

Take kot ti bi morali vse brcnit z zavoda. Socialko bi morali odslužiti s fizično zahtevnimi deli ne glede na stopnjo izobrazbe.

Nekateri krepko delamo. Z manjsimi otroki vse šolske obveznosti. Delo od doma (se razvleče v noč). Vsa domača opravila. Bom bila prav zadovoljna, ko se vrnemo v običajen ritem

Kakšen pa je tvoj običajen ritem,a pol odpade delo z otroci,domači opravki,boš v običajnem ritmu bolj spočita?

ja, to je pa zdaj to. eni imate na srečo take službe, da se tam spočijete. otroci so v šoli verjetno do zadnjega, v popoldanskem čim dlje. samo, da ni dela z njimi. doma popoldan pa mal na comp, pol pa je že za v pojstlo. super, a ne, ta ritem? in potem se točno taki razburjajo, češ, zakaj učitelji njihovih sončkov ne naučijo vsega v šoli in bog ne daj, da bi kakšno nalogo morali doma narediti. s svojim enim ali dvema ne uspejo prav nič, učitelj pa naj bi z njima in 26 dodatnimi v razredu naredi vse in še več. bravo, tako se govori.

New Report

Close