Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ali ljudje v teh dneh

Ali ljudje v teh dneh

vec srackajo?

Vse povsod je prikazano kako pokupijo sekret papir…

Ali to govori da so v pretiranem strahu in posledicno sebicni??

Zaradi strahu in stresa dobijo ljudje drisko, kako pa boš potem brez wc papirja? Ga mora bit malo na zalogi za takrat, ko te stisne.

Zaradi strahu in stresa dobijo ljudje drisko, kako pa boš potem brez wc papirja? Ga mora bit malo na zalogi za takrat, ko te stisne.
[/quote]

Pa nimam driske, danes sla v trgovino in niti enega sekret papirja. Moram postat muslimanka?😆😅
Dobro da imam papirnate robce doma, ki jih rabim za nos. Meni pa nos joka vsak dan.🙄

Lahko potrdim zase: doma smo nonstop & jemo & izločamo zato vec. Logicno.

Nimam pojma res v čem je fora kupovanja tolk wc papirja.
Midva imava 1 paket rol in to je to. Tud kar se hrane tiče nimam nobenih zalog, pač 1kg moke, 1kg testenin…čist obično, tko kot skoz. Ko kaj zmanjka oz če še kaj rabm, grem opremljena z masko…v trgovino.

Poraba papirja dvomim da se je povečala, so pa le ljudje zdaj, namesto v službi/šoli, ves čas doma. Ogromen vpliv imajo tudi američani, kateri naredijo paniko iz vsake stvari in masovno pokupijo kar se le da + to, da tam ne poznajo bidejev. Jaz vem, da se ne bom sekirala, tudi če nam ga slučajno zmanjka. Bide nam funkcionira.

Midva imava 1 paket rol in to je to. Tud kar se hrane tiče nimam nobenih zalog, pač 1kg moke, 1kg testenin…čist obično, tko kot skoz. Ko kaj zmanjka oz če še kaj rabm, grem opremljena z masko…v trgovino.
[/quote]

Tisti,ki imamo druzine vemo da za 4 gre en zavoj testenin in to ni zaloga 🙂 pa tudi se ze znamo obnasati odgovorno, da zmanjsamo moznost okuzbe. Pride z znanjem ob malckih kaj pomeni za celo druzino ena bedna brezvezna okuzbica..kaj sele covid. Se malo pa bos modra :).

Tisti,ki imamo druzine vemo da za 4 gre en zavoj testenin in to ni zaloga 🙂 pa tudi se ze znamo obnasati odgovorno, da zmanjsamo moznost okuzbe. Pride z znanjem ob malckih kaj pomeni za celo druzino ena bedna brezvezna okuzbica..kaj sele covid. Se malo pa bos modra :).
[/quote]

Hvala za razlago 😛

[/quote]

Ne vem. Strah in nek nadzor imajo s tem.

Meni je bolj pomembno, da imam doma tus gel, intimno milo, trdo milo in zobno pasto, na zalogo.
Ni boljsega obcutka kot cist in disec, vsak dan.😊

Naslednjic ko grem v trgovino pokupim vsa mila in gele 😉 😆😆😆

Od kod vam denar za vse to nakupovanje, a to ste kredite vzeli?’

Ne vem. Strah in nek nadzor imajo s tem.

Meni je bolj pomembno, da imam doma tus gel, intimno milo, trdo milo in zobno pasto, na zalogo.
Ni boljsega obcutka kot cist in disec, vsak dan.😊

Naslednjic ko grem v trgovino pokupim vsa mila in gele 😉 😆😆😆
[/quote]

Če že, bi tud jst raj to pokupla kot pa skret papir 😉

Če že, bi tud jst raj to pokupla kot pa skret papir 😉
[/quote]

Ti, zdaj sem pomivala posodo. Pa pomislim, kaj bi brez dobrega in disecega detergenta doma. Pa brez tekocega gela za perilo? Dobro da imam tega na zalogi skoraj vedno po tri do stiri plastenke.

Piha, grem malo v gozd, kjer ni zive duse nikoli. Pogledat kako srno in zajcka, pa kak spargelj nest domov pred mrazom😊
Lepo bodi, pazi nase in na kengurujcka.

Ti, zdaj sem pomivala posodo. Pa pomislim, kaj bi brez dobrega in disecega detergenta doma. Pa brez tekocega gela za perilo? Dobro da imam tega na zalogi skoraj vedno po tri do stiri plastenke.

Piha, grem malo v gozd, kjer ni zive duse nikoli. Pogledat kako srno in zajcka, pa kak spargelj nest domov pred mrazom😊
Lepo bodi, pazi nase in na kengurujcka.
[/quote]

Tud jst mal prej pršla iz sprehoda, zdej pa čakam taščo da mi prnese kosilo 😉

Tud jst mal prej pršla iz sprehoda, zdej pa čakam taščo da mi prnese kosilo 😉
[/quote]
Sprehod paseee se posebej v teh dneh. A previdno in na samem.
Umrem ce ne grem na zrak, hodit.

Zdaj koncujem kosilo. Pred sprehodom sem pripravila polpete, sedaj se pecejo. In olupljen krompir, ki se sedaj kuha. Repa pa je od vceraj.

Bodi toliko bolj hvalezna tasci.⚘

Doma imamo vedno zaloge (ne le hrane) za vsaj en mesec. Februarja smo zaloge ojačali, kupovali pa smo predvsem dalj časa trajajoče zadeve, največ konzerv, suhega sadja, vložene zelenjave, marmelad. Cenovno ni bilo preveč obremenjujoče, je bilo pa več kot običajno. Nismo pa kupovali sladkarij, dražjih sirov, namazov, raznih specialitet, tako da smo po svoje še prišparali. Jemo bolj racionalno, če bo treba, bomo še bolj. Sem pa pazila, da imamo vsa potrebna hranila za daljši čas (beljakovine, OH, vitamine …).

Berem na Insti in glede američanov res, posti o tem, kako so včasih imeli papir, sedaj so pa izropani v tem delu.
En cajt nazaj so se pralne plenice opevale, mogoče bodo tu vskočile, če papir ne bo dobavljiv. 😁

Sprehod paseee se posebej v teh dneh. A previdno in na samem.
Umrem ce ne grem na zrak, hodit.

Zdaj koncujem kosilo. Pred sprehodom sem pripravila polpete, sedaj se pecejo. In olupljen krompir, ki se sedaj kuha. Repa pa je od vceraj.

Bodi toliko bolj hvalezna tasci.⚘
[/quote]

Ma tud men se zmeša da ne bi mogla it vn. Se pa čuvam, orng. Sm šla po eni poti, pa ni bila glih široka, pa mi nasprot prhaja en par in ker ni bilo tolk placa sm se odmaknla skor v grmovje in počakala da sta šla mim 😉
Kar se pa tašče tiče, je pa naj naj najboljšla tašča na svetu, resno. Res sm presrečna da jo imam in tud hvaležna. Še regrat mi je prnesla zravn kosila, prebran, opran, sam še da ga začinm. Za jutr je rekla koprive, ma kaj čš boljšga 😉

Kar se kurabarije, prevar in prešuštva tiče zagotove ne “sračkajo” več kot jim je bilo običajno…… :P. Zdej pa sloh, ko se v javnosti ne smejo sprehajat, če nimajo naslova stalnega bivališča enakega 🙂

Sračkaš pa biološko toliko, kolikor imaš polno črevesje.

New Report

Close