Najdi forum

Splash Forum Koronavirus DELODAJALCI in VSI ZAPOSLENI POZOR! – VSI ZBOLELI ZAHTEVAJTE TESTIRANJE

DELODAJALCI in VSI ZAPOSLENI POZOR! – VSI ZBOLELI ZAHTEVAJTE TESTIRANJE

Kako očitno glede na objavljeno razpredelnico in podatke s strani sindikatov, država okoli prinaša državljane, s tem ko ne testira vseh ljudi, ki kažejo znake okužbe in jim samo obračunava bolniško (v višini 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plače), ki jo do 30 dni tako plača delodajalec na prej pa šele zzzs.

Skladno z razpredelnico, ki so jo objavili sindikati, JE ZBOLELI IN POTRJENO OKUŽENI S COVID 19 pa UPRAVIČEN DO 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nadomestila plače (tore 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več kot ostali zboleli na bolniški) in POSEBEJ TUDI POMEMBNO od PRVEGA DNE JE ZAVEZANEC ZA PLAČILO TEGA NADOMESTILA ZZZS (glej zadnjo alinejo v razpredelnici).

Torej VSI, KI STE ZBOLELI ZA S PREHLADOM PODOBNIMI ZNAKI IN VAS ZDRAVNIK NOČE DATI NA TESTIRANJE IN SAMO ODREDI BOLNIŠKO, ZAHTEVAJTE TESTIRANJE, SAJ VAM V PRIMERU, DA STE POZITIVNI, PRIPADA 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} NADOMESTILA VEČ, IN ŠE S TEM NADOMESTILOM NE BO OBREMENJEN DELODAJALEC, AMPAK DRŽAVA IN BO TAKO VAŠE DELOVNO MESTO OSTALO BOLJ VARNO.
DELODAJALCI PA TUDI ZAHTEVAJTE ZA VSE SVOJE MOREBITNO OBOLELE TESTIRANJE, SAJ, ČE SO POTRJENO OKUŽENI IN NE SAMO PREHLAJENI IN IZ TEGA RAZLOGA NA BOLNIŠKI, V PRIMERU OKUŽBE, VI NISTE DOLŽNI KRITI PLAČE DELAVCA, AMPAK JO JE DOLŽAN ZAVOD!

RAZPREDELNICA (glej zadnjo alinejo):
https://www.zsss.si/korona-virus/aktualne-informacije/

Še ena fora, ki bo prispevala k destabilizaciji razmer. Vse določbe se bodo do konca krize še desetkrat spremenile, a ne vidite? Sindikati so spet našli nišo, da kokodakajo, ko ni treba. A so nam iz naših sindikalnih članarin kdaj že krili kak izpad? Nikoli! Že dolgo premišljujem, da bi se izpisala iz sindikata, zdaj se bom.

Lahko zahtevate, kar hočete, testirani ne boste, dokler z vami ne bo tako hudo, da bi morali v bolnišnico.

Preberite, kaj je danes za RTV SLO povedal Miroslav Petrovec.

“To je zelo pomembno sporočilo javnosti. Če niste bolni, testiranja ne potrebujete. Če ste samo blago bolni, lahko mirno ostanete doma in čakate na razvoj dogodkov,” poudarja predstojnik inštituta za mikrobiologijo in imunologijo, ki je koordinator laboratorijske skupine v kriznem štabu, ki ga je ustanovila vlada.

Dejansko smo sprejeli smernice, da se ne testirajo blagi primeri bolezni, ki ne zahtevajo sprejema v bolnišnico. Razlog je v tem, da moramo teste prihraniti za tiste, ki bodo sprejeti v bolnišnico. Namreč prioriteta je v tem primeru bolnišnice ohraniti čiste, ne smemo si dovoliti, da nam v bolnišnico pridejo ljudje z znaki prehladnih obolenj.

pa bodo morali, če so na to vezali finančne pravice, bodo morali, ker vsak zavarovanec ima enake pravice, do kritja enake bolniške za isto bolezen… vprašanje sem poslala tudi že medijem, ker se mi zdi to nedopustno, nisem od sindikatov, niti ne njihov član, prav pa je ,da imajo vsi državljani enake pravice – nedopustno je da se enega testira in tisti bo imel 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plače, drugi, ki pa ne bo testiran pa 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, oba pa sta zbolela za enako boleznijo – in delodajalec prvega bo oproščen plačila, zato ker je bil naret test, delodajalec drugega, pa bo nosilec bolniške, ker ni bilo naretega testa…. ne moremo se iti takih razlik – neke pravne osnovne norme pa tudi obstajajo in enaka pravila za vse.
če so na izvedbo testa vezali take pravne in finančne razlike, potem morajo testirati vse in pika.
Kot rečeno vprašanje sem poslala tudi medijem, pa naj še oni presodijo ali je to tudi za varuha človekovih pravic… vsekakor nedopustno je,da se v državi izvaja taka neenakost.

Naj mi en razlozi – Sodelavka je v ponedeljek ostala doma, tako se je zmenila ze v petek ko ni bilo jasno ce bomo delali ali zaprli. Cuva otroke in s tem dobiva 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} place. Meni so v nedeljo rekli da ostanem doma, ker bomo res zaprli. Tako naj bi jaz d
obivala 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}(ce sploh), ona pa 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. A ni malo smesno?

jaz bi rekla tako – ona za čas dokler je bila doma in je bula firma odprta dobiva 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}… torej v času, ko je firma delala in je bila ona doma zaradi varstva otrok – dobi 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…
od takrat naprej, ko je firma zaprta in ste vsi na čakanju dobivate pa vsi enako – tudi ta sodelavka dobiva 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – ker ste vsi na čakanju

Vsi mi s.p. pa nismo ljudje, nam ne pripada nič. Prvi mesec bolniške ( koronavirus dol ali gor) si moram kriti sam. Država nam je zaprla delovno mesto, povrnila pa nam ni nič. Lahko je tistim, ki so se premaknili v višji plačilni razred, nam pa dali možnost, da prispevke plačamo do konca leta 22. Do takrat bo vse po starem! Dejte se hecat! Pejmo vsi s.p. na zavod, pa naj nas sodržavljani živijo, tako kot živijo JU. Ne JS, kamor spadajo medicinske sestre, strežnice, čistilke v bolnicah, ki jim bodo sedaj nekaj fičnikov primaknili. Sicer pa, čez 3 mesece bo ZUJF 2 vse pobral, ker ne bo imela vlada kje vzeti. Gravž!

tudi za s.p.je je po mojem razlika -in velja to… če zboliš za covid 19 in si testiran 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tvoje plače mora kriti zzzs… najbrž bo izračunana od višine prispevkov, ki jih sicer plačuješ… tako bi bilo prav na napisano.
če je kaj dobrega v teh razmerah – pa je to, da zujfa dva v teh razmerah ne bo moglo biti, ker je potreben zagon vsega, ne pa omejevanje – omejevanje doživljamo sedaj.

Sej zato pa mora vsak priseben s.p. malo fušat in delat brez računa.

Osebno sem prepričan, da imam koronavirus. Sicer moj imunski sistem ga obvaduje. Tako, da lahko delam ampak če mi imunski sistem začne malo pešati pa že čutim znake prehlada oziroma blagega glavobola. S tem, da se sprehajam okoli okužim lahko marsikoga. Ne morem sedeti 14 dni doma. Če pa bi rekel delodajalcu, da sem potencialno okužen bi me takoj odpustil!

če to počneš si za kazensko ovadit.

če to počneš si za kazensko ovadit.
[/quote]
Pa povej kaj naj naredim. Nisem dovolj slaboten, da bi me testirali. Torej ne morem potrditi delodajalcu, da imam korono torej sem delovno sposoben. Če grem v samoizolacijo za 14 dni bom izgubil službo za katero sem se precej dolgo časa trudil. A ti sploh veš koliko služb sem že sprobal in zamenjal, da sem prišel do ene pametne?! Pa, da vidimo če maš kako pametno sedaj za pripomnit!

Kakšni odstotki od plače, v takih izrednih razmerah
vsem enako vsoto v evrih dati
za vse bolniške, samoizolacije,,,,v času pandemije

Da odgovornim ne “kapne”, da denarja ni neomejeno
in privilegirati le tiste z visokimi dohodki je katastrofa.
Kaj pa tisti z nizkimi prihodki, ki morajo sedaj obvezno delati:
ti imajo pravico kužiti (so k temu podvrženi, ker niso na delu zavarovani) naprej tako kot zdravniki, javna uprava in učitelji orej?

Računica se finančno ne izide.

Kar ste /politike vseh barv/ podpirali od osamosvojitve naprej, to sedaj imate. Sokrivi ste za stanje sedaj in v bodoče. Kupili so vas z; minimalno plačo, srečni ste lahko, da imate službo, majcen mogoč dvig pokojnine in drugimi jajci.
Oni so se pa redili in jajcali na Bahamih, smučanje v Italiji in drugo jajcanje./preseravanje/

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

eno je kar mi razglabljamo,da so naša mnenja, da bi moralo biti., se strinjam da je krepko stvari nelogičnih.

Drugo pa je kar je sprejeto in bi moralo veljati za vse – torej če okuženemu s covid 19 po zakonu pripada 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plače in to plača zavod – potem mora vsak potencialno okuženi biti preverjen s testom za okužbo. ne more biti,da bo zdravnik odločal tebe bomo preverili in imaš možnost dobiti tako nadomestilo ob okužbi in bo tvoj delodajalec prost obveznosti plačila bolniške, onega pa ne bomo, ker se jaz tako odločim in bo ležal doma brez testa z nižjo plačo, ki mu jo je dolžan plačati delodajalec, samo zato, ker se je en dohtar odločil, da tega pa ne bo dal testirati. A bo doma oboleli ležal z isto boleznijo – razlika bo samo v tem,da testiran ne bo. To tako ne gre in ne sme biti. je nedopustno, sliči na neke druge sisteme in ne demokracijo in enake pravice vseh ljudi do zdravja in do enake obravnave in enakega plačila.

pa bodo morali, če so na to vezali finančne pravice, bodo morali, ker vsak zavarovanec ima enake pravice, do kritja enake bolniške za isto bolezen… vprašanje sem poslala tudi že medijem, ker se mi zdi to nedopustno, nisem od sindikatov, niti ne njihov član, prav pa je ,da imajo vsi državljani enake pravice – nedopustno je da se enega testira in tisti bo imel 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plače, drugi, ki pa ne bo testiran pa 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, oba pa sta zbolela za enako boleznijo – in delodajalec prvega bo oproščen plačila, zato ker je bil naret test, delodajalec drugega, pa bo nosilec bolniške, ker ni bilo naretega testa…. ne moremo se iti takih razlik – neke pravne osnovne norme pa tudi obstajajo in enaka pravila za vse.
če so na izvedbo testa vezali take pravne in finančne razlike, potem morajo testirati vse in pika.
Kot rečeno vprašanje sem poslala tudi medijem, pa naj še oni presodijo ali je to tudi za varuha človekovih pravic… vsekakor nedopustno je,da se v državi izvaja taka neenakost.
[/quote]

Tocno tako, bravo, zahtevajte testiranje!!

In kako lahko zahtevaš testiranje, če testov ni? Tako kot lahko zahtevaš respirator v bolnišnici, če ga ni? A ga moraš s sabo prinest?

kdo je to rekel da testov ni? To ni res.
Bodo pa tožbe potem najverjetneje .- predstavljaj, si da imaš podjetje in v tvoji firmi 5 zaposlenih zboli z znaki, dohtarji bodo rekli, ne bomo testirali ostanite doma – tako oni dobijo bolniško v višini 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ki si jim jo dolžan plačati ti.

če bi pa te ljudi dali na teste in se potrdi da so doma zaradi covid 19 bodo pa oni imeli 90 (in ne 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) nadomestila, in zate kot delodajalca ključno – tega nadomestila ne boš plačal Ti kot delodajalec, ampak zzzs…
A ti je jasno kakšno razliko ključno dela država samo zato, ker ene da testirati, druge pa ne… v resnici pa lahko vsi ležijo doma zaradi iste bolezni…to tako ne more biti… če bi vsi imeli enako višino nadomestila in bi vse plačal isti plačnik – samo testiranje da ali ne pri blažjih znakih ne bi bila težava, ker bi bili itak vsi v samoizolaciji, ker pa iz tega izhajajo krepko različne pravice tako za zbolelega kot tudi obveznosti za njegovega delodajalca, pa je izvedba testa še kako ključna in se mora narediti. Ker take razlik se ne sme in ne more dopustiti…
če testov nimajo pa naj spremenijo zakonsko podlago,da bo za vse obolele in potencialno obolele enaka pravica do bolniškega nadomestila, ki bo izhajala iz enakega vira plačnika.
Razlik ne sme biti…
če si ti ta prvi delodajalec, ki bi imel obolele in brez testov narejenih bi se upravičeno vžgal in zahteval testiranje, kakor tudi vsi oboleli – imeli bodo višje nadomestilo in ker s tem ne boš obremenjen ti, kot njihov delodajalec, tudi bolj varno delovno mesto po krizi…
Upravičeno bi se zbunili vsi, ker niste čisto nič v drugačnem položaju – kot hipotetično delodajalec, ki je bil med prvimi prizadet ko so še vsem delali teste – in ker je med prvimi zbolelo njegovih 5 zaposlenih – so imeli ta privilegij,da so dobili testiranje, dejansko vedo, da so zboleli za to boleznijo in njihov delodajalec bo zato oproščen plačila bolniške zanje, ker jo po zakonu izplača zzzs.
Povej je to fer – nikakor… to so gromozanske razlike, neupravičene , tako med zaposlenimi kot tudi delodajalci – in to samo na podlagi odločitve za izvedbo testa – to je nedopustno v državi kjer naj bi veljali pravični zakoni in enake pravice za vse.

Zelo lepo povedano. Glavno je tu proračunski denar. Država stiska kjer koli se da in omejuje teste. Drugo je tudi če bi testirali vsakega, ki bi želel bi se izkazalo, da je dosti več ljudi zbolelo s korono kot kaže trenutna statistika 341 ljudi.

Testov je izredno malo, tako kot ostalega. Absolutno jih ni za vse. Šparajo se za zdravstveno osebje. Lahko jih pa zrihtaš, če imaš veze. In to, da te testirajo ni pogoj, da ti rečejo, da imaš koronavirus. To diagnozo ti lahko postavijo tudi brez testiranja, na osnovi klinične slike. Včasih ga v resnici nimaš, a verjetno ga kar imaš.

Ni ti treba bit nesramen, očitno ne dojameš poante. Sem že zgoraj napisala, če testov ni dovolj pač morajo biti stvari in pravice za vse tako ekzaktno in natančno urejene, da n I razlikovanja in da so pravila jasna. Tukaj očitno niso. In pravice nekoga ne morejo biti odvisne od tega kaj nek zdravnik napiše v karton, ker zdravstvo je natančna stvar in stvari morajo biti jasno in natančno organizirane in dogovorjene. Tam kjer je red in veljajo enaka pravila in predvsem Jasni in Razumljivi dogovori in pravice za vse, se take stvari ne dogajajo. In pri tem število testov na voljo s tem nima nič. Problem je v nejasnih, nenatancnih nejasno dogovorjenih pravilih, ki določene ljudi postavljajo ne upravičeno v slabši položaj.

New Report

Close