Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Maska

Maska

Kje dobit še maske in da niso predrage?

Mask ni. Lahko jih sešijete sami, napotke dobite na spletu. Ni težko. Pazite, kako jih snamete in po uporabi gredo v pranje, vsaj na 60 stopinj, raje več.

No ja no – nimamo vsi šivalnih strojev doma, niti drugi, ki jih poznamo , jih žal nimajo. Ne morejo vsi doma šivat, nekateri tudi nimajo tovrstnih veščin in ročnih spretnosti, no… In osebno, ker sem iz zdravstvene stroke, pri takem virusu, raje maske za enkratno uporabo, kot pa ponovno pralne. In jih imam na zalogi – od začetka leta.

No ja no – nimamo vsi šivalnih strojev doma, niti drugi, ki jih poznamo , jih žal nimajo. Ne morejo vsi doma šivat, nekateri tudi nimajo tovrstnih veščin in ročnih spretnosti, no… In osebno, ker sem iz zdravstvene stroke, pri takem virusu, raje maske za enkratno uporabo, kot pa ponovno pralne. In jih imam na zalogi – od začetka leta.
[/quote]

Iz katerega materiala? Imam nekaj vrtnarske koprene, še čiste zapakiraane, pa pravijo naj dam še higiieenski vložek, kakšen? Večinoma so taki ozkii, ne pokrijejo usta inn nos, kako naj to dam? A naj ga raztrenčiram, odstranim plastiko če jo ima?

Zakaj koprena? Ker ti je podoben material kot pri maski za enkratno uporabo? To je zelo poceni material, zato je za 1x uporabo.
Ti zašij iz odpadnih ali premajhnih majic, srajc, rjuh, bodijev. Na primer dva sloja iz srajce, vmes pa en sloj gostejši material, npr. flanela ali kaj podobnega. Na medmrežju so tudi navodila za ročno šivane maske.
Če pogledate televizijske posnetke s Kitajske, ima veliko njih doma šivane obrazne maske.

Sem delala declutter celo zimo, se mi ne valja tekstil po hiši, je šlo vse sstran…

Kaj pa vložek, kakko se to uporabi?

Pozdravljeni!
Izdelujem maske iz bombaza (14,90€) ali 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}svile (17,90€).
Maske so kvalitetno izdelane in pralne ( svetujem prekuhavanje v posodi ).
Kontakt: [email protected]

Če jih pereš v stroju s praškom ne rabi bit na več kot 30° ker jih že prašek ubije.

Jaz sem jih sama naredila 8 kom, po navodilih iz spleta. Super so, pralne. Za našo družino je to dovolj, več ne rabimo.

Po katerih navodilih,jih je žnj, iz kaaterega materriala?

Poglej malo nižje moj prispevek Doma narejena maska.
LP Tomhot

New Report

Close