Od drugega tedna naprej bo prepovedano gibanje med občinami!
Ok, tule imam pa eno vprašanje zdaj. Stalno prebivališče imam jaz prijavljeno pri teti 120 km stran od kraja, kjer dejansko študiram, delam, živim. Že 4 leta tako. Najemna pogodba mi je potekla v septembru, sva skos podaljševali sicer, ma tokrat se z lastnico nikakor nisva ujeli (ona je iz tujine). In kaj sedaj? Karikiram, jaz še zmeraj vsak dan hodim delat. Peš. Peljem psa ven. Verjetno bom počasi morala spet tudi kaj v trgovino, nisem bila zadnjih 10 dni. Recimo da me ustavi kakšna policija… Kaj jih naj domov povabim, da dokažem, da res tu živim? 😛
Hojs: Zaostrovanja verjetno ne bo, a če bi bilo, bi bilo gibanje omejeno na pokrajine
https://www.24ur.com/novice/slovenija/zaradi-okuzbe-zaprt-zdravstveni-dom-v-kamniku-hrvaski-delavci-ne-smejo-na-delo-v-slovenijo.html
Stanujeva, živiva v ljubljani že od fakultete dalje. Hodiva pa na vikend v manjši kraj, kjer sva si predelala majhno stanovanje njegovih staršev. Trenutno sva na tej lokaciji. Nujno bi morala v Ljubljano po nekaj stvari (obleka, nekateri dokumenti,zdravila). Ko sva prišla sem, sva mislila, da za slab teden. V tej situaciji je tukaj bolj varno. Najbrž ne bo problema odpeljat se tja, vzeti nekaj stvari…in se vrniti. Tukaj nisva prijavljebna ( mož ima tukaj začasno bivališče).
Se ne rabimo. SK Loka je gospodarsko kar dobro razvita.😉 stacun pa tud dost.
V okolici pa kmetije kjer kupis vse mlecne izdelke, meso in zelenjavo
. Se vam Ljubljancanom v btc jevi trznici prodajajo svoje izdeljke. K ste tolk samozadostni pa take fore.
Tako da v Skofjeloski okolici je cist ok. Ne pogresamo Ljubljane cist nic !
Imamo lep soncek ….doma.