Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Od drugega tedna naprej bo prepovedano gibanje med občinami!

Od drugega tedna naprej bo prepovedano gibanje med občinami!

Gotovo bodo izjeme, npr. za službo, banko, lekarno… sicer pa posameznik ne bo smel zapustiti kraja (občine) svojega bivanja!

Tisti, ki imate ljubčke in ljubice v drugi občini, boste na suhem za nekaj časa…

Za obisk staršev bo mogoče izjema. Bodo še podrobno razložili.

Veliko ljudi se vozi v sosednjo občino v službo….

Super. Po eni strani spodbujajo nakup lokalne hrane – objavijo seznam kmetij, kjer je to mogoče – ampak 3/4 jih je v drugih občinah. A niti po hrano se ne bo smelo?

Hvala.

Upam, da tega ukrepa ne bodo sprejeli. Imam partnerja iz MB, jaz sem s primorskega konca. Do zdaj sva se lahko videla vsak vikend. A zdaj se pa ne bova mogla več videti?

Sam res. Jaz v svoji občini nimam ne pumpe ne banke, pošto bolj za okras, pa en majhen mercator. Ne morem ne na tržnico, ne po pasjo hrano, ne po vrtnarske zadeve…

Ok, tule imam pa eno vprašanje zdaj. Stalno prebivališče imam jaz prijavljeno pri teti 120 km stran od kraja, kjer dejansko študiram, delam, živim. Že 4 leta tako. Najemna pogodba mi je potekla v septembru, sva skos podaljševali sicer, ma tokrat se z lastnico nikakor nisva ujeli (ona je iz tujine). In kaj sedaj? Karikiram, jaz še zmeraj vsak dan hodim delat. Peš. Peljem psa ven. Verjetno bom počasi morala spet tudi kaj v trgovino, nisem bila zadnjih 10 dni. Recimo da me ustavi kakšna policija… Kaj jih naj domov povabim, da dokažem, da res tu živim? 😛

A za Skype še nisi slišala, pa za ljubezen od doma?

Mene pa zanima kje bodo našli folk za vse to kontrolirat ? Od kje bodo vzeli policaje? Pa itak bo to najbrž samo v večjih mestih, vsakega zaselka z-10 bajt ne bodo mogli.

V Italiji so danes našteli 10.000 prijav nespoštovanja ukrepov. Tudi tukaj te bo prijavil sosed.

Hojs: Zaostrovanja verjetno ne bo, a če bi bilo, bi bilo gibanje omejeno na pokrajine
https://www.24ur.com/novice/slovenija/zaradi-okuzbe-zaprt-zdravstveni-dom-v-kamniku-hrvaski-delavci-ne-smejo-na-delo-v-slovenijo.html

Potem pa kul

Na Kitajskem so ljudi zapirali v bloke in hiše. Mislim, da je to precej bolj omejeno, kot če te zaprejo na področje občine.

Ni logično. Ker potem jaz še v službo ne bom mogla. Pa vsi tisti, ki se vozijo delat iz drugih občin v UKC.
Razen, če dovolijo v druge občine prodajalkam in zdravstvenim delavcem.

Si pametno, da glava peče!!! A res misliš, da ne bo izjem, sploh glede odhoda v službo, če je služba v drugi občini???

Živiva v Ljubljani, občasno hodiva v njegov rojstni kraj, kjer je podedoval manjšo hišo. On je prijavljen tam, jaz v Ljubljani. Treutno sva tam. Če greva v Lj, bom jaz lahko šla, on ne ; ne bom se z njim smela vrnit??

Tudi pri meni je podobno. Sva z različnih koncev Slovenije, ne le v različnih občinah, tudi v različnih pokrajinah.
Bogve, koliko časa se ne bo možno videt:(( Skype ni isto kot objem v živo.

No, ampak bomo vseeno potrpeli, če je nujno. Za zdravje gre!

Katastrofa kakšne probleme imate nekateri.
Končno boste ugotovili, da niste na dopustih.

A zdaj je še lušno živet v Škofji Loki pa se vozit v LJ v službo?

Tudi pri nas bi jih, ampak podjetnikom to ni všeč.

Stanujeva, živiva v ljubljani že od fakultete dalje. Hodiva pa na vikend v manjši kraj, kjer sva si predelala majhno stanovanje njegovih staršev. Trenutno sva na tej lokaciji. Nujno bi morala v Ljubljano po nekaj stvari (obleka, nekateri dokumenti,zdravila). Ko sva prišla sem, sva mislila, da za slab teden. V tej situaciji je tukaj bolj varno. Najbrž ne bo problema odpeljat se tja, vzeti nekaj stvari…in se vrniti. Tukaj nisva prijavljebna ( mož ima tukaj začasno bivališče).

Se ne rabimo. SK Loka je gospodarsko dobro razvita.😉 stacun pa tud dost.
V okolici pa kmetije kjer kupis vse mlecne izdelke, meso in zelenjavo
. Se vam Ljubljancanom v btc jevi trznici prodajajo svoje izdeljke. K ste tolk samozadostni pa take fore.

Se ne rabimo. SK Loka je gospodarsko kar dobro razvita.😉 stacun pa tud dost.
V okolici pa kmetije kjer kupis vse mlecne izdelke, meso in zelenjavo
. Se vam Ljubljancanom v btc jevi trznici prodajajo svoje izdeljke. K ste tolk samozadostni pa take fore.

Tako da v Skofjeloski okolici je cist ok. Ne pogresamo Ljubljane cist nic !
Imamo lep soncek ….doma.

Potem pa kul
[/quote]

Če se meni ne morete držati izolacije, mora pač država upreti.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Že po sedanjih predpisih se ne bi smela videvati! Kaj vama ni jasno?!?!?! Ej, prav ima me, da vaju prijavim, pa plačajta kazen, kretena zabita! Zaradi takih pizdunov se epidemija širi, odyebita!

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

New Report

Close