Izredni študij
Izredno študiram. Do epidemije nisem imela težav, a sedaj naj bi študij potekal skoraj nemoteno, samo preko spleta.
Problem je, ker zdaj veliko več delam, po cele dni.
Poleg tega moram poskrbeti še za otroke in njihovo šolo. Ko sem doma, imajo prednost pri računalniku otroci. Ponoči sem preveč utrujena, da bi karkoli delala. Peg tega sem ob dogovorjenih urah za seminarje v službi.
Kako sploh to uskladiti?
Tudi jaz sem v podobni situaciji. Časovno se ne izide. Vstajam ob 5ih, zaključim okoli 23 ure. Vsi kar pričakujejo, da bomo kar vse zrihtali in vse se prelaga na starše. V službi se delajo kot da ni nič in težijo, da se na polno dela od doma. V šolah nas zasuvajo z e-zadevami, kar pomeni da vsak otroki vsaj kakšno uro na dan rabi računalnik. Da o dodatnih razlagah sploh ne govorim. Za glasbeno isto – je treba zrihtat povezavo ob zmenjeni uri pa si spet brez računalnika. Pol pa še faks, je treba seminarsko oddat, pa potem v času predavanj bit na zoomu. Vmes je treba pa še skuhat pa še kaj po gospodinjit. Ko se mi začne fuzlat grem pa na Mon.
Če bo šlo tako naprej bom pregorela. Zato sem se odločila za prioritete. V službo sem sporočila, da delam samo še 6 ur na dan. je bilo nekaj negodovanj, pa sem jih postavila pred dejstvo – ali to ali pa nič. Šolo smo potegnili na 6 dni – vsak dan se naredi nekaj manj pa noter prinese v dodatnem dnevu. Faks sem dala na stand by , naredim še seminarsko do konca in nadaljujem po koncu ukrepov. Saj še niti profesorji ne vejo kako bi izpeljali izpite. Gospodinjska opravila sem razporedila na vse, tako da vsak prispeva nekaj.
Edin še za trgovino se moram odločit, kdaj it – že 10 dni nismo bili.