Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ukrepi Mercatorja – razočarana

Ukrepi Mercatorja – razočarana

Danes sem bila v večjem Mercatorju in ni nikogar pred trgovino, da bi spremljal koliko je kupcev v trgovini. Moj občutek je bil, da nas je bilo preveč. Pri vozičkih je samo obvestilo, da je obvezna uporaba rokavic.

Ljudje se mi pa zdi, da tudi ne pazijo. Veliko jih je bilo v parih, pa je bilo rečeno, da se v trgovino hodi posamočno. Tudi niso pazili na razdaljo med ljudmi med nakupovanjem. Veliko jih je prišlo tudi po samo par stvari.

Ne vem no, sem mislila da so ljudje bolj resno vzeli vse skupaj. Bila sem pa v trgovini po 14 dneh. Možno, da je bilo vmes še slabše.

Kakšne imate pa vi izkušnje?

V Mercatorju ( v zadnjem tednu sem bila 2x) je približno tako, kot pišeš. Na blagajni kar tiščijo za tabo…..Razdalje ni niti 1m. Ne grem več .

Sem bila v HM Mercator prejšnji teden (pa ne v LJ).
Varnostnik pred trgovino, pokazal, da lahko grem kar naprej, pokazal, kje je razkužilo. Ljudi zelo malo, na blagajni pred mano ni bilo nikogar, dokler sem spakirala, plačala in odšla, še vedno za mano ni bilo nikogar.

V Mercatorju ( v zadnjem tednu sem bila 2x) je približno tako, kot pišeš. Na blagajni kar tiščijo za tabo…..Razdalje ni niti 1m. Ne grem več .
[/quote]
Pa bodi doma. Za paničarje je tako ali tako bolje, da ste doma.

Jaz tudi razočarana, ampak nad spletno. Enostavno so ukinili dostavo v okolico lj, kar tako, kar čez noč. Marsikaj drugega bi lahko naredili v teh izrednih razmerah, npr določili dneve dostave za določena območja, ali omejili nakupe po uporabniku na enkrat tedensko, ker nas veliko že lep čas sploh ni zraven prišlo. Ali pa uvedli več drive in točk, ne rabi bit nekaj fensi, dovolj bi bilo če se lahko z avtom mimo skladišča zapelješ. Mah, nerode blesave.

V HM Mercator v Dravljah/Ljubljana je bilo v soboto kot v peklu in to že ob 8:00 uri. Zunaj nobenih varnostnikov. Folk, stari in še več mladih so se drenjali en čez drugega. Neki pijanduri, ki mi je dihal za vrat sem rekla naj drži varnostno razdaljo pa me hotel kar usekati. Ko smo prišli v vhodno halo, je bilo pred vhodom v samo štacuno folka kot kobilic in to mladih, čeprav so spuščali skozi en sam vhod. Verjetno so prišli od zadaj čez prostore za zaposlene. VIP- torej! Varnostnikov tudi znotraj nisem videla nikjer.Neka dečva je od nas zahtevala, da si razkužimo roke na nekakšnem bidonu, ki se je skoraj pri vsakem pokvaril.Drugega nič
Razdalje nobene, nihče ni nič zahteval. Ko sem odhajala sem videla pa dolgo vrsto v hali, torej so čakali v zaprtem prostoru na vstop v samo trgovino. Zunaj pa nobenega.
Težko sranje tile njihovi higienski ukrepi. Če mi ne bila ta štacuna blizu in tudi razporeditev dobro poznam me ne bi več videli. Pa še spletna jim skozi nekaj serje in šteka.

V Mercatorju v Fužinah je pred vhodom bil prodajalc z razkužilom v roki, vsakmu je pred vstopom na roko dal mal razkužila in enga po enga spuščal notr.

[/quote]

V našem Hofru so pa po tleh pri blagajnah nalepili rdeče nalepke- “držite vsaj 2 metra razdalje”. Pa na blagajnah so naredii pregrade iz pleksi stekla. Zaposleni v rokavicah in maskah. Na vhodu nekdo podaja vozičke in razkuži roke, ter tudi voziček, predno ga vzameš v roke, po oddaji vozička tudi razkuži. Zunaj samo določeno št. vozičkov, kolikor je lahko ljudi noter naenkrat. Vrste pred vrati pa ni bilo. Prav je tako – zaščitli so zaposlene, tisti, ki pa hodijo v štacuno morajo tudi zaščitit druge ( rokavice, pa tudi maske). Saj veliko ljudi niti še ne ve, da so lahko tudi oni okuženi, pa mislijo da so zdravi. ravnat je treba tako, ot da si okužen, če prideš v štacuno, pa čeprav si uradno zdrav – zavoljo drugih in sebe!

Dej ne kompliceri.Natakni si masko in rokavice in pojdi nabavit, kar rabiš.
Pa še en šnopc nabavi in ko prideš domov, ga srkni za notranje razkužilo.
Še seks bo drugačen.
Jelinčič je rekel, da se to zdaj dela samo od odzadej.

Fak of butara…prej se okuzimo prej bo konc te neumnosti…poglej mdlo svedsko in anglijo…jebala vas korona…kronani norci to pa to

Fak of butara…prej se okuzimo prej bo konc te neumnosti…poglej mdlo svedsko in anglijo…jebala vas korona…kronani norci to pa to
[/quote]

Kaj točno naj pogledamo v angliji? Imajo tudi lockdown od nedelje zvečer, delajo samo key workers, točno je določeno kateri so to, ostali smejo ven samo zaradi točno štirih razlogov. Kaj točno torej naj bi gledali, kako se dela lockdown?

Grem jaz danes v HM Mercator Šiška, čisto šokirana. Zunaj okoli Mercatorja povsod ležijo plastične rokavice za sadje in zelenjavo. Ne samo ene par. Konkretno.
Ni mi jasno, a folk pride ven s temi rokavicami, potem jih pa kar odvržejo.
Tako na oko sem jih preštela nad pedeset.
Kamorkoli pogledaš povsod rokavice ležijo…

Grem jaz danes v HM Mercator Šiška, čisto šokirana. Zunaj okoli Mercatorja povsod ležijo plastične rokavice za sadje in zelenjavo. Ne samo ene par. Konkretno.
Ni mi jasno, a folk pride ven s temi rokavicami, potem jih pa kar odvržejo.
Tako na oko sem jih preštela nad pedeset.
Kamorkoli pogledaš povsod rokavice ležijo…
[/quote]
Pa koga zdaj briga narava, pa zdravje…. Pravzaprav je to dvoje vedno brigalo le peščico.

Res je. Zunaj na zraku na javnih površinah ne smejo biti trije skupaj (kazen), v trgovini, ki je zaprt prostor pa si dihajo za ovratnik. Glavnina okuževanja, trdim, je prav v trgovinah.

V našem lokalnem malem merkatorčku pa imajo vsi prodajalci maske in rokavice, notri spuščajo po eno stranko ker je res mjhen, pri vhodu so rokavice, košare so izginile, so samo še vozički…

Verjetno je v hipermarketih situacija težje obvladljiva in zato bi jih bilo bolje zapret. Saj je dovolj srednjih in manjših trgovin za preskrbo. Zdaj se pač ne kupuje cunjic, krame in toksične posode, ampak hrano in nujne higienske potrebščine, za to je navaden market dovolj.

Nič ni težje obvladljivo. Mercator boli k za zdravje zaposlenih in strank v tej državi.

Poglej v Leclerc kako je poštimano. Varnostnik ti pove na katero blagajno greš, pa na tleh je označeno koliko narazen moraš biti.

Nič ni težje obvladljivo. Mercator boli k za zdravje zaposlenih in strank v tej državi.

Poglej v Leclerc kako je poštimano. Varnostnik ti pove na katero blagajno greš, pa na tleh je označeno koliko narazen moraš biti.
[/quote]

Ampak v našem malem merkatorčku je pa vse poštimano. Vsi prodajalci z maskami in rokavicami, noter spuščajo po eno stranko, razkužujejo itd. Torej?

Ampak v našem malem merkatorčku je pa vse poštimano. Vsi prodajalci z maskami in rokavicami, noter spuščajo po eno stranko, razkužujejo itd. Torej?
[/quote]
Imajo dobro poslovodkinjo. V velikih centrih so taglavni doma na varnem.

No, v našem malem M pa ni NIČ poštimano. nekaj časa so bile sicer zunaj vrste, ne vem kdo jih je spuščal noter in po koliko. Ko sem šla jaz, je bilo notri ene pet kupcev, razkužil ni bilo nikjer, pred vozički so pa rokavice in vrečke (tisti s sadje zelenjava). Da ne govorim, da prodajalci niso zaščiteni. Eni so sicer imeli maske in rokavice, eni samo rikavice, eni pa nič. Predvidevam, da je vsa zaščitna oprema njihova. Vsaj za svoje delavce bi lahko poskrbeli, saj zdaj pa aj dobro služijo.
Folk pa tu! počakam, da bom sama med policami in, ko jemljem s polic, se mi en tipo, popolnoma brez zaščite, ravno mimo mene zrine itd.. Saj bi lahko počakal ali pa šel po drugi vrsti.

[/quote]

To je totalno lokalno rešeno. En poslovodja, ki ima to možnost je to uredil. Ta veliki centri so odraz podjetja.

New Report

Close