Obvezna nošnja maske
Bukselj grasupelsko-kosovski. Spletne trgovine zapirajo zaradi navala, mask ni za dobit, niti zdaj brez maske ne smeš it v fizično trgovino maske kupit. Najbolje, da večina folka crkne od lakote, ker ni maske. Zdaj si bodo ljudje začeli sposojati maske med sabo in tako širili virus.
Ta vlada je fuknjena kot kure brez glave. Isto kot nakupovanje za upokojence samo od 8 do 10. Nisem niti približno upokojenec, ampak taka omejitev je retardirana.
kakšna kazen ptm??? mask ni že od 24.2. nikjer za dobit, četudi bi jih ljudje želeli kupit za svoj denar… fopali so nas,da jih ne rabimo, zdaj pa čez noč bodo kar zapovedali jih – če nekaj zapoveš moraš zagotoviti tudi pogoje za izvajanje tega.
ne pa tako kot se ti gredo, samo strašijo, zastrašujejo, non stop poslušamo vsak dan samo grožnje, kaj še bodo vse zaostrili… doma smo že od 13.3. naprej… nazadnje sem bila v trgovini 12. odgovorno nakupila več,da mi dolgo ni treba v trgovino… in zdaj po 14 dne – nobenih realnih podatkov o ozdravelih nikje, samo grožnje, ako bo vse trajalo do preklica (torej v nedogled lahko) in kako si oblastniki vedno vsak dan izmišljujejo vedno nove grožnje…
nobenih pa realnih podatkov o trem kaj je ta 14+ dnevna izolacija prinesla, kakšne pluse, kaj je o ozdravelimi, vsak nekaj pozitivizma,da ljudje sploh vidimo smisle v tem, ne , samo grožnje kaj in kako nas bodo še bolj omejili…nam nalagali omejitve za izvrševanje katerih niti sredstev nimamo.
da se ne bo potem kdo se čudil in od oblastnikov in od medijev, ki non stop fopajo samo s črnimi info- če bodo čez čas iz karantene iz stanovanj vozili trupla, pa ne trupla od korone, ampak trupla od samomorov, ker ljudje ne bodo več videli smisla, ker jim go grozno živeti živi zapor, pa sploh ne bodo vedeli do kdaj, ker jim bo grozno poslušati, kaj še vse nas bodo omejili… takrat se pa potem naj zamislijo tako oblastniki in mediji, ki tako poročajo.
Sem brezposelna – ne prejemam ne nadomestrila na zavodu, ne socialne – torej v tem času izgledam kot najbolj bogata oseba v celi državi, ker ne bom dobila niti cvenka iz korona paketa, pa čeprav imam krepko manj kot vsi tisti, ki imajo službe in bodo vsi dobili pomoč, in bodo imeli odpisane prispevke, jaz ne… mene čaka položnica za zdravstveno zavarovanje v polnem obsegu… službe ne morem iskati ta čas,
vsaj denar mi naj dajo da si lahko grem kupit maske in rokavice če to od mene zahtevajo, če ga že za druge stvari ne dobim.
In kerepko čez glavo imam tega grozljivega in zastraševalnega poročanja… medtem ko se oblastniki lepo selijo in zasedajo enkrat na brdu, drugič v ljubljani, itd. niso imuni niti oni ne na okužbe, da jih širijo naokoli. Dost mam te države, dost!
Pa dobro no, a ste vsi polpismeni ali kaj? Že če preberete naslov v povezavi, lahko vidite, da je tudi ruta OK in da ne potrebujete prav nujno maske.
https://www.zurnal24.si/slovenija/po-novem-v-trgovino-le-se-z-masko-344423
Na zalogi!!
https://zabavnemajice.si/trgovina/obrazna-maska-2-slojna-100-bombaz/
Pralne, bombažne, maksimalna tesnitev,…
Šali in rute niso ok, ker stalno nekam lezejo in dol padajo. Izprobano, ker sem do zdaj tako hodilo v štacuno dokler maske ne pridejo.
[/quote]
Saj vem, da imate eni nizek IQ in ste brez rokice, ki vas vodi, čisto izgubljeni, zato ti prilagam tole povezavo.
Vlada je cist ok! Fuknjeni ste vi, ki mislite, da vam bi morala vlada vse k riti prinest! Ne vem zakaj nosis glavo, a res samo zato, da ti dež ne teče not? Totalno neiznajdljivi folk! Se v navodilih ti pise uporabi šal, ruto… Naredi si iz papirnatih servietk, brisač… Pa uporabi katero sivo celico, če jo imas… Po druhem koncu… Pa taksnih neiznajdljivih nihce ne bo pogrešal…
Vlada je cist ok! Fuknjeni ste vi, ki mislite, da vam bi morala vlada vse k riti prinest! Ne vem zakaj nosis glavo, a res samo zato, da ti dež ne teče not? Totalno neiznajdljivi folk! Se v navodilih ti pise uporabi šal, ruto… Naredi si iz papirnatih servietk, brisač… Pa uporabi katero sivo celico, če jo imas… Po druhem koncu… Pa taksnih neiznajdljivih nihce ne bo pogrešal…
[/quote]
Seveda, šal čez nos, potem si ga pa v trgovini 100x popravljat in se dotikat obraza, nosu, okoli oči, vmes pa stvari zlagat v voziček. To bo res zmanjšalo možnost okužbe. Tko to zgleda, če o vsem odloča politika namesto stroke.
Zdaj pa preberite te nove ukrepe vlade, pomislite, da gre za JJ in kakšne zlorabe vse so mogoče zaradi novih pooblastil policije. Če se ob tem ne boste zgrozili, kam plujemo, niste normalni.
In vse to zaradi bednih – ja, bednih 23 pacientov na intenzivni negi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
V tem času lahko policija, če bo ocenila, da je to potrebno zaradi preprečevanja širjenja virusa, med drugim išče osebe, postavlja cestne zapore z blokadnimi točkami, vstopa v tuja stanovanja in v druge prostore, začasno omejuje gibanje oseb ter zbira in obdeluje podatke. Policisti lahko v tem času dostopajo tudi do osebnih podatkov, ki jih upravlja ali pridobiva Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Hranili jih bodo lahko toliko časa, dokler trajajo ukrepi, odrejeni po zakonu, ki določa nalezljive bolezni ter predpisuje ukrepe za njihovo preprečevanje in obvladovanje. Napozneje 30 dni po koncu razglasitve epidemije COVID-19 jih morajo izbrisati oziroma uničiti.
Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/pooblastila-bo-policija-imela-vpogled-v-zdravstveno-stanje-ljudi-344427 – http://www.zurnal24.si