Šola in koronavirus
Pozdravljeni,
sem mama 17 – letnici. Je ambiciozno dekle, ki ima v šoli 4ke in 5ke. S trenutnim stanjem se spopada slabo, saj jo izjemno skrbi, kako se bo nadaljevalo šolsko leto. Obiskuje gimnazijo, kjer profesorji ne popuščajo. Do konca leta so imeli predvidenih še 20 – 25 ocen. Če se bodo šole ponovno odprle maja, je to dober mesec za opraviti 25 šolskih obveznosti, glede na to, da imajo predvideno, da se bo šolsko leto končalo v roku. Ima kdo kakšne odgovore? Skrbi jo, kako bojo v tako kratkem času opravili toliko stvari in kako bo držala 5ke in 4ke.
Hvala,
Maja
Če bo karantena do nekje maja, potem bo šolsko leto že praktično končano. Brez skrbi, bo obrdžala petke in štirke. Samo da bo zdravje ostalo – je več vredno kot štirke in petke v tem času in trenutku – to ji razloži. Preverjanja bodo tudi na daljavo, pa ne bodo pisali klasičnih testov v šolskih klopeh. Naj ne skrbi ne nje, niti tebe zaradi “obdržanja” petk in štiric. Nihče pa ne ve, koliko časa se misli virus še zadrževat nad Slovenijo (sarkazem off).
Imam tudi 17letnico, najvišje ocene brez težav. Ampak je precej bolj realna in se boji trenutne situacije, tega neobvladljivega in neznanega , kar nas trenutno obkroža – boji se, da slučajno ne bo ostala brez kakšnega sošolca/ke, prijateljajice, drugih bližnjih, kakšnega učitelja čez kak mesec ali dva :((( Ona tako razmišlja sedaj, ne pa če bo obdržala lahko te “petke”. Ker ve, da ji to ne bo problema, če bo kasneje vse spet OK. V tem trenutku ne živi za te “petke”, ker pa trenutno res niso pomembne- če me razumeš…
Zelo dober odgovor. Tudi sama sem mama dveh najstnikov. Prvi je nekje med vajinima dvema. Na eni strani skrb glede ocen in mature (je v četrtem letniku) na drugi strani skrb za zdravje. Mlajši sin (prvi letnik) pa se obremenjuje precej manj. Glede ocen – ena malenkost ga skrbi glede situacije (pa še to zaradi mene, ki mu vsakodnevno mal težim, glede zdravja pa nekoliko več (ampak nič pretiranega).