Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Vlada mora maske, ce so obvezne, dati! državljanom!

Vlada mora maske, ce so obvezne, dati! državljanom!

Kaj tu ni jasno? Ce jih zahtevajo, naj jih tudi dajo ali vsaj zrihtajo.tako pa ni ne mask ne zascitne opreme , kaj je s titim milijonskim poslom, za nememkoliko mask, ki jih pocinvalsek obljublja?

Danes so jih dobili na Amazon. Ponovno.

Jp, rahlo trapasto. Ne smeš v trgovino brez maske in rokavic, ampak kako boš potem kupil, če se sploh kje dobi, če pa ne smeš not brez?

A se še kdo spomni tiste retorike, da so maske nepotrebne, da ne pomagajo in da naj državljani ne delamo zgage z nakupi le-teh?

Je še kje kakšen bebček kot jaz, ki ima doma samo tamočne rokavice za po tleh pomivat, smučarske in nobenega šala? Grem pa po nakupih z deko okoli glave in v rokavicah za po tleh pomivat, kaj naj zdaj.

Če imaš sesalni stroj, so vrečke od sesalca, boljša zaščita kot maske. Odreži, zašij elaastiko in hopa v trgovino.

…da so maske nepotrebne, celo škodljive.
Se spomnite tega z začetka marca?
Ko smo laiki opozarjali, da jih cel svet uporablja za zaščito in zakaj bi bile le za državljane Rep. Slo škodljive?
Prosim Pirnatovo za razlago teh besed.
Saj zdaj je vd direktorica na MZ.
Hvala.

zakaj so zanič, ker prvič, ljudje se jih ne znajo natakniti, niti enega še nisem videl pravilno, da ima samo medicinsko navadno pri nosu stisnjen. najboljša zaščita je res šalj ali ruta okoli nosu in ust, ko se gre v trgovino, če ne bodo spustili brez mask.

Tudi zjanšanci niso bilo drugacnega mnenja,ves. In zdaj so,kar nenkrat nujne prosto po hojsu?

Ok maske lahko naredimo sami, rokavice pa?
Mi imamo samo usnjene, volnene, ene par smučarskih, vrtnarske in ta debele švasarske.
Aja ups, še ene dve različni kuharski za prijemanje loncev. ✋

Imamo novo vlado. Ta kritizira staro. Do sedaj niso še nabavili dovolj mask za državljane, da bi lahko hodili v trgovino.

Ja pa kaj še. Še v ušesa si vtaknem metlico za wc čistit pa smo komplet.

set brezvezna tema, spet niste poslušali, pametujete pa, zdrava pamet vam je tuja !
Torej rečeno je bilo če nimaš maske daj nekaj iz blaga čez gofljo toliko da ne leti vse od tebe ko boš brehalo stredi trgovine, rokavive pa ima itak vsak mlinotest pred vhodom v štacuno zastonj.
Ampak ne vi raje brihtolirate in nabijate v tri pirovske !

Pozabili so, ker znajo samo ponavljat za novinarji, pa so pozabili, kaj so morali za njimi ponavljat še pred parimi dnevi.

[img]https://preview.redd.it/1qbgfkc3vop41.jpg?width=895&auto=webp&s=de17d41e2223a70547dadc5e5ea2293a120e4379[/img]

Ja pa kaj še. Še v ušesa si vtaknem metlico za wc čistit pa smo komplet.
[/quote]

Vsi testirani materiali so ujeli vsaj 50 odstotkov delcev. A so glede na raziskavo, najbolj neprepustne vrečke za sesalec (86 odstotkov), sledijo kuhinjske krpe (73 odstotkov), bombažne majice (70 odstotkov) in prevleke za vzglavnik (68 odstotkov). V testu so uporabili en mikron velike bakterije, ki so desetkrat večje od koronavirusa. Testirali so tudi virus, ki je petkrat manjši od koronavirusa. Navedene številke veljajo za test na slednjega.

Seveda so najboljse za 1x uporabo, ampak… Vsake rokavice so v redu. Tudi gospodinjske gumijaste, volnene, usnjene. Po uporabi jih operes ali razkuzis ali ko bo soncek, jih das na sonce in nekaj dni prezracis, do ponovne uporabe, pa bo.
Glede tega pa, da bi vlada moeala zagotoviti maske pred ukazom o obveznem nosenju pa to. Ni jih, zabijte si to v glavo. Posluzimo se alternative. Bodite iznajdljivi. Ni hudir, da nimate niti sivanke niti odpadne majice niti papirnatih brisac niti nobene rute oz. sala. Ma dajte no, ljudje bozji. Stopimo skupaj, naredimo vse kar je v nasi moci. Casa doma imate na pretek. Sam negativizem vas je, jamranje in zahtevanje.

Vsi testirani materiali so ujeli vsaj 50 odstotkov delcev. A so glede na raziskavo, najbolj neprepustne vrečke za sesalec (86 odstotkov), sledijo kuhinjske krpe (73 odstotkov), bombažne majice (70 odstotkov) in prevleke za vzglavnik (68 odstotkov). V testu so uporabili en mikron velike bakterije, ki so desetkrat večje od koronavirusa. Testirali so tudi virus, ki je petkrat manjši od koronavirusa. Navedene številke veljajo za test na slednjega.
[/quote]

well.. bmk

ti pa si popaj zaradi mene fiter od nape na nos, če si pri volji.

Stopite skupaj in navijajte za represijo.

ps. pri koroni je treba narazen stopit.

In če imaš sesalec, ki nima vrečke? Kar tisto piksno rukneš gor?:)

kva si zdaj užaljen kot mila jera. a te samo zavist daje, da se ljudje znajdejo in celo laboratoriji testirajo, hehehhe, koliko je varno. ti imaj plinsko masko, mi bomo pa s krpam letali ok. da se nam boš smejal, ker si taka dobričina.

In če imaš sesalec, ki nima vrečke? Kar tisto piksno rukneš gor?:)
[/quote]

Nastavek za živalske dlake pa selotejp pa gasa.

Se pa tudi nič ne znajdeš.

Nastavek za živalske dlake pa selotejp pa gasa.

Se pa tudi nič ne znajdeš.
[/quote]

Nimam živali, tako da takega nastavka ne rabim, še kakšna ideja:)?

jst sem dons v trgovino vstopil takšen..

https://www.zurnal24.si/galleries/gallery-105066/?page=5

Pirnatova je zamenjala službo. Ne moreš je več vprašat. Takrat nam je govorila, da maske niso potrebne, celo da so škodljive?! Kdo jo je pustil tako dolgo take stvari govorit?
Sedaj pa mask nikjer. Imamo dva tipa, ki sta izgubila še maske za bolnice. No, potem se je nekaj našlo.
Mi jih bomo nosili, ko nam jih podo zrihtali. Do takrat nas ne morejo preganjat ali kaznovat zaradi neuporabe. Na kateri osnovi?

Joj, jaz bi te kar pojedla, ko bi te videla.

Pozabil si rokavice !!!!

New Report

Close