kdaj sex?
Uh, nekateri danes začnejo že zelo zgodaj……….za moje pojme prezgodaj; sex v OŠ je (vsaj zame) definitivno prezgodaj.
Jaz sem se pogovorila s sinom; opozorila ga na zaščito in da naj se res odloči za sex, ko bo res vsaj malce “pripravljen” in ne samo zato, da se bo lahko hvalil pred prijatelji.
In seveda, star bo 18 let in tudi sexa že………vidim pa, da uporablja zaščito; ima polni predal kondomov. Upam, da ne samo za okras. :))))
Vsekakor večina začenja prezgodaj,ker mislijo , da je to meriloodraslosti.
Vsaj tako mi razlagajo moje hčerke.
Ja,s starejšo sem prvič šla h ginekologu,ker me je sama tako prosila. Sama mi je tudi povedala,da je seks kot češnjica na torti – zadnja poslastica z nekom ,ki ga imaš rad in mu zaupaš. Pogovarjali sva se vedno nenačrtovano, vsi najini pogovori so bili spontani in sproščeni.Nikoli nisem silila vanjo, sem ji pa jasno povedala,da je moja vloga mame tudi ta,da sem ji vedno na voljo za kakršnokoli vprašanje ali pomoč,če bi ravno tako naneslo.
Pred kratkim me je prosila,da jo naročim pri moji ginekolioginji in se pozanimam , kako je s tabletkami :)))
Aja,stara je 22 let in ima stalnega fanta že 4 leta.
Mlajša (15) se že od nekdaj do mene vede bolj kot do prijateljice kot do mame. Včasih mi reče ,da potrebuje “spoved” ,prileze k meni v posteljo in se pogovarjava o vsem,kar ji leži na duši. Tudi seks je bil vmes. Meni,da nikakor še ni zrela za to dejavnost . Ni še imela fanta in sama pravi,da se ji nikamor ne mudi in da čaka “tapravega” :)))
lpn