Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Tudi varuh človekovih pravic nasprotuje uvedbi janšističnih represalij in ukinjanja demokracije!!!

Tudi varuh človekovih pravic nasprotuje uvedbi janšističnih represalij in ukinjanja demokracije!!!

Stanje postaja vedno bolj resno, a ne zaradi virusa, pač pa zaradi krvoželjnega pohoda maščevalnega Janše!!!

Nesorazmerna represija
Tudi varuh človekovih pravic nasprotuje nepotrebnim posegom v ustavne pravice državljanov pod krinko ukrepov za zajezitev koronavirusa.

Po informacijski pooblaščenki Mojci Prelesnik, ki je vlado obtožila nesprejemljivega in nepotrebnega negiranja ustavnih pravic, se je oglasil tudi varuh človekovih pravic Peter Svetina. Tudi on opozarja, da se z varuhom človekovih pravic glede precejšnjega omejevanja človekovih pravic vlada sploh ni posvetovala in tudi on ne vidi utemeljenih razlogov za tolikšno nenadzorovano represijo.

»Težko je utemeljiti, da so vsi predvideni ukrepi res nujni (npr. policijsko pooblastilo vstopa v tuje stanovanje in v druge prostore, sledenje komunikacijskim sredstvom).« Vsakršni posegi v zagotovljene pravice posameznikov bi morali biti po mnenju varuha kar se da določno urejeni in pri tem upoštevana v ustavi postavljena merila – »v tej zvezi izpostavljamo, da iz predloga zakona ni možno razbrati ali je vstop v stanovanje ali druge prostore s strani policije možen tudi proti volji posameznika oziroma brez odločbe sodišča«.

Glede pooblastil policiji, da sledi posameznikom prek mobilnega telefona brez odredbe sodišča, na uradu varuha sprašujejo, »ali je situacija res taka, da terja, da se posamezniki odrečemo zasebnosti, kakršno smo poznali do sedaj, zavoljo zagotavljanja javnega interesa na področju javnega zdravja. Četudi gre za izjemno situacijo, ki terja izredne in celovito premišljene ukrepe, to ne pomeni, da je lahko dopustno vse«. Pridobivanje podatkov o lokaciji komunikacijskega sredstva (in s tem osebe) preko mobilnega operaterja je sicer vezana na soglasje posameznika, a varuh utemeljeno sprašuje, »koliko je lahko tako soglasje resnično prostovoljno in kakšne so posledice, če posameznik noče podati soglasja (te posledice so v zakonskem predlogu izjemno nejasno določene, predvidevati pa gre, da bo posameznik, ki soglasja ne bo podal, deležen bolj invazivnega posega v svobodo gibanja ali osebno svobodo)«.

Po mnenju varuha človekovih pravic pridobivanje lokacijskih podatkov »zagotovo ne more priti v poštev pri vsakem od ukrepov, ki jih je mogoče izreči po zakonu o nalezljivih boleznih. Od zakonodajalca bi pričakovali, da posebej opredeli pri izvajanju katerih ukrepov se lahko pridobiva podatke o lokaciji posameznika. Zastavlja se tudi vprašanje hrambe tako zbranih podatkov in nadzora nad izvajanjem takega pooblastila.«

https://www.mladina.si/197244/nesorazmerna-represija/

Še od Janše nastavljeni epidemiolog ne vidi smisla v zaostrenih ukrepih, kar kaže na to, da se je janšistična krvoželjnost in maščevalnost totalno snela s ketne!

Direktor NIJZ meni, da vladna zaostritev ukrepov za zajezitev epidemije ni bila potrebna
Dr. Ivan Eržen kritičen tudi do obveznega razkuževanja hodnikov in stopnišč v večstanovanjskih stavbah.

Vršilec dolžnosti direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje, primarij prof. dr. Ivan Eržen je v včerajšnjem pogovoru za Mladino podvomil v smiselnost najnovejših omejevalnih ukrepov, ki jih je vlada sprejela včeraj in ki dodatno omejujejo gibanje državljanov in policiji dajejo dodatna pooblastila, prav tako pa med drugim nalagajo obvezno redno razkuževanje površin v skupnih prostorih večstanovanjskih stavb.

“Po mojem mnenju tako drastični ukrepi ne bi bili potrebni. Vidimo, da se stvari dobro odvijajo. Večina ljudi je že prejšnje ukrepe vzorno spoštovala. In zdaj so zaradi nekaj posameznikov, ki se jim to ni zdelo pomembno, ukrepi še bolj zaostreni za vse. S strokovnega vidika take poteze ne morem zagovarjati.”

“Pri presojanju teh ukrepov nas niso prosili za mnenje,” pravi dr. Eržen. “Šlo je očitno za presojo, da ljudje do zdaj veljavnih ukrepov niso v zadostni meri upoštevali. Mi pri tem nismo sodelovali. Prepričan sem, da so bili že prejšnji ukrepi povsem zadostni.”

Ob tem se mu zdi neprimerno tudi določilo o razkuževanju hodnikov in stopnišč v večstanovanjskih stavbah. “To se mi zdi izjemno težko izvedljivo. Veliko bolj primerno se mi zdi ljudi opozoriti, naj se površin, ki jih pogosto prijemajo drugi ljudje, čim manj dotikajo z golimi rokami in si pogosto umivajo roke. Kamor koli gremo, se nečesa dotikamo. Kaže se že težava s pomanjkanjem razkužil pri upraviteljih in pomanjkanjem ljudi, ki bodo to delo lahko opravljali.” Na družbenih omrežjih prav tako je že zaokrožilo več primerov zelo visokih ponudb upravnikov večstanovanjskih stavb za storitev razkuževanja, ki dosegajo tudi več kot 30 evrov na gospodinjstvo na mesec. Prav tako, pravi Eržen, pa je tak ukrep le omejeno učinkovit. “Zavedati se je tudi treba, da je po razkuženju površina prvih pet minut res čista, a takoj, ko se je bo nekdo dotaknil z golo roko, bo spet potencialno kužna. Upam, da bodo ta ukrep, potem ko bodo pretehtali vse argumente, odpravili.”

https://www.mladina.si/197247/direktor-nijz-meni-da-vladna-zaostritev-ukrepov-za-zajezitev-epidemije-ni-bila-potrebna/

JJ naj nekdo piše, daj naj zaposli Monovce, ker bi zelo radi opravljali delo, ki ga predlaga vlada. Še hujši bodo. Hočejo vse pozapreti za vekomaj. Tukaj je že vojna, ker smo nekateri napisali, da ne bomo prijavljali, če vidimo žensko, ki gre na sprehod s psom, dvajset metrov iz svoje občine, ne bomo prijavljali registrskih tablic in delali nepotrebne stroške in izguba časa ljudem, ko jih bodo policaji ali vojska pregledovali in pisali kazni, ne bomo prijavljali najstnikov, ki si dajo prvi poljub, ne bomo prijavljali mamice z vozički, da peljejo vsaj malo svojega otroka na zrak, ne bomo prijavljali družbo prijateljev, ki uživajo ob pivu in klepetu.

Iz dobro zavarovane pisarne, in z dovolj visokim bruto, bi tudi jaz nasprotoval čemurkoli.
Kdo si upa s svojim nasprotovanjem prevzeti odgovornost za ljudi, ki bi ali bodo umrili ravno zaradi takšnega nasprotovanja. V borbi za ohranitev življenj, je sprejemljiva vsakršna omejitev človekovih pravic, sprejemljiv vsak nadzor.

V dobro zavarovanih pisarnah in z dovolj visokim brutom se trenutno pretegujejo Žan Mahnič, Franc Kangler, Vinko Gorenak in Matej Lahovnik!

SDSovske podgane so vse zabarikadirane v dobro zavarovanih pisarnah in z visokimi bruti in se igrajo ravbarje in žandarje! Zdaj bi pa radi še s puškami malo pokali in se s tanki vozili!

Smrti se pa dogajajo v DOMOVIH ZA UPOKOJENCE!!! Ne na ljubljanskih ulicah, ki bi jih maščevalni Janša tako rad zavzel (in potegnil vse do Murgel)!!!

TO NISO UKREPI!! TO JE JANŠISTIČNI DRŽAVNI UDAR IN MAŠČEVALNI POHOD!!!

je pozabila, da je moja ustavna pravica biti neizpostavljen okoli begajočim bedakom.
če ?nekršenje? pravice nekomu, ogroža zdravje nekoga drugega, je to protiustavno, ali vsaj zelo nelogično. logika pa ni ravno boljša stran uradnikov na okuženi strani alp………………….

V dobro zavarovanih pisarnah in z dovolj visokim brutom se trenutno pretegujejo Žan Mahnič, Franc Kangler, Vinko Gorenak in Matej Lahovnik!

SDSovske podgane so vse zabarikadirane v dobro zavarovanih pisarnah in z visokimi bruti in se igrajo ravbarje in žandarje! Zdaj bi pa radi še s puškami malo pokali in se s tanki vozili!

Smrti se pa dogajajo v DOMOVIH ZA UPOKOJENCE!!! Ne na ljubljanskih ulicah, ki bi jih maščevalni Janša tako rad zavzel (in potegnil vse do Murgel)!!!

TO NISO UKREPI!! TO JE JANŠISTIČNI DRŽAVNI UDAR IN MAŠČEVALNI POHOD!!!
[/quote]

Ne samo do Murgel! Do Rovinja!!!

je pozabila, da je moja ustavna pravica biti neizpostavljen okoli begajočim bedakom.
če ?nekršenje? pravice nekomu, ogroža zdravje nekoga drugega, je to protiustavno, ali vsaj zelo nelogično. logika pa ni ravno boljša stran uradnikov na okuženi strani alp………………….
[/quote]

Ti si bila njim izpostavljena cel mesec, trapa, pa še vedela nisi in te ni nihče motil. Pazi se svojih besed, ko boš ti ta bedak in bodo s tabo ravnali kot s kriminalcem, ti vdirali v telefon in stanovanje in ti dajali plombo na stanovanje samo zato, ker si imela smolo, da si zbolela! Pa tako smo se zgražali nad Severno Korejo. Zdaj smo tam, ljudje. Rdeče znamenje na vratih, da bodo vsi tvoji sosedi vedeli, da si bolna! Zaradi 28 ljudi na intenzivni negi, bistveno manj kot sicer!!!

28 na intenzivni negi, vendar s 50 dodatni okuženimi na dan, bo ta številka boljim se kmalu narasla. Drugače pa, jaz samo čakam, da jih bo manj. Želim si, da bi jih bilo manj.
ampak zavedati se he treba, če ostanemo na števili okoli 30 na intenzivni, ali pa če nam s pomočjo trenutnih ukrepov pade na 5, je cena ki jo za tako številko plačujemo zdaj, enormna, previsoka in ekonomsko nevzdržna.
Treba bo vspostaviti segregacijo, treba bo označiti okužene, da se jih bodo zdravi lahko ognili. Do bodo zdravi lahko odšli na delo in otroci v šolo.

Pa ti si cist prfuknj.en. ostani doma, pa se bos vsem ognil, le svoji neumnosti ne. Kaj ce bi se neumne oznacili, pa se kaj bi se naslo….

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pa ti si cist prfuknj.en. ostani doma, pa se bos vsem ognil, le svoji neumnosti ne. Kaj ce bi se neumne oznacili, pa se kaj bi se naslo….
[/quote]

Tvoj nasvet [hashtag=ostani]#ostani[/hashtag] doma, bom upošteval. Hvala. Tudi neumni so označeni, najhujši celo ločeni od drugih 😉

Ja, sem brala o tem, kaj pravi varuh človekovih pravic.

In zato mora prevzeti tudi del odgovornosti.

In zato mora prevzeti tudi del odgovornosti.
[/quote]

Saj verjetno se je oglasil zaradi tega, ker se zaveda svoje odgovornosti. Tudi drugi se oglašamo v takih temah zato, ker vemo, da je treba biti odgovoren.

Res vas ne razumem. Bolj kot boste ubogali, prej vam bo gospod Janez Janša dovolil oditi tudi kam dlje kot samo v trgovino.

Saj verjetno se je oglasil zaradi tega, ker se zaveda svoje odgovornosti. Tudi drugi se oglašamo v takih temah zato, ker vemo, da je treba biti odgovoren.
[/quote]

Njegovo pojmovanje odgovornosti lahko odnese kakšno življenje in ga najbrž tudi bo. Jaz se oglašam samo zato, ker me veseli širiti moje mnenje in pametovati.

Njegovo pojmovanje odgovornosti lahko odnese kakšno življenje in ga najbrž tudi bo. Jaz se oglašam samo zato, ker me veseli širiti moje mnenje in pametovati.
[/quote]

Sem ugotovila ja (to slednje). Ampak na žalost tvoja menja niso simpatična.

Pravzaprav je ravno obratno. Bolj pridno boste ubogali, počasneje se bo virus širil in kasneje bo Slovenija dosegla vrh epidemije. Po vrhu pa je treba še vedno kak mesec ali dva vzdrževati ukrepe. Pa a vi sploh veste kaj govorite, ste si pogledali grafe epidemije v primeru neukrapanja in ukrepanja? Ne, ker govorite kar nekaj na pamet.

Dej prosim te lepo. Malo zadihaj in razmisli. Mozgancki so namenjeni temu, veš, ne slepemu sledenju oblastnikom…
Glede predimenzionirani ukrepov in prenapihnjene situacije je pa takole… Zdaj mislim, da je bolj ali manj že vsem jasno, da nas bodo naši ukrepi drago stali na vseh področjih in vse več ljudem (strokovnjakom) je jasno, da bi lahko cilj dosegli tudi z manj škodljivimi ukrepi. Za vzgled sta nam lahko Japonska in Južna Koreja, ki sta se brez karantene in brez popolne paralize javnega življenja in poseganja v temeljne človekove pravice (a s premišljenimi ukrepi) izognili najhujšemu. Ni vse črno-belo. Največji zagovorniki totalitatisticnih ukrepov, ki smo jih deležni pri nas (in ki jih več ne more zagovarjati niti stroka) verjamejo, da bi, če jih ne bi bilo, ogromno ljudi umrlo. Pa temu ni tako. Kot vselej v življenju so tudi v tej situaciji alternative. Za moje pojme boljše.

Dej prosim te lepo. Malo zadihaj in razmisli. Mozgancki so namenjeni temu, veš, ne slepemu sledenju oblastnikom…
Glede predimenzionirani ukrepov in prenapihnjene situacije je pa takole… Zdaj mislim, da je bolj ali manj že vsem jasno, da nas bodo naši ukrepi drago stali na vseh področjih in vse več ljudem (strokovnjakom) je jasno, da bi lahko cilj dosegli tudi z manj škodljivimi ukrepi. Za vzgled sta nam lahko Japonska in Južna Koreja, ki sta se brez karantene in brez popolne paralize javnega življenja in poseganja v temeljne človekove pravice (a s premišljenimi ukrepi) izognili najhujšemu. Ni vse črno-belo. Največji zagovorniki totalitatisticnih ukrepov, ki smo jih deležni pri nas (in ki jih več ne more zagovarjati niti stroka) verjamejo, da bi, če jih ne bi bilo, ogromno ljudi umrlo. Pa temu ni tako. Kot vselej v življenju so tudi v tej situaciji alternative. Za moje pojme boljše.
[/quote]

Jaz sem res Nevenič, in do tu se strinjam s teboj, veš. Naprej od tu pa ne, veš. Zelo redko tudi komu sledim slepo ali z odprtimi očmi, veš.

Ta varuh se mi ne zdi v redu. Kaj je narobe, imamo pravico do rekreacije, …Če bi odločal ta varuh, bi bilo kot v Italiji in Španiji. On ne bi smel biti varuh človekovih pravic.

Pravzaprav je ravno obratno. Bolj pridno boste ubogali, počasneje se bo virus širil in kasneje bo Slovenija dosegla vrh epidemije. Po vrhu pa je treba še vedno kak mesec ali dva vzdrževati ukrepe. Pa a vi sploh veste kaj govorite, ste si pogledali grafe epidemije v primeru neukrapanja in ukrepanja? Ne, ker govorite kar nekaj na pamet.
[/quote]

Točno tako. Italija in Španija zdajle gagata, ampak ko bo konec tega, bo narod vsaj delno prekužen – pri nas imamo enake posledice za gospodarstvo, ker vse stoji, ampak če se v tem času ne bomo prekužili, nismo s tem naredili nič, vse skupaj smo samo zamaknili in bomo imeli posledice dvojno. Zdaj in ko bo udarilo zares, ko se bodo ljudje spet začeli družiti. Umirali bomo pa tako ali drugače, temu se ne bo dalo izognit, dokler ne bo cepiva.
Ja, na koncu se bo pokazalo, katere države so pretiravale na celi črti in s tem naredile več škode kot koristi.

Dol mi visi za tvoje blodnje, imam starše okoli 80 , če bo prostor v bolnišnici ko bosta zbolela je upanje v preživetje, če naredimo po tvoje pa prostora ne bo torej je izid že v naprej jasen.
Sedaj nekeko razumem komika in pirnatovo, mi delamo vse, vse je vredu, 100 000 vas pocrka in gremo naprej.

New Report

Close