Najdi forum

Splash Forum Koronavirus V bloku brez balkona

V bloku brez balkona

Bodite srečni vsi, ki ste v hišah in imate izhod na vrt ali pa ste v stanovanjih s terasami, balkoni…
Nekateri nimamo te sreče in smo trenutno zaprti v majhnih stanovanjih.
Se sploh zavedate kako srečni ste lahko v danih razmerah?

Počutim se kot ptič v kletki 🙁

A ven v gozd nič ne greste? Pa na kakšen hrib?

Ne, Je predaleč…

Mogoče pa teh zadev v njihovi občini nimajo. Ali vsaj ne dovolj, da se ne bi znašli vsi občani z enako idejo na kupu.

Vem, kako se počutite. S partnerjem sva dve leti živela na 20 kvadratih, brez balkona. Sredi naselja, torej hribov, gozdov nikjer. Trenutno sva na zelo boljšem in sem hvaležna spletu okoliščin, da se je tako izšlo. Že normalno življenje brez “karantene” je bilo grozno težko v takih pogojih. Če pa se to zgodi v času, ko moraš ostati doma… hudo je! Zdrži in ne pustiti, da te zlomi. Naj se še tako zlajnano sliši, a glej na to kot na nek življenjski preizkus, iz katerega boš odšla še močnejša.

Delno imaš prav, lahko pa ti povem, da imamo pa druge skrbi, pri nas skoraj vedno močno piha veter, ki nam je že naredil ogromno škode, celo poletje strah pred neurji, točo, ki uniči vinograd in pridelke, pa strah pred pozebo, in kar je še tega, celo leto samo neko trepetanje, tako da ni vse čudovito. Te pa razumem, kako se počutiš v dani situaciji, vendar se zavedaj, da so nam vsem dani plusi in minusi. Bodi dobro in poskušaj gledati pozitivno. Lepo se imej!:)

Saj gres lahko ven na sprehod. Izkoristi dokler se da!

Se mi smilite….. jaz si ne morem predstavljat stanovanja brez balkona ali izhoda na teraso. Ko sem kupovala stanovanje, mi je bil prva zahteva balkon in to čim večji.

Nimaš kaj, vzdržat moramo, tako ali drugače….. upam, da ste vsaj povezani.

Mi smo trenutno trije v garsonjeri 🙂 Vse v enem prostoru: kuhamo, spimo, delamo, se igramo. Včasih se kdo zapre v kopalnico, ker rabi mir, sicer smo pa zunaj, kolikor se da. Pa tudi notri sploh ne razmišljamo o tem, da smo zaprti. Bolj je problem majhnemu otroku dopovedati, da naj bo tiho, ko imaš sestanek preko zooma 😉 Sicer pa se zamotimo z razimi igrami, pečemo kruh vsak drugi dan, rišemo, beremo, gledamo risanke in dneva še prehitro zmanjka. Če cel dan razmišljaš o tem, da si ujeta v stanovanju, pa verjamem, da je grozno. Morda poskušaj ostati čim bolj v stiku z drugimi: pokliči prijatelje, sorodnike, znance, da malo poklepeta. Pa ven pojdi, na sonce, pa bo lažje.

Strašno. Ampak zaenkrat lahko greš svobodno ven, samo da ostaneš v svoji občini, torej to še ni tak problem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pridi do mene bova skupaj uživala na balkonu z kavico ob prijetnem sončku.

s tremi otroki v stanovanju, že v hiši in vrtu se nam kar malo meša že doma

Se zavedamo in smo srečni. Ampak ne samo sedaj v teh razmerah, ampak tudi takrat, ko nas blokarji iz mest zmerjate s kmetavzi in se iz vaših parih kvadratov posmehujete našim bajturam in njivam v Vukojebinah.

Se zavedamo in smo srečni. Ampak ne samo sedaj v teh razmerah, ampak tudi takrat, ko nas blokarji iz mest zmerjate s kmetavzi in se iz vaših parih kvadratov posmehujete našim bajturam in njivam v Vukojebinah.
[/quote]

sreča res kar bruha iz tebe….

sreča res kar bruha iz tebe….
[/quote]

Iz tebe pa foušija.

Iz tebe pa foušija.
[/quote]

foušija…zakaj že?
če misliš, ta sem ti fouš tvoje bajte – sem tudi jaz v bajti v tako pevani VJ, ampak tolk nespoštljiva, privoščljiva in omejena kot ti pa nisem. in prav zaradi takih kot si ti smo potem vsi na slabem glasu.

foušija…zakaj že?
če misliš, ta sem ti fouš tvoje bajte – sem tudi jaz v bajti v tako pevani VJ, ampak tolk nespoštljiva, privoščljiva in omejena kot ti pa nisem. in prav zaradi takih kot si ti smo potem vsi na slabem glasu.
[/quote]

In zakaj sem nespoštljiva, privoščljiva in omejena? Sem dokaj redno na tem forumu in posledično redno berem pljuvanje čez vse, kar ni Ljubljana. In če omenimo, da nam je pa čisto ok, da nismo v mestu doma, nam je očitana foušija in laganje samim sebi. In v svojem postu sem samo povedala, da mi podeželje ustreza, ter da se tega zavedam in cenim tudi brez korone in spomnila, kaj nam je prej in potem vrženo pod nos. Oni so vzljubili podeželje sedaj, nekateri smo ga imeli radi že prej. In kje v tem mojem zapisu je vse, kar mi očitaš?

In zakaj sem nespoštljiva, privoščljiva in omejena? Sem dokaj redno na tem forumu in posledično redno berem pljuvanje čez vse, kar ni Ljubljana. In če omenimo, da nam je pa čisto ok, da nismo v mestu doma, nam je očitana foušija in laganje samim sebi. In v svojem postu sem samo povedala, da mi podeželje ustreza, ter da se tega zavedam in cenim tudi brez korone in spomnila, kaj nam je prej in potem vrženo pod nos. Oni so vzljubili podeželje sedaj, nekateri smo ga imeli radi že prej. In kje v tem mojem zapisu je vse, kar mi očitaš?
[/quote]

no preber za sabo…svoj prvi post. pol pa razmisli. Ti ne pristoji, izpade kot dolgo zatajevan kompleks manjvrednosti zaradi bivanja v VJ. In zdaj je tvoj moment ane… juh, upam, da nisva sosedi.

no preber za sabo…svoj prvi post. pol pa razmisli. Ti ne pristoji, izpade kot dolgo zatajevan kompleks manjvrednosti zaradi bivanja v VJ. In zdaj je tvoj moment ane… juh, upam, da nisva sosedi.
[/quote]

Ma kaj mene briga, kako tebi moj zapis izpade. Napisala sem kar je res, če ti v tem vidiš kup skritih pomenov in imaš voljo delati psihoanalizo, pa daj. Saj razumem, da ti je malo dolgčas od te karantene.

Pa pride k nam obisk, ne vem kaj se stiskate noter, saj boste vsi zboleli na živcih.

Oziroma mora bit konec čimprej. Bolj se bomo držali omejitev prej bomo spet v starih tirnicah. Avtorica prejmi en topel pozdrav iz Ljubljane.

Spomnila sem se na Dance. Imajo miniaturna stanovanja in so srečni.

Hvala za lepe besede in tople pozdrave, ki jih tudi vračam in pošiljam objem.
Hvala!

New Report

Close