Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Kaj pa mi ki smo v najemu!? Brez slubz a najemnina tece dalje…

Kaj pa mi ki smo v najemu!? Brez slubz a najemnina tece dalje…

Bi nam morali najemodajalci za ta mesec kej nizali najemnino.. saj se menda zavedajo v kaki situaciji smo!! Sam seveda ne bodo ker gledajo samo svojo rit..

Pa kaj bi ljudje v teh časih še sploh radi? Sama sem v najemu (brez redne službe), ampak mi je jasno, da najemnino moram plačati. Tudi ko sem živela pri starših, sem prispevala za položnice. Če me starši niso dolžni imeti zastonj v stanovanju, zakaj bi me tuji ljudje? Saj to ni socialna ustanova! Če si najema ne moreš privoščiti in nimaš prišparano dovolj, da lahko tudi v času krize živiš v najemu, potem se preseli pod most. Tako pač je. Ljudje zdaj razmišljajo samo še o tem kako bi iz te krize potegnili čim večjo korist. In potem pravijo, da denar po krizi ne bo več tako pomemben, ker bomo ljudje znali ceniti malenkosti. Ja, seveda…

In seveda gledajo na svojo korist. Ti imaš streho nad glavo, oni pa finančno korist. Zato tudi oddajajo stanovanje, ne zato ker si jim všeč, ne zato ker so dobre duše, ne zato ker nimaš kje biti, ampak zato, ker dobijo za to DENAR.

Odvisno v kakšni situaciji je tisti, ki stanovanje oddaja; Vem za dva ki oddajata – a iz najemnine plačujeta svojo najemnino, ker živita v drugih stanovanjih.
En se je preselil v drug kraj zaradi službe, druga pa dobila družino in rabi večje stanovanje.

Ta dva bosta verjetno lahko znižala najemnino le, če jo bodo znižali tudi njima.

Kaj si zdaj ti, da se boš slepala na račun tujega stanovanja? A zdaj naj ti šenkam najemnino? In kako to, da nimas niti kinte v žepu iz časa, ko si še delala? Ja, zato, ker si sposobna. In tvojo nesposobnost naj zdaj placamo mi, ki smo garali zato, da smo si lahko nekaj ustvarili? Dej spizdi pod šotor, ce nimas tizga jurja prsparanga. Sej ti bo se država pomagala, da boš izvlekla svojo debelo rit iz govna. Mrš

Vsi bi se radi zastonj šlepali. E ne može. Če meni nebi plačala sproti vsak mesec, bi svoje stvari se isti trenutek pobirala na cesti, pa korona gor ali dol. KOt je nekdo že napisal, ce nimas za najemnino, si postavi šotor, kajti prihajajo topli dnevi.

če si v najemu si v najemu, če imaš kredit ga imaš, najbolje da se vsem vse odpiše, ljudje božji

Zopet ena ali en brezdelnež, ki se šlepa na sociali, ker se mu po njegovem mnenju ne splača delati. Taki mislite, da bo vse brezplačno za vas, da bomo že ostali poskrbeli, da boste vi zadovoljni. Od kod ti sploh denar za najemnino, če si brez službe?

Jaz niti ne bi hotela nekje zastonj živeti. Plačilo najemnine mi je samoumevno, tako kot plačilo tistega, kar nakupim v trgovini. Zakaj bi me lastnik zastonj gledal v stanovanju? Kaj njega briga ali sem zaposlena ali ne? Najemnino je potrebno poravnati in pika. Sploh pa.. brez služb so ljudje ostajali tudi pred krizo (in ni bilo raznih dodatkov) in to še ne pomeni, da te mora nekdo zastonj imeti v stanovanju.

V kaki situaciji bo pa najemodajalec, ki bo ostal brez najemnin? Kako bo odplačal kredit za stanovanje, v katerem čepiš ti?

No taki, ki sprašujete od kod denar, če si brez službe mi pa greste tudi na živce. Sama sem tudi brez službe in najemnino brez težav poravnam. Sem tudi prepričana, da imam več denarja kot lastnik. Ko se bom odločila kje bom živela bom šla na svoje, do takrat pa bom v najemu in dokler redno plačujem nikogar ne briga od kod mi denar. Morda sem podedovala, zadela na loteriji… Kaj koga briga.

Ne rabiš plačat, vlada je zdaj prepovedala spremembo stalnega bivališča, bi bilo zanimivo videt, če bi te najemodajalec vrgel ven, kaj lahko potem narediš, verjetno nekakšno nadaljevanje izbrisanih brez bivališča 😀

Zakaj nižat? Banka tudi ne bo kar pozabila, da je treba plačevati kredite. Lahko pa se seveda izseliš, pa ne bo treba plačevati najemnine. Lahko se tudi z najemodajalcem dogovoriš za odlok najemnine, ampak dvomim, da bo po koncu epidemije lažje plačevati dve najemnini na mesec kot zdaj eno. Vedno je treba imeti malo “rezerve” za hude čase.

Ti si verjetno en tistih ljudi ki jim ni bilo treba nič prispevati ko so živeli pod streho staršev…

Ti si šel v najem z gotovostjo, da se ti nikdar ne more nič zgoditi in, da bo finančni priliv kontinuiran? Če si tako razmišljal kot odrasla in opravilno sposobna oseba, sta potem dve žnosti: ali si tako naiven ali pa tako butast, drugega ni.

Glede na odgovore … Prosim, naj se ljudje nehajo spraševat, zakaj je bolje imeti lastno streho nad glavo kot pa biti najemnik.

Poskusi se dogovoriti za plačilo v naturalijah.

Najprej povprašaj svojega najemodajalca preden palamudiš…meni je malo znižal za čas teh ukrepov, čeprav se mi niso bistveno spremenili prihodki. Če pa ne gre pa ne gre, vsaj veš pri čem si.

Kaj pa mi, ki imamo audi a6 na leasing in smo na minimalcu? Kaj pa mi, ki smo kupili vinjeto in se zdaj ne vozimo po avtocesti ker je uvoz na njo v drugi občini? Kaj pa mi ki plačujemo največjo shemo TV programov, pa jih je sedaj operater odklenil za vse? Kaj pa prijateljice noči, ki so ostale brez posla? Kaj pa mi, ki imamo vikend na hvaškem in zdaj ne moremo tja? A nam bo država krila kakšne počitnice, ko se bodo meje odprle?

Zakaj lažeš ,da ste brez služb?

Pri lastni strehi imaš pa običajno kredit, ki ga moraš tudi plačevat, ni tako?

To je vendar ilegalno! Zdaj je odlok, da je treba bit doma, ne pa pod mostom in nevem kje še trosit viruse naokoli! Potem ko ga boste fasali, pa bo Janša kriv, pa Šarec, pa ne vem še kdo…

Nekdo, ki je v službi tri leta, ali celo pet. pa ni prihranil niti 3000 evrov, naj se vpraša, kaj je z njim narobe.

Lahko pa mu povem jaz: speečka vse, kar zasluži, do zanjega centa.

A da ne more nič prohraniti?

Eden od obeh mobitelov, ki ju imam, je bil praktično kot nov, akumulator drži teden dni, gre pa seveda za legendarno Nokio 3320, je stal v centru ponovne uporabe reci in piši 8 (osem!) evrov.

Mnogi od vas s 700 evri plače pa imate pametni telefon, ki ste ga verjetno kupili na obroke, ampak vas bo vseeno stal 700 evrov.

Čeprav je bil na obroke, boste zanj plačali 700 evrov (ali še več – paket), torej eno celo plačo…

In potem, revčki, nimate ne za kruh, ne za najemnino, ne za samoplačniško popravilo gnilih in posledično izpuljenih zob.

Boste raje škrbasti, ampak dober mobilc pa morate imeti.

Boste raje ponoči ušli iz najetega stanovanja, kot da bi iz prihrankov plačali najemnino…

Upam, da vam je lastnik zaračunal kavcijo v višini treh najemnin…

pa če je samo 24x 29 eur, noooo…to je pa ja poceni….

ampak jaz sem najemnikom za ta mesec in se max za naslednji znizala za 1/3 . Razumem, da bodo prihodki nizji. Tudi moji in iz najemnine tudi. Kredit,ki ga imam ne bo nizji a vsi smo ljudje. Ce se bo vsak malo zrtvoval za dobrobit drugega bo svet vsem lepsi.

New Report

Close