Stik z okuženo osebo
Pozdravljeni,
Potrebujem nasvet. Par dni nazaj, sem izvedela da je sodelavka pozitivna na coronavirus, s katero sva bili vsak dan v neposrednem stiku. V skladu z navodili sem takoj klicala v dezurno, na covid kliniko in osebnega zdravnika – na vseh treh mestih so rekli, da je prvi korak samoizolacija, kar je seveda smiselno. Problem pa nastane, ko pridemo do govora o bolniskem stalezu. Na testiranje me nocejo dati, dokler se ne pojavijo simptomi tako da nevem ali sem tudi jaz pozitivna ali ne. Moj osebni zdravnik trdi, da mi bolniska ne pripada in da bi naj to urejal delodajalec, delodajalec pa trdi da mora to urediti osebni zdravnik, v nasprotnem primeru moram nazaj v sluzbo. Kaj lahko sploh naredim v taksni situaciji? Kdo ima prav?
Zdi se mi dvoumno, da kar naprej poudarjajo da se ta virus hitro siri in da je za zajezitev nujno potrebna samoizolacija ze ob samem sumu na okuzbo, po drugi strani pa zahtevajo da vseeno grem v sluzbo ceprav lahko na ta nacin okuzim se ostale sodelavce in stranke ki pridejo dnevno po nakupih…
Hvala za odgovor in lp.
https://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/55F91A45343677D6C125852D00303245
Jaz bi na tvojem mestu odšla v bolniško, si pač izmisliš simptome. Delodajalec ti v svojo škodo ne bo odredil izolacije.