Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Način poročanja medijev v teh dneh

Način poročanja medijev v teh dneh

Priznam, da si ne morem pomagat in sem tudi sam odprl eno temo o koronavirusu. Najprej naj omenim, da ne pripadam nobeni fanatični skupini – nisem torej eden izmed tistih, ki bi pljuvali vse ukrepe in se pritoževali nad klatenjem svobode; Prav tako nisem eden izmed paničarjev, ki bo najraje videli, da smo zaprti vsaj eno leto. Sam menim, da je v tem trenutku res primerno, da se striktno držimo ukrepov ob enem pa zagovarjam, da ti ukrepi ne bodo trajati večno in da se bo čez kakšen mesec ali dva ne glede na prisotnost/odsotnost virusa ponovno vrniti nazaj v vsakdanje življenje in se sprijazniti s posledicami (ker bodo posledice prav tako strašne, če bomo zaprti pol leta ali več…), ampak pustimo moje mnenje o tem… Kar hočem napisati je, da me izredno jezi način poročanja medijev – vse tako negativno, senzacionalistično in ostro… Pri nas prav iz tega razloga več sploh ne spremljamo poročil v času koronavirusa, ker novinarji samo “agresivno lajajo” v kamero o tem kako je grozno, kako še bo grozno in kako strašno je vse skupaj… Kot sem napisal strinjam se, da je situacija resna in da moramo biti previdni, vendar da negativni pristop poročanja ima po moje obupne učinke – prav zato dobimo dvojne fanatike, paničarji mislijo da virus avtomatsko pomeni smrt; medtem ko zagovorniki tega da je vse skupaj nepotrebno še bolj čutijo željo po neupoštevanju pravil (saj veste, tisto “prepovedano” je vedno najbolj sladko)… Menim, da bi se tudi v zdajšnji situaciji dalo govoriti in najti pozitivne stvari: 1. Zakaj vedno napovedi kako grozno šele bo in nikoli ne pogleda, da smo vsak dan bližje koncu? 2. Zakaj ne naredijo prispevka brez paničnega tona o tem kako iti v teh časih na sprehod (znotraj lastne občine lahko greš sam s spoštovsnjem varnostne razdalje še vedno v park ali gozdno pot) 3. Zakaj ne naredijo prispevka o kom, ki na YouTue nalaga vadbe za doma in naredijo pozitivno propagando za gibanje? Zakaj ne naredijo pozitivnega prispevka s kakšnim kuharjem, ki bi dal kakšen predlog kaj dobrega si skuhat v tem času? In predvsem zakaj stalno govorijo o teh ubogih revežih na respiratorjih – da ne bo pomote, strinjam se da je lahko velik problem, če pride do povečanja št. okuženih in s tem zvišane potrebe po zdravljenju na intenzivnih oddelkih – Ampak iz določenih prispevkov je to predstavljeno tako kot, da če zboliš skoraj zagotovo pristaneš na respiratorju, kar pa ni res (večina jih okužbo normalno preboli, je pa se strinjam treba biti previden ker to “sranje” gotovo ni navadna gripa in je hujše…). Torej moti me ta stalno negativnost in grožnje, čeprav bi se enake stvari dale predstaviti tudi na bolj pozitiven in manj paničen način. Zato, ker ljudje potrebujejo v teh časih predvsem upanje in verjeti morajo v pozitivnost… Ne pa, da se jim stalno govori kako strašno je vse. Ostanite pozitivni vsi in seveda zdravi! P.S.: za napake pa se opravičujem – sem pisal iz telefona.

New Report

Close