Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kolki

Kolki

Ze nekaj casa me bolijo kolki. Ta teden sem dobila celo vnetje in zdravnik mi je predpisal Diclofenac za tri dni in se nekaj za proti bolecinam. Po dveh dneh me se vedno zelo boli.

Ali normlno bolecine popustijo, ali lahko razmisljam o cem hujsem?

Ali imaš težave tudi s hrbtenico in križem?

Pri meni bolečine v kolku popustijo po približno enem tednu, vendar pa se mi ponavadi bolečina preseli v kakšen drug del telesa. V križu me močno boli neprestano že nekaj let in zdravniki ne ugotovijo nič, včasih me boli tudi hrbtenica.
Bolečina pač pride in mine.

Veliko zdravja želim

Ja, imam konstantno tudi bolecine v krizu in hrbtenici. Ponavadi se mazem z mazili, pa malo pomaga.

Tole s kolki pa je bilo zelo hudo, saj se hodit nisem mogla.

Kaj bi ti hujšega?

Imaš artrotično spremenjene kolke.
Si bila pri ortopedu? si opravila RTG slikanje?

Tisto kar mislim da te žuli nikoli nikjer v telesu ne nastane hkrati simetrično.

Nisem bila se na slikanju kolkov. Kje se ponavadi slika? Ali so dolge cakalne vrste? Morda je najbolje da grem kar samoplacnisko? Kam?

Vidim da zgoraj sprašuješ tudi o hujšanju. Tudi prevelika teža je vzrok za bolečine. Manj jej, telovadi in se gibaj.
Smem vprašati koliko si stara?

65 let. Seveda, to presneto hujsanje. Vsak zdravnik mi najprej rece da moram shujsat.

Kako pa naj se clovek giba, ko ga vse boli? Ojjoj!

Ker nam ne znajo pomagati drugače nam rečejo da moramo shujšati.
Jaz sem stara 40 let in imam bolečine že od 25- ega leta naprej, po porodu se je pa vse skupaj še stopnjevalo.
Dobro te razumem.

Ves, vcasih sploh nocem k zdravniku, ker ze vem kaj mi bo povedal. Shujsaj…. in to ze od kar pomnim, mogoce tudi od 25. leta…

Urska65, zdaj ko si malo več povedala o problemu se strrinjam z zgoraj pišočo forumovko – najverjetneje je kriv križni del hrbtenice.

Nekaj je potrebno vedeti. Hrbtenica prenaša našo težo.

Z leti se tako ali tako kostna masa zmanjša ( osteoporoza ) in postane krhkejša in se pod veliko težo po vseh zakonih fizike ” seseda”.

Ker pa iz križnega dela hrbtenice poteka oživčenje za spodnje okončine – te lahko boli noga vse do nožnega palca zaradi sprememb na hrbtenici.

Ni ti potrebno iti na lov za čiprejšnjim RTG slikanjem ali ortopedom ( mogoče edinole peš ), ker to ni nekaj kar ” se pozdravi ” če spiješ tableto.

Na vso žalost je potrebna telovadba pod vodstvom fizioterapevta in čimprejšnjo vključitev v kak primeren telovadni program.

Meni osebno ( lenoba ) paše tisti za po prebolelem infarktu. Oni gredo res počasi in postopno. Mišice se pa le ojačijo – pa še nova znanstva spoznaš.

“Pomagaj si sam in bog ti bo”.

Mislim da to reklo kar drži, kajne?

Sem šla obesit perilo zato me nekaj časa ni bilo.

New Report

Close