dietna zeljna juha
konzerva zelenjavnega soka, jušne kocke … zdravo?
ma ne vem, jest to nebi kuhala in jedla 🙂
je moj oče bil en teden na zeljni juhci … malo drugačen recept … brez ind. dodatkov, pa to en dan skuhaš za ves teden in pol to greješ in ješ … če je to zdravo res ne vem. Jaz nebi.
če si vsak dan skuhaš juho, v katero daš notri zelje, por, korenje in še kakšno zelenjavo, brez koruze, krompirja, knedeljčkov, rezancev … je sigurno zdravo in te prečisti.
vem da nisi spraševala za mnenja .. ampak … moje mnenje 🙂
Zelje, ohrovt, por, rumen in rdeč korenček, rumeno kolerabo, čebulo, cele stroke česna, peteršiljevo korenino in zeleno narežeš na ne predrobne kose, zmečeš v krop, kuhaš, dokler zelenjava ne neha škrtati pod zobmi, ne sme pa se že razpuščati. MALO posoliš in zabeliš z žlico olivnega olja. Dišavnice po okusu ( majaron, luštrek, timijan, šatraj ). Jaz si privoščim razkošje in pred koncem vsujem noter še žlico pšeničnega zdroba. Ko je lonec že hladen, ga pokritega dam v hladilnik in jemljem ven po porcijah. Skuham za dva dneva skupaj.
Kar skuhaj si to juho. Je zelo zdrava, ker vsebuje polno zelenjave. Tudi pomaga pri takem dietnem režimu, kot je priporočen. Jaz sem probala in je v redu. To naredim vsako pomlad-poletje, ko imamo veliko lastne sveže zelenjave.
Kuhaj si jo za 2 do 3 dni, nato skuhaj spet svežo! Jaz nobene hrane ne držim več kot max 3 dni!
Pa ne kuhaj zelenjave do onemoglosti, naredi al dente, največ 30 min kuhanja.