Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kosovni odvoz odpadov-kaj lahko?

Kosovni odvoz odpadov-kaj lahko?

Preselili smo se v zelo staro hišo, v kateri je še polno stvari starih lastnikov, ki so že pokojni. Tu pa nastane problem. Kmalu imamo kosovni odvoz odpadkov in me zanima, če sem spadata tudi obleka in posoda. In če ja, ali morajo biti te odpadki v vrečah komunalnega podjetja, ki to odvaža, ali so lahko v navadnih vrečah za smeti?
Vsega tega je namreč ogromno in ni več za uporabo.

Hvala za pomoč.

Pri nas komunalci pred kosovnim odvozom pustijo obvestila, kaj lahko damo in kaj ne. Obleke do sedaj niso bile omenjene, jaz jih dajem kar v kontejner, če pa imamo kontejner poln, pustim smeti v vrečah ob kontejnerju. Posodo, pohištvo, GA pa lahko daš pri kosovnem odvozu.

V kont.za kosovne odpadke spada vsi gospodinjski aparati, omare,…. pač vsi večji kosi kot jih ne morejo vsak teden odpeljati. Ne spadajo pa avtomobilske gume, ostali odpadki ki ji vsak teden odpeljejo, veje, plevel,… Vsaj tako je pri nas.

najbolje je, če vprašaš tja, kje se s tem ukvarjajo v tej občini.
sam bi se lotil čiščenja tako, da bi ločil odpadke po sestavi.

les

plastiko

obleke

železo

papir

pločevinke

gradbeni material

elektronika

pri nas na ptuju pripelješ, daš vse na svoje mesto.
če ti odvažajo smeti (torej mesečno plačuješ odvoz smeti), je to za fizične osebe brezplačno.

lp

Mi vsi pred hise nalozimo stavri, ki so za stran, recimo pohižtvo, obleke, stare zadeve, tudi lonci, tv, racunalniki…letos bodo celo jemali vatomobilske gume, ki jih sice rne, torej pobirako vse kar nastane v domačem okolju, vse ostalo pa lahko ločeno sortirano pripelješ direktno k njim in je tudi brezplačno. pred hiše ni treba nič soltirat, le naj bo naštimano tako, da zagrabijo in vržejo na kamione, lahko pa kličem v svoj kraj odjemalce tega materiala in boš od njih še bolj točno izvedela kako in kaj.

New Report

Close