Težave s sinusi?
Kakšni so simptomi vnetja sinusov? Kakšen teden nazaj sem bila močno prehlajena. Kašljenje, popolnoma zabasan nos. Zraven me je obupno bolela glava. Okej, mislila sem, zaradi kašljanja in smrkanja. Zdaj pa kašljam in smrkljam ne več, glava me pa še kar boli. Čutim takšen pritisk, kot da imam polno glavo. Ima katera izkušnje?
Živjo. Eto, še ena taka :((
Konec februarja sem zbolela, pač mislila, da gre samo za virozo, po tednu dni so me začela boleti ušesa in neprijeten občutek v čelu. na sredini glave, skoraj pri vratu, bolečina po očmi… skratka neprijetno. Ko sem se premaknila, mi je kar butnilo v glavi. Dobila sem Hiconcil antibiotike, potem še drugo rundo…. vnetja ušes ni bilo več videti, glava je pa še vedno bolela, čelo na pritisk, pa and obrvmi. Sem dobila napotnico za ORL in prejšnji petek so mi delali drenažo sinusov, ker je bilo veliko gnoja notr. Zdravnica je rekla, d aje nosna sluznica pordela, nabrekla i da bo potrebno sčistit. Je pa zelo boleče to sesanje. Naj pa povem da se nisem mogla nič useknit in nič. Nos je bil suh. Tam so mi pripisali antibiotike Betaklav, včeraj sem vzela zadnjo tableto. Je sicer bolje, ni pa dobro. Danes opažam, da imam v izpljunku kri. V petek po tem posegu se mi je to zdelo normalno, danes se mi pa ne.
No, da skrajšam. Poiskala sem dosti različnih mnenj in vnetja so različna, pri gnojnem je pa tako, da je fino, če začnejo takoj zdraviti s primernimi antibiotiki, ker dugače se zelo zavleče. Pri emni bo v ponedeljek 4 tedne.
Jaz grem zdej drug teden nazaj na ORL, ker mi je bilo rečeno, da če ne bo čisto dobro, naj pridem in bojo slikali.
Večini paše gretje tega predela, meni ni, ker me je še bolj bolelo. Probaj kaplice ali tablete Sinupret, mogoče te odpre. Operil pa lahko samo 4-5 dni ampak jaz sem imela potem zelo suho sluznico.
Žal ti lahko samo posredujem svojo izkušnjo in ti želim, da bi hitreje ozdravela kot jaz.
Berta, hvala. Brala sem, da znajo biti te težave s sinusi kar nevarne. Problem je v tem, da jaz nosu nimam zabasanega. Se useknem, ampak nos je prehoden. Normalno diham. Operil sem upirabljala v času najhujšega nahoda ponoči, da sem sploh spala, čez dan ne, ker vem, da ti zna pustiti posledice, če ga prepogosto uporabljaš. Saj bom šla k zdravniku, samo zanimalo me je, kaj lahko pričakujem.
Jaz imam tezave s sinusi ze celo zivljenje, grozovite bolecine sem imela, glavobole, da sem bila slepa,nisem mogla dihat itd.
Moje izkusnje: na drenazo je brez veze hodit, je zelo neprijetna, pomaga pa le zacasno. Moja teta je sla stirikrat, pa vsakic se je potem vse spet ponovilo. Tudi moja zdravnica me ni hotela poslat.
Pomaga inhaliranje tople slanice, celo probaj jo vdihnit skozi nos. To sedaj sicer ne pride v postev, a meni je vedno najbolj pomagalo morje. Ko plavas, se tunkas in sinusi se kar sami od sebe pucajo, ne mores verjet, kaj vse ven prihaja.
Grej glavo, toplota pomaga, nosi kapo, tudi doma. Mraz je strup za to.
Moje tezave so minile same od sebe (so trajale leta sicer, vcasih bolje, vcasih slabse), a se vedno imam obdobja, ko se mi nos zamasi. Enostavno sprejmem, sem se ze navadila ziveti s tem.
Sicer so mene tudi zdravili s kapljicami, a ne smes prevec, ker lahko unicijo sluznico. Posledicno danes precej slabo vonjam, a tako pac je.
In po mojoih izkusnjah so kronicno vneti sinusi psihosomatski pojav vecinoma. Vsaj pri meni, vsekakor. Ce se bila kaj custveno vznemirjena, se mi je takoj zamasil nos, se zdaj je tako. In tega se ne da zdravit z nobenim agresivnim medicinskim sredstvom.
Ne postopaj agresivno, ne se mucit,probaj si olajsat tezave z naravnimi postopi (inhaliranje, ce in ko imas moznost morje), grej glavo in sprosti se, razumi svoja custva, ker ponavadi so vse tezave povezane z dihalnim sistemom custvenega izvora.
Jaz imam sedaj že par let doma aerosol.
Odvisno od tekočine ki jo uporabiš je za celo družino (tudi dojenčke in nosečnice).
Prej razen poleti ko sem hodila v morje sem imela čez celo leto hude težave.
Zdej jih v par dnevih pozdravim, nobenih antibiotikov več in tudi ponavlja se mi ne več.
Ima pa več nastavkov tako, da lahko piha direktno v nos ali pa masko, če imaš recimo bronhitis ali vneto grlo.
Res je stal malo manj kot 100€ samo je že 1000 izplačan.