Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odpoved

odpoved

Pozdravljeni!

V novi službi sem zaposlena komaj en teden (za določen čas). Pogodbe še nisem podpisala, ker je še nisem prejela. Včeraj pa sem dobila še eno službo v drugem podjetju za nedoločen čas, katere sem zelo vesela, saj vedno nadomeščam samo porodniške dopuste.

Zanima me kako je z odpovednim rokom ( nekje sem slišala da je v poskusni dobi odpovedni rok 7 dni, ne vem pa, ali to drži ali ne.) Sama sicer ne vem, ali imam poskusno dobo ali ne, ker mi ni nihče nič rekel ( zaposlitev je samo za pet mesecev).

Ali mogoče kdo ve, kako je v mojem primeru, ker pogodbe še sploh nisem podpisala? Npr. kaj se zgodi, če je ne podpišem, ali to pomeni, da sem delala zastonj ta teden?
Ne vem, kaj naj naredim, da bi lahko začela čimprej delati v službi za nedoločen čas, da se ne bi premislili, ne bi pa rada, da sem mi prekinja delovna doba.

Hvala

Če pogodbe še nisi podpisala, te k ničemer ne zavezuje.

Če ti je druga služba bolj po godu, se ne sekiraj za tedensko plačo, saj je zadovoljstvo v službi (in tudi to, da je druga služba za nedoločen čas) veliko bolj pomembno, kot tedenska plača. Vsaj zame.

V taki situaciji bi ti sicer lahko kdo očital nefer odnos do trenutnega delodajalca, a ker se tudi on ni obnašal profesionalno (ker ti še niso dali v podpis pogodbe), je situacija lažja zate. Vsekakor pa jim takoj povej, če se boš odločila, da greš drugam. Drugače pa bodi v prihodnje bolj previdna in ne začni delati, preden ne podpišeš pogodbo.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

če nisi nič podpisala te nič ne zavezuje, samo kaj če delaš brez pogodbe nisi potem avtomatsko za nedoločen čas.

Če delaš le 1 teden in če nisi podpisala pogodbe, te nič ne veže.
Lepo stopi (takoj) k delodajalcu in povej, da ne bo nič, da si dobila drugo službo in nasvidenje. Nič te ne veže, nič nisi dolžna. Seveda ti tega dela ne bodo plačali. Pa kaj zato?

Bolje, da takoj tako poveš in greš, da ima potem tudi to podjetje čas najti drugega delavca….

Ne razumem, kaj je tvoj problem.
dobila si sluzbo za dolocen cas petih mesecev in si bila v njej 1 teden brez pogodbe. V tem tednu si dobila sluzbo za nedolocen cas.
Kje je problem? V tistem tednu, ki ti ga ne bodo placali i v enem tednu manj delovne dobe? V pogodbi, ki je nisi podpisala? a ni sreca, da se nimas pogodbe, ker te nic ne veze?
Mogoce sem spregledala, kje imas tezavo, ampak meni je logicno, da pustis tole enotedensko delo, se ne oziras na 1 teden neplacanega dela in manjka delovne dobe in gres v sluzbo za nedolocen cas.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

New Report

Close