imamo norice, ali gremo lahko ven ???
otrok je kužen od 5 dni preden izbruhnejo norice(izpuščaji) do takrat dokler se ne posušijo oz. nastanejo hrastice, torej vse skupaj kakšnih 10-14dni, če ni hujša oblika. Zato je tudi obisk vrtca prepovedan(čeprav se običajno okuži veliko otrok, ker nikoli ne vemo kdaj je kdo potencialno kužen:)) norice pa zelooo oslabijo imunski sistem, zato bi se jaz izogibala stikov kjer je povečana možnost okužbe(trgovina, igrišča, ipd.) in se praviloma zelo hitro pritakne kakšna viroza.Pa še to:zavedaj se, da ima veliko ljudi (čeprav tega ne kažejo) oslabljen imunski sistem in ne bi bilo fer, da se okužijo(stari, dojenčki, ljudje z različnimi obolenji, nosečnice-ki tega niso prebolele…).
Odloči se pa sama, seveda.
LP, D
Nanazan, norice so bolj nevarne zate kot za otroka (sklepam, da jih imate vsaj trije v družini, ker pišeš IMAMO NORICE)…
Je pa včeraj bila tema o noricah pri odraslih in si lahko prebereš. Torej, predvsem pazi nase….
Saj vem, kaj je mislila, ampak meni gre množina blazno na jetra. Kaj pa, če bi imele več otrok, koga bi imele v mislih, ko bi rekle lulamo, kakamo, dobivamo zobe…
To o imunskem sistemu pa drži in še kako. Naša je po mili obliki noric fasala še eno virozo, takod a smo zdaj že tretji teden doma in se sploh ne ganemo s točke neprestanega kašlja, zelenega smrklja in rahle vročine….
Za znoret, tako da čuvajte vaše otroke po noricah. Kužni pa ste zares dokler se ne naredijo vse koze v kraste.
ja, super, pejte ven in po moznosti med ljudi, da se kdo fase norice od vas!
Norice niso tako nedolzna stvar! Dajte se zacet malo tega zavedat! So tudi otroci, ki se jim zakoplicira, da o odraslih ne govorim! btw, nekaj let nazaj je ena se ne 30-letna mamica umrla, ker so se ji zakomplicirale norice, pa tudi marsikateri otrok pristane v bolnisnici, ce niste vedele.
Živijo,
tudi pri nas so neke pikice po celem telesu. Mi lahko ena bolj izkušena mamica pove, kako zgledajo norice, kakšne pikice so najprej? Vročine ji nisem merila, ker se mi zdi, da je nima, ni tako vroča kot ob vročini. Drugače ni videti, da bi bila bolna, razigrana in dobre volje je. Pikice so pa drobne rdeče, spredaj, zadaj po hrbtu, rokicah, nogicah, celo na podplatih so. Po obrazu pajih še ni veliko.
Verjetno je bolje, da jutri ne gre v vrtec, kajne?
Prosim kak nasvet. Hvala in lepo nedeljo še naprej!
gorenjka, jutri jo kar poslji v vrtec, da okuzi se koga v vrtcu, pa se v kak center pojdi z njo, da okuzi se koga. samo ves, obstaja pa tudi moznost, da se naleze kake viroze, ki se zna potem fajn zakomplicirat.
Jao, a ni logicno, da ce se z otrokom kaj nenavadnega dogaja, pa naj so to norice ali pa navadna alergija, da dete peljes k zdravniku in si si na jasnem, kaj je in kako se stvari streze?
In ja, verjetno so res norice.
No, potem si pa dobila nasvet, kam pogledat zaradi odraslih noric – nekaj dni stara tema od XY. Sem pač alergična na to množino in na starše, ki svojemu otroku ne pripisujejo samostojne osebnosti (očitno).
Nanazan govori samo o otroku, ne o sebi, zato sklepam, da jih nima ona plus še dva člana njene družine.
Mene pa zanima kako je v primeru, da smo bili v stiku z otrokom, ki ima norice. Smo bili pa skupaj en dan pred izbruhom noric. Ali je nujno, da jih dobi tudi naš ali ne? Kako je v takem primeru z vrtcem, jst si ne morem privoščit, da bi bila cel mesec doma, pred noricami in še potem, ko jih dobi. Kaj narediti v takem primeru?