Škripanje z zobmi
Naš 10 mesečnik neprestano škripa z zobmi (ima že zgornje in spodnje sekalce). Jaz ob tem dobim kar kurjo polt in mi gre tako po kosteh, da ga sploh ne mortem poslušat. Pa še bojim se, da si bo uničil zobke. Vedno, ko škripa z zobmi, ga s kazalcem nežno krcnem po ličku in mu odločno rečem, da tega ne sme. Pa nič ne pomaga. Ponavadi se smeji in še bolj z veseljem škripa naprej ali pa se začne tako užaljeno jokat, kot da bi ga ne vem kako nabutala.
Ali je še katera imela podobne težave in kako jih rešiti? Saj ga bo najbrž minilo, ampak do takrat bom jaz že čisto živčna. :(((
P.S. Duda in razne gumijaste igračke za žvečenje ne pomagajo.
Meni pravijo, naj se nič ne zgražam nad našo 11mesečnico, ki ravno tako škripa, saj jaz škripam v spanju že vse svoje življenje. Najprej sestra ni mogla spati zaradi tega (ko sva bili majhni sva imeli skupno sobo), zdaj pa mož. Moji zobje so v redu. Zato mislim, da to škripanje ne bi smelo kaj dosti vplivat na kakovost zob.
Pri nas je škripanje z zobmi trajalo kar lep čas (beri nekaj mesecev) in minilo samo od sebe.
Škripanje se je še enkrat pojavilo in povečalo, ko je v vrtcu vladala virozna slinavka in se je je naš mali korenjak nalezel. Takrat smo dobili eno mazilo za v ustka (za jezik in dlesni) in je minilo.
No, jaz upam, da pri vas ni nič takega. Mislim, da imajo vsi otročki fazo “škripanja”, he he. Zdrži!
Naš je najprej škripal med spanjem ( mož to počne že vse življenje ) potem pa tudi čez dan. Bilo je podobno kot pri vas, če sem ga okrcala se je režal, da je bilo veselo. Hja potem je bilo pa vsak dan isto škripal, smejal, škripal…
in sem ga kar pustila in je kmalu nehal, ker verjetno ni bilo več zabavno. Zdaj pri 2. letih včasih še škriplje z zobmi vendar po mojem opozorilu, da si bo uničil zobke neha!
Mislim, da bo minilo!
Lp,P