Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MORALISTI – dvolicnezi – sobotno razmisljanje

MORALISTI – dvolicnezi – sobotno razmisljanje

Samo nekaj. Me razkuri, ko dobivam razne e-maile, kaj delamo z naravo, o lakoti, globalnem segrevanju, toplih gredah, o tem, kako bo zmanjkalo vode …
pa posiljalci teh mailov na veliko uporabljajo pomivalne stroje, se kopajo, imajo najmanj po 2 avtomobila, s katerima se prevazajo vsak dan se do trgovine in nazaj …

Najprej pri sebi pocistite, potem pa OSVESCAJTE druge!!!!

Tako, pa sem si dala duska!

Samo tako mimogrede, pomivalni stroj porabi veliko manj vode, seveda če je optimalno poln, kot če bi isto količino posode pomili ročno.

kaj mi je storiti?
cez balkon zaenkrat se ne bi skakala.tale sistem je ena bagatela, res bogo, no … Zato pa nimam otrok :/

Jaz pa mislim, da osveščanje ne škodi, je pa res, da tudi jaz sovražim verižna pisma in jih avtgomatsko brišem. Pa imamo tudi mi dva avtomobila, pomivalni stroj in podobno navlako. Majhni koraki, a ne?

Največji problemi in z njimi povezani ukrepi, ki bi jih morali rešiti na nacionalni ravni so.

prepoved večina pesticidov. prepovedana uporaba vseh kemikalij v gospodinstvu in vseh kemičnih praškov in čistil.

če bi samo to storili, bi lahko imeli v roku 5-10 let zelo čisto vodo in tudi bolj zdrave vse sestavine.

Seveda bi vsi kmetje znoreli, zato bi jim morali za ta čas, nekako pomagti, rpav tako bi imela država kar velik primanjklajhv blagajni, ker za te kemikalije gre ogromno denarja v blagajno.

Ampak zakaj bi to storili.

ker bi čez 5-10 let izvažali najbolj čisto vodo v evropi in najbolj kakovostnejše pridelke, nič hudega, če bi jih bilo manj, bi pa bila cena vsa j5 x dražja od itstih umetnih in bi bilo spšet veliko več denarja v blagajni, ampak to je na dolgi rok,kar pa zna biti, da bi se oblast spet zamenjala, in bi si nova lastila vse zasluge. Vsaka oblast pač hoče v svojem mandatu čimveč zaslužiti, ampak ne za narod, temveč zase.

no to je tako na hitro, upam, da bo kdo, ki ima moč to prebral in se zamislil. Ni treba veliko, da se ljudje zavemo, kaj imamo. Pa četudi je to mail po elektronsnki pošti ali post na forumu.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Mene jetudi zadnjič razkurilo, češ naj hodimo peš v službo in naj ne onesnažujemo zraka s svojimi avtomobili. OK.
Jaz grem lahko peš v službo, sem navajena, pa tudi se tega lahko navadim, če…..

Čez Miljske hribe imamo Trst in Milje z veliko rafinerijo iz katere se vali dim. Nedaleč stran imamo Padsko nižino. Ste kdaj bili v Venezii/Mestre. Ste videli onesnaževalce zraka?

Nad mano je letalska “proga” po kateri dnevno leti čez 50 letal, ki spuščajo svoje izpuhe točnona moj kraj (s širšo okolico)….

Najprej ukinimo vse tovarne, vsa letala…… Jaz bom že hodila peš.

“prepoved večina pesticidov. prepovedana uporaba vseh kemikalij v gospodinstvu in vseh kemičnih praškov in čistil.”

No ja, saj drugače cenim idealizem – kadar ima rep in glavo, ki ga tale predlog žal nima. Kaj hudiča je “kemikalija”? Saj veš, da se vsi kemiki smejejo tej besedi?

Kolesa tehnološkega napredka ne moreš zavrteti nazaj, dokler ga nazaj ne zavrti narava. Ja, tako preprosto je.

Primož napisal:

> prepoved večina pesticidov.

Ja, naredili so pa ravno nasprotno. Omogočili prosto prodajo tudi tistih pesticidov, ki se jih prej ni dalo kupiti.

Jaz pa najbolj sovražim verižna pisma v stilu “če tega pisma v 5 minutah, ne pošlješ najmanj 10 osebam, te bo doletelo 7 let nesreče”. Nad maili, ki tebe razkurijo, se pa vedno zamislim in se še bolj pazim na redno ugašanje luči, varčno porabo vode, varčevanje pri orgevanju stanovanja, da aparatov nimam na stand-by cele dni in noči,… Smo različni, a ne?

Primož napisal: “prepovedana uporaba vseh kemikalij v gospodinjstvu in vseh kemičnih praškov in čistil.”

Si se glede tega predloga uskladil s svojo ženo?

Primož, dobro razmišljaš, vendar … lani sem prvič po parih letih, odkar imam mini sadovnjaček, bolj ali manj redno škropila po navodilih na fitoinfo in sem imela nenormalno velik pridelek :))).
Vsa leta dosedaj sem bila vesela, če sem na drevesu videla en sadež.

Pesticidi so danes nujno zlo.

Takšni maili me spodbudijo, da še bolj redno poskrbim, da perem poln pralni stroj in pomivalec, čistim večinoma s kisom, kjer se da grem peš in predvsem ne sledim pretiranim zahtevam mode. Tisto, kar mi je bilo všeč lani ali prej in je še dobro, nosim ali uporabljam, čeprav ni več in. Na ta način kupim mnogo manj predmetov in uporabim manj energije in surovin za njihova ozdelavo. In večkrat si ob koncu učne ure ali med njo “vzamem” pet minut časa za pogovor o odlaganju smeti, uporabi vode in podobno.
Primož, vem, da je bil tvoj post za v premislek, a če bi se zemlja očistila v nekaj letih, če bi težke kovine kar izginile in če bi lahko ustvarili ekološko oazo tako zlahka, bi to naredil že marsikdo.
Po naravi sem optimist, zato upam, da bo Gea preživela, ko se otrese tistih, ki ogrožajo njen razvoj … Ljudje pa morda nekateri, civilizacije so že propadale in upam, da še bodo lahko …

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

New Report

Close