Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rota virus

rota virus

Živjo!

Naša pikica je zbolela. S petka na soboto je bruhala, včeraj in danes pa ima drisko (danes je huje kot je bilo včeraj), zvečer pa je imela tud okol 38 vročine. Sestra mi je rekla naj se izogibam svežega sadja in mleka, razen če bi pikica to sama ful želela. Sicer pa je dobro razpoložena.
Zanima me koliko časa običajno traja da se stanje izboljša in koliko dni na j bi bila še doma?
Hvala! M

kako pa veš, da je rota virus? so ji pregledali blato?
trenutno razsaja nek virus, ki še zdaleč ni tako hud, kot rota, hvalabogu, ampak traja od 5 do sedem dni
otrok najprej bruha, potem pa ima zelo tekoče blato, enkrat do dvakrat na dan, v vrtec lahko gre najhitreje 24 ur po tem, ko je imel že normalno blato

načeloma ni nobene diete, zelo pomembno je, da otrok pike, dikler bruha zelo majhne količine, po dve žlički čaja na deset minut, najbolje šipek, kamilica se odsvetuje
ko ostane to v trebuščku, količino povečaš
za tekoče blato pa čaj iz borovničk

lahko ji daš še glukozo v prahu ali pa kupiš nelit v lekarni, preprečuje dehidracijo. nelit je sicer boljši, ker je kombinacija rehidracijskih soli.
če ima drisko, ji lahko daš tudi linex, oz. mi dajemo zgolj medicinsko oglje, ker smo alergični na mleko.

dieta: za drisko pri otrocih pomaga kokakola in bobi palčke, vendar ni nujno da pomaga. borovničev čaj je dober za driske.

stroga dieta se običajno ne predpisuje več, vendar pa ni odveč da prve dni pa se vseeno malo omejita. tudi čajna pavza ni nič narobe, če le spije dovolj in traja lahko nekje do pol dneva.
sicer pa, če ji ne paše, potem je ne silit z hrano, tekočina pa je nujna, da ti ne dehidrira. majhni otroci dehidrirajo v nekaj urah, zato bodi pozorna da res spije dovolj. če se ti zdi da ne, potem pojdi raje k dežurnemu.

A vsi ste alergični na mleko?
Pri nas nelit ne gre nikakor.

Draga mamica Mya29
Joj, tega pa ne morem slišati rota virus. Bog ne daj, da bi te kaj strašila, sploh ne, ampak nasvet ti lahko priporočam. Mi smo fasali eden zelo hud rota virus, ko smo imeli komaj 1 mesec. Naš malček je za las preživel. Zato te prosim, da bodi zelo previdna. Naj boljši nasvet ti je dala zt …
Dobro bi bilo, če bi imela v prahu Bordual, to je za lažje dihanje. Ne vem, če dajo brez recepta, to zelo dobro pomaga.

lp, in vam želim čim prej okrevanje!

New Report

Close