Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bi šle v Egipt noseče?

Bi šle v Egipt noseče?

Torej bi šle v Egipt noseče? To sprašujem, ker jaz sem bila že doma bolj pazljiva kot ponavadi zaradi raznih okužb, bolezni itd… Včeraj mi je kolegica povedala , da gre noseča v Egipt… ne vem jaz imam pomisleke…nočem ji soliti pameti a mogoče malce pazljivosti verjetno ne škodi?
Ste se bolj pazile v nosečnosti?
Torej bi šle v Egipt?

ne

Če ne bi imela nobenih problemov in bolj na začetku nosečnosti ja, v zadnjem tromesečju ne.

NE!

Jaz imam še nenoseča cel kup pomislekov :).

iza bela! Dovoli, da te vprašam ali te ne bi bilo nič strah kakšnih okužb s hrano, virusov, bakterij? Ne bi imela prav nobenih pomislekov kar se tiče higijenskih pogojev?

Absolutno ne.
Recimo da se okužbam izogneš. Kaj pa če potrebuješ ginekologa. Niti pod razno.

Ne!!! Nekam, kjer sem lahko v eni uri pri svojem ginekologu!

nisem sicer izabela, pa ti bom vseeno odgovorila: bila sem v egiptu z majhnim otrokom, v odličnem hotelu in ne bi imla nobenih pomislekov, da bi šla noseča tja. seveda tudi jaz ne bi hodila v zadnjem 3-mesečju, pa ne zaradi higienskih pogojev.eno je tudi, če greš v hotel in se skoz tam prehranjuješ. na križarjenje jaz ne bi šla. če geš iz hotelskega kompleksa ven, vidiš kakšna revščina je v vaseh in umazanija tudi.

Bili smo tam in vsi dobili grozno drisko s hudimi krci. Noseca ne bi sla.

Ne bi šla.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ne.

Edini razlog pa je precejšnja verjetnost zastrupitve. Torej bruhanje, driska in potencialna dehidracija.

Po izkušnji iz Maroka v ta konec sveta niti noseča, niti z majhnim otrokom ne grem.

Meni se že Hrvaška ni dobro obnesla pa sem bila v prvem tromesečju – rezultat: splav. Tako da v nosečnosti bi definitivno ostala doma.

Jaz bi pa šla, pa ne samo v Egipt. Malo zdrave pameti in osnovnih higienskih pogojev dela čudeže. Poleg tega takoimenovane “rizične” države a la Egipt, Tunizija, Turčija… sploh niso tako zelo umazane. Res pa sem na račun spoznavanja novih krajev in ljudi pripravljena marsikaj prenesti in če bi me obsodili, da do konca življenja ne smem iz Slovenije drugam kot samo na Hrvaško, bi se kar zjokala od hudega.

Proti koncu nosečnosti ne bi potovala samo iz enega razloga: okornosti zaradi velikega trebuha.

Ampak če koga skrbi, naj pač ne potuje v take kraje. Ne razumem ljudi, ki gredo v Egipt samo zato, da lahko rečejo, da so biloi v Egiptu. Kakšen dopust pa je to, če v vsakem insektu vidiš prenašalca malarije in povsod samo umazanijo!

Če kolegici paše, ji ne teži. Ti bi pač ostala doma ali šla v Istro – jaz pravim, vsak po svoje!

mama2831! Pa saj nosečnost ne traja celo življenje! Gre za obdobje 9 mesecev, ki jih lahko preživiš čisto lušno…pač se odrečeš tveganim potovanjem, tvegani hrani, tvegani družbi… Zakaj? Za zdravega otročka! Kaj ni to nekaj kar lahko ti narediš kot nosečnica? Mar nisi kot noseča odgovorna za dva? Misliš, da bi se otroček odločil in šel v Egipt, če bi lahko govoril? No ne vem samo nekaj vprašanj za razmislek…..

Odvisno od tega, kam greš. Ravno sem nazaj iz Egipta, kjer sem bila z dvema otrokoma: 2 in 5 let. Tam, kjer smo bili, sem vidla kar nekaj nosečnic. Bili smo v hotelu 5*, ob morju. Bilo je za njihove razmere zelo čisto, hrana v redu. V takšno okolje, če bi pazila na hrano (ne bi jedla neprekuhane hrane) in vodo, si ne bi pomišljala iti noseča. Kam drugam pa ne bi šla. Slišala sem na primer, da so higienske razmere na ladji, ki vozi po Nilu, slabe in da jih precej dobi diarejo.
Jaz sem se znašla noseča v Boliviji in Peruju, pa imam zdaj zdravega 5letnika. Ko sem namreč šla na pot, nisem tega vedela.
Glede ginekologov: tudi v Egiptu imajo dobre ginekologe. Nekam pa že morajo hodit njihove ženske, mar ne? Veliko je takšnih, ki si lahko privoščijo dobro zdravniško oskrbo, zato je tudi dobrih zdravnikov kar nekaj.
Priporočaj prijateljici, naj pazi na higieno ter hrano in vodo. Ter naj se zdravstveno zavaruje.
Naja

Niti pod razno.
Si ne predstavljam, da bi šlo kaj narobe in bi rabila njihove G. Egipt bo čez nekaj let še vedno tam.

Kopiram “našega” forumskega ginekologa, ki je odgovoril prav na vprašanje glede Egipta:

Avtor: Stanko Pušenjak
Datum: 06-10-06 09:33

hm…že večkrat sem zapisal, da nosečnicam ne odsvetujem kopanja, bolj kot to pa me skrbi oddaljenost od ustanov, kjer bi si sam upal biti pacient, če bi me doletelo kakšno stanje, ki to potrebuje. Nosečnost je glede tega precej negotovo stanje in se vsak trenutek lahko spremeni v urgentno situacijo, pride do splava, prezgodnjega poroda, popadkov, krvavitev ipd. in v takem primeru se sam ne bi zaupal prav vsakomur, ki je za to tisti hip zadolžen v neki “indiji koromandiji”.

Kaj pa ima to opraviti s tabo?

jaz verjamem da v 5* hotelu lahko ves teden preživiš brez okužbe … ampak … da bi šla v Egipt in bila cel teden v hotelu in ne probala lokalnih specialitet??? ma sem raje v Strunjanu in si ob priliki privoščim Egipt pa še kaj za zraven.

Marsikje sem že bila, tudi z malim otrokom … ampak noseča res nebi hodila v Egipt … mogoče zato ker vem kako je, ko ti zaradi okužbe ginekolog napiše napotnico za splav …

ampak vsak po svoje ane … če prijateljica gre, ji zaželji srečno pot in veliko užitkov + srečen povratek. Veliko večja verjetnost je, da bo vse OK, kot pa da bi šlo kaj narobe.

Ker so mi otroci glede teh razmišljanj zelo podobni – ja, mislim, da bi tudi takrat, ko so bili še zarodki, vpili: Jaaaaa, gremo! Nam pač to veliko pomeni. Res pa ne bi šla na neke hude trekinge, na izredno vročino, kraje, kjer je možnost bolezni, kot je malarija… Egipt pa se mi RES ne zdi tako nevaren. Ravno tako ne pršut, tatarski biftek, mehki siri – ki jih tudi odsvetujejo v nosečnosti, pa sem jih jaz veselo jedla. In tudi pse in mačke sem božala. Tebi se to morda zdi grozljivo, jaz temu rečem zdrava kmečka pamet. Se mi pa zdi kriminal, ko ljudje vozijo otroke v avtu stoje med prednjimi in zadnjimi sedeži – to je po mojem veliko bolj nevarno kot Egipt.

Enkrat sem bila malo žleht in sem eni, ki se je spraševala, ali it noseča na Krk, napisala, naj raje kempira pred ljubljansko porodnišnico. Zdaj pravim: vsak po svoje, vsak naj prevzame odgovornost zase in za svoje.

In mislim, da delate krivico egiptovskim ginekologom…

Nikoli.

jaz nisem probavala lokalnih specialitet izven hotela, pa nisem bila noseča in če bo šla še enkrat, to vsekakor ne bodo kulinarične počitnice. se da tam videt in počet marsikj drugega, kjer se drugje ne da.

sama na srečo nisem bila pred to dielemo. naš otrok je bil spočet na dopustu in naslednje leto že “zunaj” v času dopusta.

ne

Hm, res je tvegana poteza.

Sama najbrž ne bi šla.

Kakorkoli, držim pesti, da se bo vse vredu izteklo.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

New Report

Close