Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S kje?

S kje?

Pozdravljene!

Več glav več ve. Imam ene težave glede črvov. Namreč v kuhinji vsako jutro najdem po cca. 10 črvov na stropu. S kje ta hudič pride oz. se goji?
Kaj naj storim? Ali je imela katera podobne težave. Tudi pred kratkimi sem imela kot neke sive metuljčke in misli, da od tega se črvički delajo?.
Kaj storiti?
Za vsak nasvet bom zelo hvaležna!
lp,

mogoče imaš molje ne metuljčke

Jaz to reč imenujem molji. So pa v moki, rižu, polenti in podobnih zadevah. Ko so se mi enkrat zaredili v pozabljenem gresu, sem vse podobne zadeve imela kakšno leto izključno v hladilniku. Sedaj jih na srečo nimamo.

Ja, to so definitivno črvi. Vso skladiščeno hrano pomeči stran, ker imaš najbrž že vse okuženo. Ko se enkrat pošteno zaredijo, pridejo skoraj v vse. Potem kupi v trgovini tudi kakšno reć proti moljem. Meni se je to zgodilo, ko sem nekaj nastavila poleg hrane in potem so črvički prilezli na plano, ker jim je tam smrdelo.

Preveri vse sipke zadeve: moke, polento, gres, kosmiče, tudi v čaju se jih najde. Tudi če na prvi pogled ni nič videti, je zgovorno znamenje, če najdeš “pajčevinice”.

uffffffff , ufffff pa še kako imaš prav. Našla sem pri čaju malo kao pajčevine in črva. Nekatere čaje imam še zaprte. Ali moram tudi zapakirane čaje vržit proč?
Mene samo zanima, kako to, da pridejo na strop. Joj, kako se mi gravža…
Punce zlate ste res!!!

Sama bi se v tvojem primeru znebila vsega, kar ni v zmrzovalniku, vloženo v kozarcih ali v hladilniku. Temeljito pomivanje notranjosti omaric bi moralo pomagati, insekticidov v bližini hrane sama ne bi uporabljala. Izgleda večja škoda, a če zamenjaš le del živil in se okužijo še novo nabavljena, je lahko še večja. Poznam gospodinjstvo, kjer so se ti molji selili iz enega na drugo živilo in je pomagalo šele popolno praznenje omaric. Srečno se jih reši!

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

jaz sem molje iz hrane (čaji) odtranila tako, da sem vse lepo spakirala v zmrzovalno skrinjo za dan in pol (za vsak slučaj), da je mrgolazen poginila … uf, kako gravžasto, res … preglej tudoi omare z oblekami (volna, bombaž) …

Ja, čas za generalno čiščenje. Vse ven iz omaric in pogledat, vse, kar imaš v omari že od pamtiveka, pa za vsak slučaj flikni v smeti. Meni so se zaredili v komaj par tednov odprti vegeti….

metuljčica, meni se je tudi v kratkem naredila pajčevina v vegeti. Nisem mogla verjeti. Saj drugače imam vse v hladilniku in v tej omarici sem imela samo čaje, pecilne in vanili sladkorje, čokolado v prahu, v stekleničkah vse začimbe itd.

Sedaj sem vse čaje pometala proč in vse ostalo. Lepo počistila in jutri grem kupiti nekaj proti moljem. Res, ženske 100x vam hvala za vašo pomoč in nasvet.
Lep pozdrav

Še en nasvet – ne kupuj stvari, ki imajo dolg rok trajanja, pa jim je ostal le še kak mesec ali dva do konca… V bistvu je “okužene” veliko hrane, ampak jo prej pojemo, preden se razvije kaj konkretnega. Sploh razni oreški (orehi še najbolj) so občutljivi – jaz jih imam po novem kar v zmrzovalniku/hladilniku.
No, upam, da si nezaželene proteine uspešno pregnala!

Punce so ti natresle kup dobrih nasvetov. Upoštevaj jih. Jaz sem jih domov prinesla z merkatorjevimi orehi in je bil cel križ, preden smo se jih dokončno znebili.
Ko boš generalno spucala omare z živili, ti svetujem nakup nepredušno zaprtih steklenih ali plastičnih posod. Lahko pa porabiš tudi kozarce od kumaric. Odkar vsako novo kupljeno sipko živilo, suho sadje, oreške, mueslije…hranim samo še v taki embalaži, imamo mir pred molji.

notejka hvala za tvoj nasvet oz. komentar. Ravno pred kratkimi sem vse vrgla v koš od A do Ž. Drugače jaz imam moko v hladilniku, vegeto oz. vse začimbe, ki jih rabiš skoraj vsak dan. Orehe imam v hladilniku, kokos, fižol, skoraj vse kar je mogočega imam v hladilniku tako, da moj hladilnik je prepoln.
No, sedaj sem vse naredila oz. počistila in sem pošpricala z eno močno tekočino, ki vsi takšni mrhovinarji pocrkajo. Sedaj me zanima kako bo jutri?
Vam poročam!
Hvala vsem
Lep pozdrav

New Report

Close