Zakaj?
Pozdravljene mamice
Moj sinko (4) leta že cca. 1 leto je čez dan brez pleničk, ponoči pa obvezno mora imeti plenico, ker tudi 1x na noč pije čaj. Kje je problem?
Problem je v tem, da se je pričel lulati v hlačke. Včasih sploh ne pove in se kar polula. V vrtcu isto tako dela in to samo 1x. Vprašam ga zakaj lula pa pravi saj ne bom več pa zopet. Kaj menite mamice zakaj se zopet čez dan polula v hlačke? Kaj naj?
Hvala in lp,
Naša ta mala se je tudi pred ene pol leta skoraj vsak dan malo polulala, pa se ni nič posebnega dogajalo. Čez dva tri tedne je blo pa spet vse vredu. Morda je tudi vaš le v neki fazi? pa če dobro premislim, je bla tudi lih kako leto dni suha, ko se je to dogajalo. Zdi pa se mi, da se je to zgodilo vedno, ko se je kaj igrala, ali pa se ji je kaj dogajalo in se ji pravzaprav ni ljubilo iti na wc.
LP
Joj, Pokec in tabea, sedaj mi je kliknilo v glavo kaj je. Opazila sem, da se polula od veselja. Drugo nič ne more biti. Doma nimamo dojenčka, je samo on v pozornosti tako, da sedaj zadnje čase smo mu preurejali njegovo sobo tako, da je dobil tudi novo sobo, novi TV. in predvajalnik za CD-ja, da lahko gleda Nodija:)))
Mislim, da bo to – to?
Hvala pupike
Lep pozdrav
Takoj ukiniti ponoči čaj in pleničke in resen pogovor, da se to ne dela, otrok je star 4 leta in lahko dojame kaj se sme in kaj ne. Izberi pravi način, ne silo in kreg, mogoče ljubka zgodba o dečku njehovil let, ki le lulal v hlače in ga nihče ni maral ali podobno…Mogoče na tak način kaže svojo stisko, je doma vse vredu??? Važe družinske razmere…vse to spada zraven v otroško psiho…če to ne bo pomagalo pa po nasvet k pediatru najprej…
pri 4 letih bi lahko že bil brez pleničk tudi ponoči, to je le razvada!
Se strinjam, poskusite tudi ponoči brez pleničke. Tudi nam se je dolgo zdelo, da naša žverca rabi pleničko tudi ponoči, ker je zvečer dosti spila in tudi ponoči se je vsaj enkrat zbudila in spila malo vode. No, enkrat smo pa pozabili kupiti pleničke in sem ji zvečer rekla, da pleničke ni in da se ne sme polulat in lej ga šment, ta mala se je ponoči zbudila, me poklicala in šla lulat. Po nekaj nočeh pa še to ne več.
Morda se vam le zdi, da brez pleničke ponoči ne gre..
LP
aja, pa še to, prej je bla pa zjutraj plenička vedno polna. Ker jo je mela, se je pač polulala vanjo.