morski prašiček…
Mi ga imamo. Kletka majhna res ne more biti, ker m. prašiček zraste.
Naša kletka je kar velika:višina 50,dolžina 70, širina 50 cm.
Notri ima ša manjšo hiško iz lesa, kamor se skrije. Pa smo v enem letu že dvakrat odprtino za vrata povečali.
Je nor na solato, itak pa stalno nekaj gloda.
Ima napajalnik za vodo in posodo za brikete in eno za sadje, korenček…
Kletka dolga najmanj 90 cm vse ostalo, kar je manj je mučenje, saj mp zraste in potrebuje prostor za tekanje, hiško za skrivanje in spanje, kot kjer ima travo in hrano + vodo…
Metuljčica tebe pa prosim, da razmisliš o velikosti kletke svojih mp-jev, ki je premajna za enega samega, ne pa celo za dva….
Velikost hišice 90x50x50. Pa še ta se mi počasi zdi premajhna za vse njene norosti.
Ja, kar se pri nas spanja v hišici tiče :)))) Spi v kotu kletke, na hišico spleza, če mora kaj videti oz. da česa ne spregleda :)) Če pa ji je dolgčas, vtakne smrček v odprtino za okno ali vrata in dviguje kletko toliko časa, da jo prevrne. Potem je pa OK :)))
Mi smo pa imeli bolj malo hiško zanj, ampak je vanjo bolj hodil spat, jest in pit. Pardon, jedel je večinoma pri naših nogah, pod mizo. Pustili smo mu, da je tekal po stanovanju, ampak se je tako raje zadrževal tam, kjer smo bili mi. Če se nismo igrali z njim, se je postavil zraven nas in nas opazoval. Je pa res, da smo tistih osem let intenzivno odstranjevali njegove kakce, pa tudi kakšno lužo je kje naredil. Zunaj na travi, pa smo mu kje v senci naredili tako ogradico, da se je lahko pasel.
Res je bil razvajen.