Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj kuhate tiste, ki dojite?

Kaj kuhate tiste, ki dojite?

Ojla!
Kaj kuhate mamice, ki dojite? Pravijo, da ne smemo jesti čebule, česna, sveže zelenjave, sadja, brokolija, cvetače, čokolade, ostih začimb, brstičnega ohrovta itd.itd. Ja kako pa naj potem kuham raznoliko hrano? Saj vsak dan meso s krompirjem (testeninami ali rižem) ne morem več jesti. Pa za večerjo jem ponavadi pašteto ali jogurt, drugih idej pa nimam…….
Help

Jaz vse jem in kuham. Samo pazim, da ni preveč pikantno.Aja, pa fižola in graha ne uporabljam.

lp

Prvi mesec sem sicer pazila kaj sem jedla in kot praviš ti sem imela na jedilniku vsak dan samo nezačinjeno meso, kuhano zelenjavo in krompir. Na koncu sem že pokonci sanjala pizze, klobase in podobne zadeve … Kok je blo fajn, ko sem po prvem mesecu začela jesti vse od kraja .. :)))

Jaz sem kuhala normalno… izogibala sem se fižolu, brstičnemu ohrovtu, zelju… na začetku nisem jedla solate…
Čokolada… brez bi težko preživela :o)
Brez česna, čebule je jed brez okusa (edino, če uporabljaš vegetpo ali kaj podobnega).
Okusi menda prehajajo v mleko in tako naj bi se že dojenček navadil različnih okusov. Če pride do kakšnih težav, poskusiš ugotoviti, kaj je škodilo…
No, pašteta je pa zadnje, kar bi jaz jedla v času dojenja…

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ne pretiravaj, skuhaj si vse razen nekaterih stvari, kot so že druge omenile( zelje…; čeprav sem jaz v porodnišnici dobila drugi dan po porodu zelje, tretji dan pa grah tako da…. ). Jaz tudi brez čokolade nisem mogla, glede paštete pa tako kot je rekla Vladka!
Ti kar vse jej v mejah normale!!

Jaz sem se pazila en mesec, potem pa ni šlo več. Sem pa šla počasi, vsako novo stvar sem jedla v malih količinah in opazovala, če bo kaka reakcija. No, do sedaj je blo vse OK, tako, da jem v normalnih količinah vse (razen tistega, kar napenja). Sem pa v nedeljo jedla mandarine in je tamala vsa pikasta in danes ni bila cepljena (malo sem pozabla na to cepljenje – ponavadi nisem jedla nič novega pred posvetovalnico, da ja ne bi blo kaj).

V glavnem počasi pa bo.

LP

Jaz tudi jem vse normalno in kuham vse. Pozanimala sem se glede ‘prepovedi’. Surova čebula in česen baje ogabno spremenita okus mleku. Stročnice (v zrnju) so problematične zaradi napenjanja, stročji fižol pa lahko mirno jeste. Gobe niso preveč priporočljive, čeprav jih sama normalno jem v juhi in ni nič težav. Glede svežega sadja in zelenjave je treba preizkušati: največ alergij je na arašide, breskve, jagode, kivi. Sama sem vse to že jedla in mala Petra nima nič proti. Izogibam se le močnim začimbam (muškatni oreh itd.) in pekočim stvarem. Čim manj je treba jesti zmrnjeno in konzervirano hrano in čim več sveže, doma pripravljene. Glede na to, da dojimo, pa potrebujemo res kakovostno, čim bolj raznoliko hrano in seveda veliko tekočine dnevno…

kuham vso zelenjavo, enkrat s sirom, drugič maslo, olivno olje gor…testenine, riž, krompir….čebule res malo manj…ribe in belo meso, izogibam se svinjini….ne jem zelene solate, pomaranč in ostalih agrumov, mleko pa v zmernih količinah npr 2dcl+ en jogurt na dan….in je kar ok….vetrove imamo pa po mojem zato, ker je mali hudo požrešen in med dojenjem hlasta in golta zrak

lp

Z najino 27 mesecnico se se zmeraj dojiva. Vedno sem jedla cisto vse, razen arasidov. Tretji dan po porodu je moz skuhal indijski curry, precej pikanten, pa sem pojedla, brez da bi se sploh spomnila, da bi morala kaj paziti, in ni bilo nobenih problemov. Kolikor vem, ce je z otrokom vse v redu, lahko jes cisto vse po vrsti. V kolikor ima otrok krce ali kaj podobnega, pa lahko zacnes malo paziti na kaj otrok reagira negativno. V principu pa lahko jes vse! Jaz sem, in ni imela hcerka nikoli nobenih problemov.

Pa ne prevec komplicirat, se posebej pri sadju in zelenjavi, ker tvoje telo se krvavo potrebuje tiste zdrave vitamincke in minerale, ki se pri tipicno slovenskem prekuhavanju cisto unicijo!

LP,
Meli

New Report

Close