Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek otroške vrtne hiške – so uporabne?

otroške vrtne hiške – so uporabne?

Imamp pet in dvo letne otroke in atrijsko stanovanje. Tavečja me vseskozi žica za nakup take otroške vtrne hišice. Sem si nagledala eno tako čisto solidno (cena da te kap, ampak OK, bi babice sofinancirale za RD), bolj se bojim, da bo nekajkrat aktualno, potem pa konec. Pa že tako je atrij bolj micen…

Kakšne so vaše izkušnje? Če jo imate, kje ste jo kupili, ali se tudi lesene dobro obnesejo, na kaj je treba biti pozoren?

Če imate micen atrij, bi se mogoče raje zdilali za šotor?
Mi hiške sicer nimamo, kjer jo pa imajo, se pa moja dva utaborita v njej.

mi imamo na vrtu veliko leseno in vsi otroci iz vasi se igrajo notri. Res aktualna zadeva. Plastične pa … kar sem videla ni vredno tega denarja.

B*, kakšno in kje ste pa kupili?

metuljčica, šotor ni najboljša rešitev, ker se trava pod njim nemudoma požge in v principu ga ne moreš pustiti 6 mesecev zunaj, vsaj za moj filing ne. Jaz sem gledala leseno hiško, ki je nekoliko dvignjena, “na kolih”, tako, da se mi zdi to nekako boljša rešitev. Atrij je velik cca 50 m, povprečne hišice pa niso vešje od cca 2m2.

mi smo jo sami naredili, je na kolih + tobogan + spodaj otroška mizica s klopmi.

naša je kar velika, ampak če delaš sam si jo pač prilagodiš + veliko ceneje in kvalitetneje ,,,

Toys or us ima krasna zunanja igrala!
Poglej njihov katalog.

B*,

a mi lahko poveš kaj več o tem, kako hiška zgleda, kako je velika, kje ste dobili material, koliko časa vam je pobrala izdelava itd?

Šotor lahko vsak dan zložiš in pospraviš….

Tudi mi imamo na vrtu hišico + balkon + tobogan!

Naredili smo jo sami in postane aktualna, kadar se na vrtu zberejo sinovi prijateljčki.

Zraven je tudi peskovnik, ki je bolj aktualen, tudi če je sam.

Zato menim, da če imate material je bolje, da jo naredite sami, kot pa da date cel kup denarja za to, da se bo otrok kdaj pa kdaj igral v njej!

lp

Mi smo jo dobili…sicer kupljena v TUŠ-u…..izgleda bolj ” švoh “…ma je zdržala že vse nalive, pa burjo….pa vse možne rojstne dneve ter odpiranja – zapiranja -loputanja…..

Mi imamo 3 leta in je še vedno full aktualna….trenutno imamo notri spravljene igrače ( voziček, kolo, avtek… )

Tudi če bi jo morala kupit sama bi to storila in zanjo bi dala tudi 100 EUR in več, ker vem kako mala v njej uživa….

mi radi delamo z lesom 🙂 pa smo se zato lotili kar velikega projekta. Hiška je kar velika – cca. 1,5 x 2 m. Stoji na več kolih. Ima 2 okna in velika vrata, pravo streho in balkon z ograjo. Material smo nekaj kupili, nekaj pobrskali doma ( pri hiši se vedno kaj najde). Tobogan kupili, prav tako mizo s klopmi, ki je pod hišo. Zraven imamo tudi mi peskovnik kot pri Anji. Mali 2letnik se že celo zimo igra z vso gradbeno mehanizacijo ob peskovniku. Cele ure uživa v njem. Ob hiški je še gugalnica in plezalna vrv + plezalna lestev.

Ampak pri nas je dovolj prostora. Imajo pa bližnji sosedje eno tako lušno hiško na drevesu, ki ima samo pod in do sredine ograjo + zasilno streho. Dol gre še tobogan. Hiška je 1x1m.
Ampak po mojih izkušnjah otroci radi odpirajo in zapirajo okna, vrata, pa rožice imajo radi ob hiški (mojadva jih imata cel kup – jih zalivata)

taka lesena hiška tudi ni poceni … ampak zdrži sigurno dlje od PVC, ki so na tržišču. Če pa želiš kupiti PVC kvaliteto, pa moraš kar fino seči v žep.

B*, a imaš kakšne slikice? Mi bi tudi zbijali. 🙂

pusti mail

[email protected] Hvala!!!

B * spremljam tole debato in tudi jaz bi te lepo prosila za slike hišice.

Hvala in lep pozdravček

B*, lahko še meni pošlješ slikico, prosim?
[email protected]

New Report

Close