rdeča hrapava koža pri 2,5 letniku
Moj 2,5 letnik ima včasih in zdaj v tem obdobju zadnje 4 dni na oba lička rdeča, in koža je hrapava.Nima vročine, je malo prehlajen ampak normalno razpoložen in vse.Jaz sem opazila da je mogoče (ampak ne vedno) občutljiv na hladno, toplo.Po kopanju ima še bolj rdečo.
S čim mu naj to mažem, ker se mi zdi da je koža malo izsušena.
Preden gresta na zrak, mu namaži lička s kremo. Jaz uporabljam Bubchen kremo za zaščito pred vetrom in mrazom (dobiš jo v Mercatorju). Če ima lička zvečer rdeča (vneta koža), jih namažem pred spanjem z Aderma mlekom. Naslednji dan je OK. Otroška koža je veliko bolj občutljiva, zato se rdečica zelo hitro pojavi.
lp, t
Bodi pozorna na to, ali ga izpuščaj srbi ali ne. Če je prisotna srbečica, je možna alergija na kakšno hrano ali respiratorne alergene. Značilno za atopični dermatitis, ki je posledica alergij, je tudi to, da se izpuščaj v vodi bolj pozna.
Lahko pa je samo posledica stalne mokrote, npr. če je otrok prehlajen in si izcedek iz nosu večkrat razmaže po ličkih, večkratno umivanje po vsaki jedi ipd., kar vse kožo še dodatno izsuši.
Na voljo je več dobrih krem, pomembno je, da dajo koži dihati in so na bazi olja. Tudi moja je imela nekaj časa suho kožo po ličkih v obdobju prehlada in ji je zelo pomagala Babylove krema za obraz, kupljena v DM-ju.