12.člen zakona govori…
…Veterinarska organizacija mora vodoti register psov,ki so povtročili resne poškodbe človeku ali živali in so pogosto kazali napadalno vedenje(v nadaljnem besedilu.nevaren pes).
Obvezno moar biti na povdcu in nositi nagobčnik.
Vir:zakon o zaščiti živali.
Tako,da v bodoče,ne širite laži,v Sloveniji ne nevarnih pasem so nevarni psi.
Mene je pred časom v trgovini hotela ugrizniti čivava. Je gledala iz torbice lastnice, ki je stala pri pultu in govorila s prodajalko, jaz pa sem stopila zraven, ker sem takisto hotela nekaj vprašat.
Nekateri ljudje imajo nerazumen strah pred dvigali, pa ta zato niso prepovedana. Ne svojih strahov posploševat. Prav vsak pes je nevaren, če pride v roke nevarnemu človeku. In veliko več šans je, da vas bo kdo udaril/oropal/sunil (če prometnih nesreč sploh ne omenjamo), kot da vas bo ugriznil pes.
Se pridružujem mnenju modre. Tudi meni gre kar kri v glavo, ko se mimo mene sprehodi velik pes in nekateri lastniki psov prav uživajo v tem.
Pes je toliko nevaren kot je nevaren njegov lastnik, vse je odvisno od vzgoje in discipline – tako kot pri otroku.
Lastniki psov – dajte pse na povodce, ko hodite mimo množice lljudi, ko ste sami z njimi pa delajte kar vas je volja!
modro napisal:
> zame so nevarna pasma…s s tistim členom si pa lahko nekaj
> obrišeš, ker mi ne bo prav nič pomagala, če me ena taka mrcina
> ugrizne
Tudi če te ugrizne zlati prinašalec, kar je (glede na njihovo število) veliko bolj verjetno, si boš lahko s tem le rit obrisala. Tako da ne vem, kakšna je povezava s pitbuli.
Ja, zakaj lastniki psov tako zelo skočite v luft, če kdo pse pokritizira. Jaz se jih tudi bojim (neprivezanih) in takih, ki jih ne poznam. In, če se le morem se umaknem, ko vidim da gre po ulici neprivezan pes. Pa tudi privezanim, ki jim lastniki dovolijo, da te povohajo (saj ni nič hud…). Pa zelo mi gre na živce (živim skoraj sredi mesta) ena gospa z enim ogromnim psom, za katerega ne vem kakšne pasme je, ki ga vedno pelje na sprehod na ulico in parkirišče, vedno odvezanega. Pes je mlad in se mu popolnoma zbezlja, ko ga odveže, ona pa stoji sredi parkirplaca in se dere nanj – uboga je itak nič. No, in na tak “sprehod” ga vozi ob sedmih zjutraj in se dere, dere, dere…in me ob vikendih vedno zbudi. Pa da o pasjih drekih ne govorim! Kolikokrat sem z otroških čeveljcev praskala tisto svinjarijo. Tako da, malo kulture prosim!