Še kar ne dobivam narocilo iz kitajske (aliekspres) !!!
Ma ne – tista obvestilna aplikacija za sledenje pošiljke je sedaj čisto nezanesljiva, Kitajci to namenoma delajo, kao da je že v naši državi. Pa še sploh ni. Ker se zavedajo, da je logistika zdej po Evropi štopirana, ker imamo virusno krizo – enako, kot je bilo pri njih do pred treh mesecev.
Ker po drugi strani sem pa jaz dobile dve pošiljki marca, ko je po tisti obvestilni aplikaciji za sledenje pošiljke pisalo, da je pošiljka še pri letalski družbi na Kitajskem, pa je že bil pakte v mojem nabiralniku… tako da, čista nezanesljiva zmeda – kot se ni za zanašat na njihova poslana obvestila, da je roba že pri nas.
Sicer je pa tudi možno, da pošta Slovenije sedaj zavlačuje s pregledi robe s Kitajske, ker ne sfolgajo; sploh če so zneski tako visoki, da je treba DDV obračunat ali pa še celo carino. Jaz čakam še en paket, mi Aliexpres piše, da je roba že pri meni, pa s strani pošte še nič – predvidevam, da bo vsaj DDV za plačat, če ne celo carina, ker je znesek nad 100 eur.
Ja,samo problem bo, če pošiljka res ne bo prispela do naročnika, Aliexpres čas za reklamacijo in povrnitev stroškov nakupa potem zamudiš ( open dispute -ko lahko odpreš ugovor je potem mimo), ker oni lahko trdijo, da si robo dobil. Jaz odprem ugovor po dveh mesecih, če ne dobim robe – ker tudi oni podaljšujejo rok dostave/dobave naprimer ( avaiting delivery)…
Naši ga kronajo, pri nas nič ne morejo, sem trdno prepričan v to. Pri meni je bilo enako, pošiljka bila v Sloveniji, nato je po dolgem času kazalo, da je v Belgiji , zatem znova na Kitajskem. In ko je drugič štartala s Kitajske je prišla ekspresno hitro. Verjamem, da so bumbarji res poslali nazaj, ker je bila na paketu nalepljena čez naslovno nalepko še ena nalepka.
Bom videl sedaj, je spet narisano, da je po nekja dneh šlo iz letlišča ba Kitajskem dalje.
Če ugotovijo, da gre za ponaredek, nič več ne obvestijo?
[/quote]
Seveda obvestijo, samo multinično tega ne ve in je foušljivo. Meni je trajalo mesec in pol,da sem dobil pošiljko, niso pa niti davka obračunali, čeprav je vrednost krepko presegala 22 evrov, to menda v skafandih premeščajo kitajske pošilke pri nas, se nihče ne upa blizu.
Seveda obvestijo, samo multinično tega ne ve in je foušljivo. Meni je trajalo mesec in pol,da sem dobil pošiljko, niso pa niti davka obračunali, čeprav je vrednost krepko presegala 22 evrov, to menda v skafandih premeščajo kitajske pošilke pri nas, se nihče ne upa blizu.
[/quote]
A ok, hvala.
V skafandrih so lahko pa kar za delo z vsemi pošiljkami, je vseeno ali pride iz Kitajske, Uk ali pa ZDA.
Vsi vibratorji so “mejd in Čajna”, da ne boš v zablodi in brezveze težil.. Samo poslani iz Čajne so ponavadi 3x cenejši ( isti model), kot po štacunah v Evropi- trgovska marža in logistični stroški jasno… Pa požrešnost trgovca ….
[/quote]
Ne vem, me v bistvu niti ne zanima. Vidim pa da ti ne ločiš klaj je original, saj je original lahko tudi izdelan na kitajskem in največkrat je pri tehnični robi. Torej kaj si hotelo povedat, da ne veš, kaj pomeni original in kaj ponaredek?
Glede ponaredkov… če se neka firma odloči, lahko preganja kupce ponaredkov. Ponavadi zahtevajo, da plačaš uničenje izdelka. Je včasih krožil nek seznam, kateri so taki, ki preverjajo (Na pamet Guci, Armani, Adidas,…)
Če firmo B.K. za Slovenijo in ne zahteva preverjenja, lahko naročiš cel kontejner cheap robe pa ne bo nič posledic.
Pa seveda cariniki ne pregledajo vsega. Večji je paket, več je šanse da pogledajo. Za palec majhen, pa je lahko vreden 10000€ bo šel prej čez, kot ena blazina vredna 5€.
Ne vem, me v bistvu niti ne zanima. Vidim pa da ti ne ločiš klaj je original, saj je original lahko tudi izdelan na kitajskem in največkrat je pri tehnični robi. Torej kaj si hotelo povedat, da ne veš, kaj pomeni original in kaj ponaredek?
[/quote]
Kopunček, ne repenči se preveč na kopici gnoja. najdi si drugje “rdečo nit” za drpanje.
Kopunček, ne repenči se preveč na kopici gnoja. najdi si drugje “rdečo nit” za drpanje.
[/quote]
Aja, saj ni bilo niti za pričakovat, da boš ti dojelo, da so originali prav tako narejeni na Kitajskem….eh. Nihče ti pa ne jemlje pravice, da še naprej verjameš, da vse nastane v trgovini v katero greš.jaooooo, ampak to pa si težko predstvljaš, da je odraslo kljuse toliko zabito, da res čisto ničesar ne ve.
Aja, saj ni bilo niti za pričakovat, da boš ti dojelo, da so originali prav tako narejeni na Kitajskem….eh. Nihče ti pa ne jemlje pravice, da še naprej verjameš, da vse nastane v trgovini v katero greš.jaooooo, ampak to pa si težko predstvljaš, da je odraslo kljuse toliko zabito, da res čisto ničesar ne ve.
[/quote]
Zmanjkalo hlapljivega etanolnega pogonskega goriva, da si tako tečen? Najdi si drugo metodo sproščanja ali pa še naprej z glavo butaj ob zid.Žal si samo en vsakodnevno najedajoči trol, ki mu je v glavi zakisalo in zaciklalo določene nevrone na določeni stopnji, oziroma trol, ki ga žaljivke nametane na forum pripeljejo do ekstaze in naslade. Jihaaaaaaaa, z dodatkom biča po lastni tazadnji seveda.
Zmanjkalo hlapljivega etanolnega pogonskega goriva, da si tako tečen? Najdi si drugo metodo sproščanja ali pa še naprej z glavo butaj ob zid.Žal si samo en vsakodnevno najedajoči trol, ki mu je v glavi zakisalo in zaciklalo določene nevrone na določeni stopnji, oziroma trol, ki ga žaljivke nametane na forum pripeljejo do ekstaze in naslade. Jihaaaaaaaa, z dodatkom biča po lastni tazadnji seveda.
[/quote]
Sem prepričan, da te nihče ne prisili v to, da cviliš kot nesocializiran žepni cucek v vsaki temi za mano, ha?