Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dolgoročno varčevanje za novorojenčka

Dolgoročno varčevanje za novorojenčka

Mene pa zanima, kje in na kakšen način dolgoročno varčujete za svoje otroke?

Sama bi za našega sončka mesečno vplačevala nekje po cca. 40 EUR, pa ne vem katera je najboljša varianta. Varčevanje pri banki (ala “Zlati ključek”, “Modro varčevanje”), naložbeno zavarovanje z varčevanjem, varčevanje v vzajemnih skladih? Za dobo 15 – 20 let.

Kaj torej priporočate?

Modro varčevanje je za dobo 5 let. Potem moraš dvigniti, verjetno pa lahko položiš naprej, ponovno.

aja, mi ga imamo, ja. Pologam pa bivših 5.000 sit. Oz.otroški dodatek imam preusmerjen na njegovo knjižico.

Oba imata zavarovalno polico JUNIOR pri Zavarovalnici Triglav.

LP Maja

Lep pozdrav !

Dvoje pravil:

– ne varčuj pri bankah in zavarovalnicah, ker so prenizke obresti

Izjema je življenjsko zavarovanje z varčevalno komponento

– ne sklepaj polic na otrokovo ime, ker boš imela v primeru dviga težave s CSD – denar je namreč otrokov

Banke torej na tako dolgi rok absolutno odpadejo, če nočeš metati denarja skozi okno. Jaz sem se skoraj zjokala, ko sem dobila obresti od rentnega varčevanja.
Preostanejo ti torej skladi ali pa življenjsko zavarovanje z vlaganjem v sklade – ampak na tvoje ime.

Kar se skladov tiče: plačaš davek na dobiček!

Mislim, da po dvajsetih letih ne več. Se pa z leti obdavčitev znižuje.

Sicer pa plačaš to tudi za bančne obresti.

Življensko zavarovanje se lahko sklene šele, ko je otrok star 14 let. Tako da menda ostanejo samo raznorazna varčevanja v skladih. Sicer so pa tudi banke ok, za ziheraše, ker mislim, da so obresti vsaj takšne, da pokrijejo inflacijo (seveda pri vezavah …).

Življenjsko zavarovanje za otroka itak nima smisla, ker otrok nikogar ne preživlja. Zavaruje se starš.

Ravno ti si govoril/a o življenskem zavarovanju, ka-li ?

In ravno jaz sem dvakrat poudarila, da ne sme biti na otrokove ime.

Zakaj bi to poudarjala, če je za otroka sklepanje itak nemogoče ?

Da je nemogoče, sploh vedela nisem. Jaz sem govorila bolj splošno, tudi za varčevanje v skladu.

Nikakor v banki, ker je katastrofa nizko obrestovanje.
Torej v skladih ali skozi nalozbeno zz. V kolikor varcujes samo na racun v skladu (enako velja za banko), bodo sredstva obdavcena in v kolikor tebe ali partnerja ne bo vec, ne bo nihce vec vplaceval v ta sklad. skozi nalozbeno zz pa sta zivljenjsko zavarovana s partnerjem in v kolikor se kateremu zgodi kaj hudega, bo otrok vseeno prejel znesek, ki bi ga sicer starsa privarcevala.
Mi imamo za otroka nalozbeno zz pri Triglavu.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Javi se mi na mail, pa lahko kaj več rečeva o varčevanju v skladih preko Fondpolice. Hvala

mija, spet delas mal biznis preko foruma?
Nimas dovolj strank in si jih moras na forumu nabirat?

Ce je denar otrokov in je varcevanje dolgorocno namenjeno otrokovim potrebam, mi starsi tako in tako nimamo nic pri tem.

Nasa ima sredstva razprsena v vecih skladih, seveda na njeno ime. Tako se mi zdi prav.

New Report

Close