Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katera rožica je to?

katera rožica je to?

ima koničaste liste, dolge, na sredi pa rdeč cvet, ene 15-20 cm visoka….kako se imenuje in kako naj jo zalivam- a v tisti cvet ali normalno v zemljo?

a je slučajno podobna tejle guzmaniji?

4 po vrsti navzdol

Kako se ji reče se ne morem spomniti. Zalivaš pa jo v cvet in pa malo tudi zemljo. Meni osebno je zelo lepa, tudi rozast cvet, ampak kaj ko iz matične rastline nikoli več ne cveti:(((

A je taka?

zalivaj v rozeto,ne s trdo vodo , postano al pa z ustekleničeno.pa če zaliješ zemljo okol tud ni panike.ko odcveti,vzgojiš nove rastline z mladički okol nje.

Mogoče flamingovec – Anthurium scherzerianum? Ta doseže 22-50 cm v višino, lahko da je tudi Klivija ali Jermenovka – Clivia miniata.
Daj bolje jo opiši in če ti bom lahko pomagala ti bom z veseljem.

ja, taka kot na teh slikcah….no, cvet niti pod razno ni tako lep :)))

hvalaaa :))

no tale guzmanija je, kot na teh linkih

Lahko da je Guzmanija, ki je na slikah ki so ti jih poslale forumovke, podobna njej je tudi Neoregelija – Neoregelija carolinae.

sem zdaj pogledala na googlu tudi tole neoregelijo, pa moja ni, je kar tista guzmanija (smešno ime :))

Guzmanija – potrebuje veliko vlage, zato zalivamo poleti 2-3 krat na teden, pozimi pa enkrat na teden. Najboljša je mehka deževnica.

Zalivaj jo v cvet, v srednji lijak v katerem naj bo vedno za 2.5 cm vode.Vodo vsake tri dni zamenjaj.
Lahko pa lonček postaviš v podstavek z vodo in peskom ali drobnim prodom. Dno lončka ne sme biti v vodi.
Poleti jo rosimo vsak dan, pozimi po potrebi.
Liste briši z vlažno krpo in ne uporabljaj listnega loščila.
Pazi, da ne bo na prepihu.
Odstranjuj le poškodovane liste,pod poškodbo, drugega ne reži.

Drugače pa Guzmanija spada med manj zahtevne rastline.

ojej, jaz jo pa zalivam enkrat na 10 dni približno, čudno da že ni umrla, hvala za tole

kako pa naj izvedem tole z vodo v podstavku, če lonček ne sme biti v vodi?

Pomembno je da je vlažno – da je vlažen pesek.

Pa da ne boš slučajno mislila da sem tako pametna kar se rožic tiče. Prepisala sem ti iz knjige. Je pa res da se za rožice zelo zanimam.

lp

Meni pa se je cvet posušil:( listi pa so še čisto ok… Se da to še kako rešit? ali to pač tako je?

Lp

Po cvetenju rastlina odmre in to je nekaj povsem običajnega. Če temperatura ni prenizka bodo pognali zarodni poganjki.
Življenska doba Guzmanije pa je itak samo 2 – 3 leta,odvisno od hitrosti razvoja.
lp

New Report

Close