Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kemične enačbe

kemične enačbe

Vem, da vse veste:Etanojska kislina, etanol, propanojska kislina, butanal,Hvala Vam v naprej in LP.

ocetna kislina (etanojska kislina) – CH3COOH(l)

propanojska kislina (metilocetna kislina) – CH3CH2COOH

butanal C4H8O

etanol C2H5OH

lp,

ewy

lp, ewy

nekaj je tu

lp

Ga/gsp Ewy!Prosim , če mi lahko napišete,kje lahko dobim te podatke.Še enkrat hvala na hitrem odgovoru, LP.

Tukaj je link do povezav na fkkt: kjer je takorekoč vse. Na spodnjih povezavah pa to kar iščete.

lp,

ewy

lp, ewy

Imam za uredit enačko za reakcijo med kaŁcijevim hidroksidom in ževpŁovo(6) kisŁino.nisem prepričana da imam prav.pride mi takoŁe : Ca(OH)2 + H2SO4 –> CaSO4 + H2O..je tako?

Ja imaš prav, samo da nastaneta 2 vodi (H2O). Če zmešaš kislino in bazo vedno dobiš sol in vodo. Pazit moraš pa tudi na to da se ujema število molovatomov na eni in drugi strani enačbe.

Če pa še kaj rabiš pa kar vprašaj

kako pa bi vedŁa da nastaneta (H20) 2x??ja vem potem morm še uredit enačbo..

ne sej to ne veš vnaprej, sej si napisala da moraš uredit enačbo. pa sem ti samo to še pripomnila.

ajaa..hvaŁa..fuŁŁ hvaŁa..u petek pišemo pa tko rečen nimam pojma =D..hvaŁa še 1x..Łep dan*

s5 iisT..deŁam vaje pa se mi je pr eni naŁogi zatakniŁ..pr enačbi za reakcijo med aŁuminijavim hidroksidom in žvepŁovo(6) kisŁino.po mojm pride to takoŁe : Al(OH)3 + H2SO4 –> AlH2SO4 + H2O..pa se mi dozdeva pa ni praviŁno..urejanje mi pa tudi deŁa težave :S :S..če znate prosim povejte..huaŁa že u naprej..cHaaau*

2Al(OH)3 + 3H2SO4=Al2(SO4)3+6H2O

poglej Al je3+
SO4 je 2-, če jih daš skupaj mora biti 0
potem pa urediš enačbo

hvaŁaa fuuŁ..

Če veste, vem pa ,da veste:Zapiši in uredi enačbo za reakcijo med :magnezijevim hidroksidom in fosforjevo kisline
aluminijevim hidroksidom in ogljikovo kislino
magnezijevim hidroksidom in žveplovo(VI) kislino
” ” žveplovovodikovo kisliono
kalcijevim hidroksidom in žveplovoVI)kislino
aluminijevim hidroksidom in ” ” “
Da vidim, če kčerka to ve.Hvala in LP.

Če veste, vem pa ,da veste:Zapiši in uredi enačbo za reakcijo med :magnezijevim hidroksidom in fosforjevo kisline
aluminijevim hidroksidom in ogljikovo kislino
magnezijevim hidroksidom in žveplovo(VI) kislino
magnezijevim hidroksidom in žveplovovodikovo kisliono
kalcijevim hidroksidom in žveplovoVI)kislino
aluminijevim hidroksidom in žveplovo kislino(VI)

Da vidim, če kčerka to ve.Hvala in LP.

3Mg(OH)2 + 2H3PO4 = Mg3(PO4)2 + 6 H2O
2Al(OH)3 + 3H2CO3 = Al2(CO3)3 + 6 H2O
Mg(OH)2 + H2SO4 = MgSO4+ 2H2O
Ca enako kot pri Mg
2Al(OH)3 + 3H2SO4 = Al2(SO4)3 + 6 H2O

mogoče si mislil z žveplovo enkrat (IV) in enkrat (VI):
če je (IV): je namesto SO4 , SO3 sicer pa je enaka

Pa veliko uspeha, potem pa sporoči kako ti je šlo.
M

Kaj naj rečem.Še enkart Vam hvala.Če bom še kaj rabila, se bom kar tukaj še oglasila.Vam pa to gre.Bravo.

će boš še kaj rabla najbolš da odpreš novo temo, ker je zoprno gledat za ful nazaj.
pa veliko sreče v petek
M

New Report

Close