Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rolerji – kaksni in kateri?

Rolerji – kaksni in kateri?

Pa dajmo malo se o rolerjih.

Rada bi si kupila rolerje. Do zdaj smo sinu kupovali tiste, ki so bili nastavljivi za nekaj stevilk. Letos nosi zadnjo sezono, potem mu bomo pa kupili “taprave”. Ampak preden mulcu kupimo taprave rolerje, bi jih imela mama.
Meni tiste oznake ABEC3,5,7 in velikosti kolesck nic ne pomenijo. Mi lahko kdo svetuje, kaksne rolerje naj si nabavim za zacetek, na kaj naj pazim in katere oznake so zame kot zacetnika primerne (aja, drsala sem svojcas zelo dobro – trenirala drsanje).

Hvala za pomoc :))

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Roces, vsaj ABEC 5.

Ne sparaj na 10 EUR razlike in ne kupuj čungalunge iz Hoferja in podoben stuff.

Ocka

Jaz imam K2, ostali člani familije pa roces in head. Vsi smo z njimi zelo zadovoljni, res pa imamo “taboljše” rekreativne modele. Če se ti ni odveč zapeljat na Gorenjsko, v Naklo (kakšnih 5 km od Kranja), ti svetujem obisk trgovine Asa (so zastopniki za roces in druge firme). Mi vedno kupimo rolerje in drsalke pri njih. Vzrok: vzamejo si čas in dobro svetujejo, cena je nižja kot v športnih trgovinah tipa Hervis, Intersport…

Zakaj pa ne čungalunge :))) iz Hoferja?
Ali bi bili dobri za 10kratno rolanje po pol ure v eni sezoni? Za nekoga, ki se šele uči?

Aja: gre za odraslo osebo!

Cungalunga so se pri mulcu obnesle, ker je slo za krajsi cas, jaz bi pa res ene rolerje za nekaj casa. Pa glede na to, da sem drsala, sklepam, da mi rolanje ne bi predstavljalo takih tezav, da bi rabila eno leto, da s naucim.

A se ti kolescki menjajo? Kaj sploh pomeni ABEC? Pa kaksne kolescke, mehke ali trde, vecje, manjse?

Pojdi na stran , na njihov forum, tam ti izkušeni roleraši vse razložijo.

ABEC je oznaka za ležaje in njihovo kvaliteto obdelave, da ne zaidem v detajle, višja je številka boljši so, lažje se vrtijo, manj trenja povzročajo ipd. Koleščka; vsaka bodo dobra za rekreativno rolanje. Previdno na mokrem 🙂

Ocka

Odvisno za kaj jih boš uporabljala…
Najprej oznake, ABEC3, 5,7 pomeni kvaliteto ležajev, višja številka je, boljši so, potem trdota koles se označuje z številkami 78B, nižja številka je, mehkejša kolesa so in bolj primejo na asfaltu. Naslednja oznaka na koleščkih je pa za velikost, naprimer 80mm, je pa trend za novejše rolerje, da imajo kolesa 90 mm ali celo 100 milimetrska in večje kolo je, hitrejše se boš peljala. Sam sem začel na kotalkah, potem na ročesevih rolerjih, katerih sem uničil kar nekaj in sedaj imam znamko Fila s katerimi sem zelo zadovoljen, so rekreativni model kolesa imajo 90 milimetrska, aluminijasto podvozje, ležaje ABEC7 in poseben patent zavezovanja. Kupil sem jih pa v BTC-ju v hali A, ne vem pa imena trgovine, se ne spomnim več 😉
Malo si poglej tule:

hvala :))

jaz sem si jih kupila lani. najprej sem poskusila ene, v katerih mi je bilo zelo neudobno, potem pa sem videla druge, ki so tudi na izgled bili full lepi, pa jih probam in občutek fenomenaln. takoj sem jih kupila. je pa tako, najbolje da ti svetuje prodajalec, ampak občutek ko jih probaš pa ti vseeno mora odgovarjat.

Zaradi čevljev samo K2, za kolce in ležaje mi je pa čist vseeno, magari so ti rolerji mislim da kar dobri

New Report

Close