Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek spihati jajce?

spihati jajce?

Punce, moj zlati sinko me je malo prej obvestil, da jutri potrebuje za v šolo spihano jajce. Lepo vas prosim, kako se spiha jajce??? Surovo menda…najlepša hvala.
Prijeten večer vam želim.

surovo, ja, pa prej ga malo pretresi, da pol gre lažje ven 🙂
zgoraj naredi luknjico, lahko kar z malo debelejšo iglo, spodaj pa malo večjo luknjico; zgoraj (kjer je manjša luknjica) pa piiiiiiiiiiiiiihaš, dokler vse ne spihaš:-)

Pa uživaj!!

mene pa zanima nekaj
Ko delate te luknjice, ali katera jajčka poči, se razbije ali se luknjice naredijo čist enostavno???

lp

meni nobena ne poči, se moram pohvalit:-)
jaz dam jajčko v un podstavek, da imam obe roki fraj, nastavim iglo in jo počasi previdno tolčem z žlico, da je igla nekje do polovice not.
Vaja dela mojstra:-)

LP

ja, vaja dela mojstra in kak jajček je gotovo že počil… ampak se da! 🙂

ne, meni še noben ni počil,
je pa res, da sem do zdaj spihala celih 6 (!) jajčk, lani 3 pa letos 3:-)
sem rekorderka, a?

LP

Jaz sem jih glih včeraj spihala 8, od tega sem enega vrgla stran, ker se mi je naredila malo večja luknjica.

Delala sem pa z bormašinco in svedrom za kamen s 3 mm premera. Najprej sem ga umila, potem na obeh straneh naredila luknjici, nato prepiknila rumenjak s kvačko (čeprav ni nujno) in pihala na eni strani dokler ni šlo vse ven. Malce je težje spihat tisti del beljaka, ki je bolj gost.
No, potem ne pozabi jajca še oprat z detergentom.

Je pa od jajca odvisno, kako se ti bo naredila luknjica – če je lupina trdna, bo luknjica lepa, če pa kje lupina krhka, se ti bo pa jajce kar odprlo :((

New Report

Close