Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plazenje

plazenje

mene pa zanima kdaj in na kakšen način so se vaši malčki začeli plaziti.

Moja hči – nikoli!
Pri devetih mesecih je znala hodit, ampak še pol leta po tem je, če je padla, tam obsedela in si ni znala pomagat! :))
Potem smo jo prav učili, kako se pobere.
Kdaj je znala po vseh štirih kam prit se pa sploh ne spomnim. Vsekakor ful ful pozno. 😉

Oba sta začela nekje med 8 in 9 mesecem. Kako? Tako, kot bi ti iz sedečega položaja šla na vse štiri.

Naš sine se pa sploh ni plazil, ampak sedel na riti in se odrival z rito naprej.
Je bil tako smešen in hiter, da smo se mu zelo smejali. Star je bil pa 13 mesecev.

Naša je bila zelo veliko na tleh, obkrožena z igračami, kar je po mojem precejšnja spodbuda za gibanje. Med sedmim in osmim mesecem se je plazila vzvratno, se je pač z rokicami odrivala nazaj. Potem je pa, ko smo bili na morju, kar naenkrat poštudirala, da se lahko premika tudi naprej! In je zmagala! Plazila se je do 11. meseca, potem je pa shodila. V vsem tem času je bila res zelo aktivna, dvigovala se je ob opori, padala na rit, se na vse štiri pobrala in naprej. Sami je nismo vodili za rokice. In je gibalno kar precej spretna, moram priznat.

Toncka

New Report

Close