Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mercator/spar

mercator/spar

kateri vam je bolj ugoden (lahko naštejete še artikle) /sadje, zelenjava, testenine, mlečni izdelki, pijača, čistila
kateri ima za vas boljšo robo (kvaliteta)
kje kupujete
kaj menite o njihovih lastnih izdelkih?

Jaz predvsem v Mercatorju, ker mi je bolj pri roki, se mi pa zdi da je dražji, tako na splošno. Interspar mi je malo od rok in ker sem bolj redko tam, se tudi v trgovini ne zunajdem najbolje, in potem posledično nekja pozabim kupit, nekaj nakupim kar tako, predvsem pa izgubim še enkrat toliko časa kot v Mercatorju.

Imajo pa v Intersparu veliko boljšo ponudbo sadja in zelenjave (okusneje in dlje zdrži doma), testenine sem tudi že sprobala in so mi zelo všeč, ostalo pa niti ne vem. kakšni se vam zdijo njihovi mlečni izdelki, meni je embalaža malo mimo, zato jih ponavadi kar preskočim. Pa super mi je njihov program Sparky oblačil za naše dete, ugodno, praktično, kvalitetno.

Meni je Spar bližji – tako po lokaciji kot tudi sicer. Glede kvalitete bi se kar strinjala. Izpostavila bi edino par izdelkov njihovih znamk, ki so za nas najboljši oziroma imajo za nas najboljše razmerje cena-kvaliteta (ne rečem, da se ne najde boljših, so pa zagotovo dražji). To so: tunina v oljčnem olju (krepko presega Calvo, Rio mare…, tudi v VIP reviji so to ugotovili pred časom), maslo, toast, predpečene žemljice in baguetke, sladoledi (banjica oreh, banjica vanilija, 6-packi kornetov – vanilija, lešnik), kisla in sladka smetana. No, pa oboje pleničke, kjer ima Spar ekskluzivo kolikor vem: Sparky in Pretty baby. Oboje ustrezajo naši najmanjši ritki. Tega gre pri nas res dosti in smo zelo zadovoljni, da smo našli za nas krasne izdelke za super ceno. Mi je pa recimo njihovo trajno mleko “čudno” – tukaj pa Mercator prednjači.
Pijače komaj kaj kupujemo. Kar pa kupimo, je pa povsod enako: Cockta ali Guinness recimo. Sokove (100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} juice) pa tudi kupujemo drugje.
Sicer pri izdelkih, kjer ne opazim razlike v kvaliteti med “originalom” in trgovsko znamko vedno izberem trgovsko znamko (kaj pa vem, peki papir recimo ali pa beli sladkor).
Čistila načeloma kupujem drugje, predvsem zato, ker “mojih” nimajo v asortimanu.

Merkator imam praktično pred nosom a v njem ne nakupujem več. So se mi nekajkrat zamerili in tja jaz ne grem več.

Raje se peljem v kar nekaj kilometrov oddaljeni Interspar, kjer nakupujem že od kar so ga odprli (se mi zdi da že 15 let). Zadovoljna sem s prav vsemi njihovimi izdelki, pri njih še nisem našla slabega artikla oziroma artikla s pretečenim rokom trajanja,ali pa smrdljivega mesa, kar je bilo v Merkatorju pogost pojav.

S Sparovo blagovno znamko sem zelo zadovoljna, saj imajo kvaliteto na nivoju. Kupujem njihovo mleko, maslo, kislo in sladko smetano, testenine, kosmiče, tuno, moko, jajca, drobtine, olje, sokove 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, univerzalno čistilo, vodo (ko gremo na morje) in še bi se kaj našlo.
Izredno mi je všeč kvaliteta njihovega kruha – sploh sirovih štručk,ter ponudba in kvaliteta delikates, sadja in zelenjave.
Tudi cenovno je meni Spar bolj ugoden.

Take so moje izkušnje in moje mnenje

Lep pozdrav

no jaz mam pa enako oddaljen mercator in spar, ampak grem veliko raje v spar. prvič zato ker je cenovno ugodnejši (študentje mamo tko al tko vedno premal denarja), drugič pa zato ker mi je večina njihovih stvari bolj všeč. Meso majo vedno bolj sveže-vsaj rdeče (piščanček pa puran sta tako ali tako povsod v vrečkah pakirana in dokaj sveža tako da ga včasih tud v mercatorju kupim če sem že tam), tud kruh, siri, salame se mi zdi da je bolj sveže predvsem pa ceneje, njihov “kapučino” mi je bolš kt “neskafe”, piškoti so tud bolj ugodni, pijača tud (fant obožuje coca-colo-v sparu je 1€ v mercatorju pa čez 300 bivših sit.. tko da, ob vsakodnevni uporabi se pozna:)) pa čipsi pa te zadeve so tud cenej.. tud mlečene izdelke (jogurti, kisla-sladka smetana, 3kotni sirčki) večinoma v sparu kupujem.. edin trajno mleko rajš v mercatorju kupujem ker mi je bolj všeč.. vse ostalo pa kar v sparu. ne vem, men je bolj všeč:) čistila pa kozmetika pa večinoma muller. aja pa hrana za muce-molly-naša mačka jo ma zelo rada pa še poceni je tko da tud to v sparu vzamem, mercatorjeve pa kak whiskas in ostalo pa niti ne mara.

sem se razpisala:) lp vsem

ah seveda pa sadje in zelenjava tud v sparu. bolj okusna, dlje zdrži pa še ceneje je:) tko, to pa mislim da bo približno vse:) lp

New Report

Close