Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek lahko to naredi zobozdravnik

lahko to naredi zobozdravnik

Sploh ne morem verjeti ali je mozno ali ne????
Moj 19 letni brat je bil danes pri zobozdravniku in mu je ta meni nič tebi nič sčistil zobni kamen. Na koncu mu je rekel da mora plačat 7000. Mu pravi brat da mu ni treba ker je zavarovan (hodi tudi v solo) in da mu ni nič rekel da mora kaj plačat, niti brat mu ni rekel naj mu to naredi!?
Je potem klacala mama zobozdravnika,
e je to naredil na bratovo zahtevo, pa pravi da ne in da ima moj brat en zob bolan in mu ga ne more zdravit dokler ne odstrani zobnega kamna (ki ga je kar iz vseh zob). In da je to pod točko A da on ne more nadaljevati dela in da moramo plačat. Mu je potem ata nesel 7000.
Saj ni problem denar ampak halo jaz mu ne bi dala. Naj bi vsaj vprasal pred delom a imate denar, to moram narediti. Kaj če moji se za kruh ne bi imeli, on on pa to kar tak.
A ne bi moral prej povedat kaj namerava (moj brat je mislil da mu bo odstranil zdravilo iz bolanega zoba)????

Po moje bi mu mogel povedati kaj namerava in da čiščenje zobnega kamna stane . Človek ne more verjet,da kar tako pokasirajo denar 🙁
Jst tud ne vem kaj bi naredila,verjetno bi vseeno plačala. Bi se pa potem pozanimala na ZZZS.

Lp,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

A ste dobili račun?
Meni se zdi 7000 SIT za čiščenje kamna malce preveč. Jaz sem pred približno enim letom plačala okoli 4000, morda 4500. Mi je pa zobar povedal, da je potrebno kamen sčisti in da je storitev žal potrebno plačati.

Tudi meni se zdi 7.000 preveč, ker je meni moja zobozdravnica zaračunala 3000 sit.

Pred posegom bi se moral zdravnik z bratom pogovoriti in dobiti njegovo privoljenje, sicer NI dolžan plačati. Seveda bo zobozdravnik upravičeval poseg na tisoč in en način.

Zobni kamen ne plača zavarovalnica. Je pa res, da bi moral zobozdravnik prej povedati. Meni je povedala, da bi ga bilo dobro očistiti in da stane cca 6.000 SIT.

Ravno ta teden sem klicala k zobozdravnici in se naročila na čiščenje kamna, rekla je da stane 7000 sit. Me pa zanima kako so možne takšne razlike? Kaj nimajo enotne tarife???

Da je brat plačal za čiščenje zobnega kamna 7000 sit, se mi zdi mnogo preveč. Je bilo to v zdravstvenem domu?
Jaz sem bila pred cca. 14 dnevi na čiščenju in sem plačala manj kot 3000 sit (v ZD).
Čiščenja zobnega kamna ne povrne ZZZS, ker se smatra, da je to potrebno za estetski videz. A žal ne vem kje je logika, kajti nekomu, ki grozi paradontoza, je čiščenje nujno potrebno, sicer bolezen hitreje napreduje. Jaz namreč imam začetek te bolezni in lahko edino na ta način zaviram bolezen.

sončk in Tarin,

h kateremu zobozdravniku pa hodite?

Ali katera ve koliko bi stalo ciscenje kamna pri zobozdravniku s koncesijo

Nima veze, če je s koncesijo, ker vsakomur plačaš polno ceno, ker te storitve ne krije zavarovalnica. Mislim pa, da ni nobenega predpisa, ki bi določal cene za samoplačniške storitve. Zdravniki sami ocenijo, koliko smo jim pripravljeni plačati. In na nas je, da se prej malo prepričamo, če je naš zobar drag ali poceni in če je bistveno dražji, ali je res tudi toliko boljši.

Seveda pa človek ni dolžan plačati ničesar, za kar se ni pred začetkom posega dogovoril.

Pri nas pove prej, da bo pri naslednjem obisku čistila zobni kamen in da to stane.
7000 SIT je pa res malo veliko. Mogoče je pa odvisno, koliko zobnega kamna ima kdo. jaz sem nazadnje dala 3.000 SIT.

Jaz hodim k zobozdravniku v Črnomlju.

A slucajno katera hodi k zaletelovi v lesce?

Jaz hodim v ZD Moste.

Meni je zobozdravnica, ko sem podpisala pristopno izjavo, razložila da se žal vedno plača čiščenje zobnega kamna in bele plombe na nevidnih mestih. Bila sem na čiščenju kamnna pred dvema tednoma in sem ga mela zelo veliko oz. zelo se je mantrala da ga je spravila dol, plačala pa sem 2000 SIT, kot vedno.

Seveda bi mu moral povedat kaj mu bo naredil.

Jaz sem v Ljubljani za čiščenje plačala pri zdravnici z koncesijo 8.000,00 SIT.
Prijateljica pa 10.000,00 tudi z koncesijo.

Lep nasmeh brez kamna in brez osem tisočakov hehhehe,
mateja

New Report

Close