izjava moje dve in pol letne punčke
Včeraj se je moja punčka igrala okoli moje omare, jaz sem nekaj delala na računalniku, ko zaslišim: “Posplaulam macko (majčko), pa gatke pa od mamice joske.” Pogledam in jo vprašam kaj dela pa mi pravi s takim resnim izrazom na obrazu: “Mami poslaulam tvoje joske da ves!” V rokah je držala moj modrc in mi ga pomolila pod nos, kot češ drugič jih pa ti posplau sa sabo. Kaj pa vaši malčki, s kakšnimi izjavami vas presenetijo?
Vsak dan, kak biser. Meni je okoli joskic rekel, da so to kosti, ki ven štrlijo. Pa za moderček je rekel, ko sem se oblačila, da to mam pa majčko da mi kosti gor drži. Pa se nisem nič krega in ga drugače prepričevala.
Sem se pa smejala, ko je šel zjutraj lulat in začne vpiti:”Mami, mami. Pridi sem. Z mojim lulčkom je nekaj narobe. Je taakkoooo velik!” Aja, zapis je pa dobeseden. Star je pa 3 leta.
moj štiriletnik mi zadnjič reče:”joj kaj mam jest pr tej bajti enga dost!”pa ga vprašam koga pa reče “tebe ko se stalno dereš.
Enkrat ga pa tudi pošljem v spalnico po dudiko za našega dojenčka pa na sredini stopnic reče!”zdej mam pa jes te kurbarije dost,kar sama si hod iskat deveš!”
Pa še kaka bi se našla.
Evo še dve od naše triletnice:
– ravno kar se modrcev tiče: je rekla, da bi ona tud enga mela in sem ji razložila, da ko bo zrastla, ji bojo zrastle tudi joškice in bova šle kupit modrček zanjo. In pol tamala govori z dedijem po telefonu in mu reče, da ko bo velika punca, bo mela pa joške….in ji bom modrc kupila :-)) dedi je mislu, da je narobe slišal in mu ni blo nič jasn :-)))))
– ji delam pridigo o pluvanju v krožnik in pol rečem “kaj sem rekla?” in še enkrat” No, mala, kaj sem ti rekla”….in tko po tihem dobim nazaj “KOKODAJS”
:-))))