kaj nas bolj razburi – napad psov vs. spolna zloraba
Včeraj dva dogodka v kroniki – napad pobesnelih psov in nova, tretja ovadba zaradi suma spolne zlorabe proti župniku Albinu Žnidariču.
Na temo “nevarnih” psov smo se razgovorili trikrat, na temo spolne zlorabe -ničkrat. Očitno se bolj bojimo zloglasnih (dostikrat neupravičeno zloglasnih) pitbulov in celo mešančkov (ne vem, po kakšnem ključu sicer, ampak ajd) kot podivjanih župnikov (če že posplošujemo, dajmo pošteno do vseh, psov in ljudi). Glede na statistične podatke za Slovenijo pol vaših otrok hodi k verouku. Jaz sem se kar zamislila.
Ne vem, ne delam primerjave med takimi primeri. Teza o nevarnih pasmah mi je adijo. Za pasjo vzgojo, tako in drugačno je odgovoren človek. Pika.
Kar se pa iče spolnih zlorab, ja, te me pa spravijo iz tira. Pa ne samo župniške (tukaj me za otroka ne skrbi, ker otroka ne pošiljam na nobeno cerkveno aktivnost – pa ne zaradi možnosti zlorabe), ampak kakršne koli oblike.
1. psov je v eč kot župnikov, statistično gledano, boš na cesti prej srečal psa kot župnika … in slednji te zelo verjetno ne bo ugriznil (npr. če si star 3 leta in temu primerno visok – naravnost v obraz).
2. verouk pogosto poučujejo drugi ljudje in torej ne nujno samo župniki …
3. pedofilov je veliko, različnih vrst in oblik poklicev ter obeh spolov.
4. če imaš osebno izkušnjo jo raje izkašljaj, ne pa da pričakuješ da bomo udrihali čez pedofile samo zato, ker so župniki.