Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Meso iz juhe

Meso iz juhe

Rabim nasvet:
– kaj naj naredim z mesom iz juhe,ki mi je ostal?!

Narediš v solati?

Nareži na koščke in ponudi zraven pražen krompir in hren v omakci.

daš mački?

Narediš faširane zrezke (govedino, kruh, jajce, začimbe).

– lahko mu dodaš mladi sir (feta)+ petršilj ali čebulo in kuhano jajce in narediš solato,
– lahko pa ga narežeš na zrezke (majhne kose) in ponudiš zraven špinačo in pire,
– lahko prepražiš čebulo, na drobno narezano papriko in paradižnik, vse skupaj dušiš, da se paprika zmešča, dodaš na koščke narezano meso, še malo podušiš in dobiš omako za testenine, ali pa omako za na riž.

To je pa čisto mimo klasike.

Jaz ravno tako, hlebčke malo sploščim in povaljam v drobtinah in ocvrem. lp

Govedino zmelješ, dodaš 1 dan star zmlet kruh ali drobtine, prepraženo čebulo, 2 jajčka, sol, začinko, malo peteršilja in ocvreš na olju; ali pa te polpetke še spaniraš in ocvreš.
Zraven pa krompirjevo solato.

Meso nareži, popeci ga na vročem olju in začini s poprom in limonino lupinico. Zraven ponudi zeleno solato in luhano zelenjavo.
To z limonino lupinico (suho) je res enkratno, ima svoj okus, vendar ni vedno enako.

Puhce, tole je res NEFER!
Imamo forum PREHRANA!

Jaz skuham krompir, toplega narežem na kolesca, dodam drobno narezano meso iz juhe, drobno narezan kornček iz juhe, posolim in dodam nekaj vloženih kislih gobic.

Meni ponavadi ostane meso in juha in potem oboje zmrznem pa mam za naslednjič.

govedino v solati, žlinkrofe, polpete, omaka za testenine, golaž…

Jaz ponavadi juho skuham v soboto in takrat jemo meso zraven praženega krompirja, kar ostane od mesa pa drug dan naredim kot goveje zrezke. So bistveno bolj sočni in mehki kot če bi jih posebej pekla, ker je meso poprej skuhano. Zrezke pa naredim ponavadi v čebulni ali grahovi omaki. Zelo preprosto in predvsem hitro. Zraven pa kakšen riž, da ni spet pražen krompir.

Lp

Meso zmelji, dodaj začimbe (česen, peteršilj, obojega precej), stepeno jajce, če je še presuho, dodaj žlico ali dve kisle smetane (masa mora biti lepo mazava). To namaži na vlečeno testo in zvij v tanke klobasice. Speci v pečici in še vroče nareži na kolobarčke. Moja mama jih uporablja kot jušno zakuho (daš na krožnik in poliješ z vrelo juho, kot palačinke), meni pa so super kar tako za jest. Tudi naši obiski jih imajo radi za grickanje ob pijački…

Uuu, Miša, mega ideja!

govedino, lahko če je lepa narežeš, zraven skuhaš trdo kuhane jajčke lahko daš še paradižnik, sol kis in bučno olje, pa imaš zelenjavno mesno solato. ni nujno da uporabiš tako jajčke kot paradižnik, lahko samo eno.

New Report

Close