Se imate…
Imam se za osebo, kateri ni bilo potrebno kaj posebej študirati da imam
kljub temu polno mero naravne inteligence (ne naučene ampak prirojene), vem kaj je prav in kaj ni, znanci in prijatelji mi pravijo da sem kljub “samo” V.-i stopnji izobrazbe izredno pametna in razgledana. Veliko stvari vem, govorim tri svetovne jezike – dva od teh sem se naučila brez šole , ker sem poliglot razumem veliko svetovnih jezikov, ki pa jih ne govorim.
Ne jemljite tega za hvalisanje, nisem nora, tako pač je.
Ne, ker žal nisem (več) oziroma vedno manj. Zadnje čase se mi niti poročil ne da več gledati in sem včasih res čisto šokirana, kaj vse se zgodi, ne da bi sploh vedela za to.
In ko so kakšne tematske oddaje po TV, me kar stisne, koliko eni vedo. Jaz pa vneto še tisto, kar vem, pridno pozabljam.
Znam pa našteti vse članice EU, kar je v naši novi širši domovini že skoraj dosežek.
Tole me je pa spomnilo na enga mojga prjatla, ki se tudi občasno tu gor ustavi in svoje maile, poste in kar je še takega opremi z naslednjim citatom:
“Mlad, školovan, osetljiv, obrazovan, zgodan,
atletski građen, snažan, sa vikendicom, autom…
NE TRAŽIM NIŠTA, SAMO SE HVALIM!!”
Kar se mene tiče in moje razgledanosti – povprečna.
Ker je IQ dokazljiv, vem da sem nadpovrecna. In ker sem pametna, vem da IQ nimanobene veze z razgledanostjo. Sem pa odprta, sprejemam novosti in premalo radovedna, tako da ko to skup sestejem, sem povprecno razgledana (ceprav, ko se primerjam z okolico, se mi zdi, da nadpovprecno).