borba s spanjem
brez joka v sanje – elisabeth pantley
rutina, daš ga lepo spat in če joka ga pusti 10 min. če ne neha, ga pocrkljaš pa spet daš spat. bo kmalu pogruntal kaj se dogaja.
če ga boš pustila jokati v nedogled, da bo pač zaspal, si bo našel neko tolažbo, ki je velikokrat prst. kar pa seveda ni dobro, ker ga od tega težko odvadiš, pa še za razvoj zob je slabo.
to je metoda, ki jo lahko začneš izvajat pri šestih mesecih…tudi metode “rutina” še ne bo razumel…
Nikar trimesečnemu otroku ne vzami dojke in nikar ga ne pusti jokati…pomisli, kaj se bi dogajalo v njegovi glavici, če bi ga mamimica pustila. Daj mu čim več ljubezni, več je bo dobil boljši človek bo!
Tudi jaz sem svojo prvo non stop nosila pa je zdaj čist fajn punca. Ne poslušaj tistih, ki pravijo: otroka boš razvadila. Poslušaj sebe!
Seveda je tirmesečnika potrebno dojiti pred spanjem, nikar ne poskušaj TRDIH metod in ga jokajočega dajej v posteljico,…meni je to grozljivo, nečloveško.
Jaz sem oba dojila, crkljala dokler nista zaspala,…pri nekje 6m sta se znala sama zelo lepo umirit in sta kar hitro zaspala. Potem s spanjem nismo imeli več težav.
Se strinjam z Martino in Majo. Premajhen je še, da bi se že posluževala kakšnih metod.
Predvsem pa ga ne puščaj jokati samega. Vzami v roke knjigo Elizabeth Pantley: Otroško spanje – brez joka v sanje. Zelo uporabni nasveti, posebno, če jo prebereš, dokler je še otrok dojenček.
Midva sma to metodo preizkusila trikrat in ne verjamem, da deluje. Pri nas ni. In danes mi je zelo žal, da sma ga pustila.
Verjemi, z malček potrpljenja ter veliko ljubezni, se daleč pride. Pa tudi dobro spi. Razen, ko smo bolani.
lp